Šta je novo?

Samsung TFT 710 series

BojanPA

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2004
Poena
304
Koji bi mi preporucili,ili ti koji se pokazao kao best buy iz serije monitora 710V,710N,710T...?

poz

Ja sam probao i testirao 710N, a nadam se da cu uskoro na test dobiti i 710T. Review (710N) mozes procitati ovde, a o 710V sam cuo da je u rangu, a i losiji, od prastarog 173S.

Koji je to prastari 173S?

"Prastar" je mozda 171s a stara 172 serija, posle nje ide 710.
No, da ne duzim i ne objasnajvam ti koliko si se zeznuo, reci cu samo da 710V ima vrlo korektnu sliku i u odnosu na cenu predstavlja dobar izbor. 710N jeste bolji, ali je i skuplji. 710T imam i sam i ima odlicnu sliku + DVI + pivot + rotacioni stalak + podesavanje po visini pa vredi 400+ €. Skupo ali to je to, trenutno najbolji Samsung.

171S na kojim cenim da si mislio kada si rekao prastari 173s ne moze se poredi ni sa kojim modelom u seriji 710.
Mozda po kvalitetu izrade plastike, 710 jesu malo tanki ovde, poceli su da lice na LG po tome, ali Samsung se makar sa slikom nije "salio" i tu je napredak ocigledan.

Pozdrav!

dobar je samsung, ali ...
sto se tice plastike poprilicno je ista kao na konkurentnim modelima ... sada ja nisam imao prilike da uporedim sa nekim pravim monitorima kao sto je viewsonic (koji je koliko sam video osvojio dosta nagrada) ali nebi rekao da je kvalitet toliko los ... ako budes uzimao 710t onda obavezno uzmi sivu varijantu a ne crnu posto siva ima tco03 dok crna tco99 ... i samo polako ... nemoj da zuris ... ja cu da poludim kada viewsonic ili jos neka dobra firma izbaci monitor od 8 ili cak 6 ms odzivom ... to ce biti fenomenalno ... samo pitanje je kada ce to biti i koliko ce morati da se izdvoji para za to savrsenstvo ... poz i neka ti je sa srecom ... ,) be cool ...

Čekaj, izvini, šta bre fali 171s? Pivot, podešavanje po visini, rotacioni stalak i ajde rećiću koji procenat lošija slika od recimo 710N, ali ću to samo da kažem da me ne smorite da branim svoj monitor jer je to poslednje što bi radio. Meni su razlike na TFT monitorima zaista smešne, kapa dole onima koji mogu lepo da uoče razlike i provale koji je kakav monitor. 171s, makar moj, je Made in UK, i ne mora on uopšte ništa lošiji od da bude od 710N, a čini mi se nikako od 710V...

Bane® je napisao(la):
Čekaj, izvini, šta bre fali 171s? Pivot, podešavanje po visini, rotacioni stalak i ajde rećiću koji procenat lošija slika od recimo 710N, ali ću to samo da kažem da me ne smorite da branim svoj monitor jer je to poslednje što bi radio. Meni su razlike na TFT monitorima zaista smešne, kapa dole onima koji mogu lepo da uoče razlike i provale koji je kakav monitor. 171s, makar moj, je Made in UK, i ne mora on uopšte ništa lošiji od da bude od 710N, a čini mi se nikako od 710V...

Bane sta da ti kazem sem da drzis XELO na stolu :d :d

Jeste 171S, omanuo sam u oznaci...

Ovako na nevidjeno novi 711T ne zvuci lose: ugao gledanja 178/178 i kontrast 1000:1
Pitanje je samo kada ce to stici kod nas.

I koji ku**c uopšte ja ovde trošim vreme objašnjavajući ljudima nešto, kad je i onako to sve go expert do experta...

Bane, dodji do mene i ponesi 171S pa stavi pored 710T.
Da se smiris jednom sa tim svojim "sta fali 171s, meni to sve isto".
😉

Pozdrav!

hehe kakvi ste ludaci 😀

meni je potpuno razumljivo to sto su nekome svi tft-ovi slicni. tol'ke godine smo se bavili mutnom slikom, losom geometrijom, disanjem, ovim, onim i kad je dos'o tft i u svemu tome bio savrsen - koga je briga sto je doneo sa sobom nove teme za razmisljanje. mis'im mene je briga, al' mogu da razumem sto nekog nije. 😉

Ma gde bre, pa napredak je vidljiv i od 173s do 710V... Najmanji je bio od 172s do 173s. Ali da uporedis 171s sa 710N ili T??? Nebo i zemlja!

A gde ste svi vi to videli 173S ?
Max ?
Ne secam se ni da li je postojao 172S, a znam da se prodavao 172V koji je bio najjeftiniji 172 svojevremeno. Ako je on bio najjeftiniji, logicno je da 172S ne postoji.

Sasa je napisao(la):
A gde ste svi vi to videli 173S ?
Max ?
Ne secam se ni da li je postojao 172S, a znam da se prodavao 172V koji je bio najjeftiniji 172 svojevremeno. Ako je on bio najjeftiniji, logicno je da 172S ne postoji.

173S postoji
http://www.e-katalog.ru/SAMSUNG-173S.htm

ali kada sam otkucao prvi post ovde, permutovao sam 171S i 173S. Mislio sam na 171S, cisto da ne bude zabune.

Prso Uzelac... Bio 173S i 172S na velikom testu 60 monitora u PCPRESS-u jos u 99. broju... A to je ravno pre pola godine. I tada je bio kao nov model... Standard serija. Jedini jeftiniji je tad bio 172V koji je bio ocaj...

Jel to stigao jedan sample ? 🙂 Toga u prodaji nije bilo, a na site-u ima svega i svacega, ali kod nas ako stize 30% modela super.

Pa stigao nam je od ERC-a... Sad ako su oni odustali od uvoza iz ovih ili onih razloga, ok, ali postoji, o tome smo pricali.

gde da kupim 710N ?

Može neki info gde može kvalitetno da se kupi 710N? (da garantovano nije Made In Slovačka i da bude no dead pix, odnosno da se prodavac ne mršti kad tražim da pogledam?) Može i na PM da ne bude reklame za firmu...

ACR je napisao(la):
Može neki info gde može kvalitetno da se kupi 710N? (da garantovano nije Made In Slovačka i da bude no dead pix, odnosno da se prodavac ne mršti kad tražim da pogledam?) Može i na PM da ne bude reklame za firmu...

pa generalni uvoznik za samsung monitore je erc, ali radi samo veleprodaju.prelisaj neke it chasopise i natjitjes njihovu reklamu i u dnu pise spisak distributera. garancija je 3 godine naravnao 🙂
ja sam u 2 firme gledao 710n, i rekao ljudima da ga necu kupiti ako mi se ne svidja, u prvoj nisam uzeo a u drugoj sam uzeo...
a prica za death pixele je klasika... ti mozes da kupis monitor bez death pikseela, ali to ne znaci da ti se nece pojaviti za dan-dva, mozda se i ne pojava uopshte, tako da tako je to... ja sam moj kupio sa jednim shlogiranim pixelom... tj. kako da objasnim... onako je bio sivkast malo...
i za 4 meseca mi se pojavio 1. *** sta da se radi... :/
samsung ja mislim da garanciju priznaje tek sa 8 mrtvih pixela
moj je made in china

Imam isto pitanje samo za 710T. Dakle gde, a da moze da se proba pre kupovine? Ako neko zna nek mi kaze... bicu veoma zahvalan! 🙂

Nazad
Vrh Dno