Šta je novo?

Samsung T260 utisci

edc

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2008
Poena
301
Pre neki dan sam pazario T260. Kada sam ga otpakovao prvo mi je bilo cudno to sto nema nikakve zastitne folije kao ni onu nalepnicu sa karakteristikama, koje sam video da idu uz monitor u original pakovanju ali rekoh nema veze, kutija nije otvarana, original lepljiva traka sa obe strane kutije... Kada sam pustio monitor u "pogon", (pre toga sam se prilicno namucio sa onim senzorskim dugmetom, koje mozda lepo izgleda ali je mnooogo neprakticna stvar i koja nece svaki put da reaguje), primetio sam da je slika nekako plavkasta i odmah sam posumnjao da nema samsungov panel, sto se i ispostavilo posle ulaska u servisni meni, kad videh da je u pitanju CMO panel. Koristio sam monitor par dana kada sam primetio dva zaglavljena piksela (zelena), koje sam pokusao da odglavim sa kojekakvim programima ali bez uspeha. Masiranje nisam ni hteo da pokusam zbog opasnosti od pojave jos losih piksela. Ti pikseli su me mnogo nervirali pa odlucih da pokusam da zamenim monitor. Nekako jedva namolih prodavca da ga zameni i uzmem drugi. Prilikom otpakivanja drugi monitor je imao sve zastitne folije i nalepnicu. Kod ovog drugog dugme za paljenje bolje reaguje ali posle paljenja opet plavicasta slika, opet ima CMO panel :mad: Na srecu nema losih piksela (za sad). Inace kuciste monitora je poprilicno puno ogrebotina i u gornjem desnom uglu imam neku fleku velicine nokta koja ne moze da se skine. Zadnji poklopac za kablove sa unutrasnje strane je pun ostatka lepka od nekih lepljivih traka, koji je toliko zakovao da nema sanse da se skine, jedino nisam probao sa nekim razredjivacem ali to necu jer bi verovatno nagrizo plastiku. Na prednjoj strani, u donjem desnom uglu bas preko sijalicice, a ispod zastitne providne plastike uvalio se neki poveci trun koji bode oci. Sto se tice probijanja pozadinskog osvetljenja, kod oba monitora je skoro neprimetno (barem jedna dobra stvar CMO panela :)). Oba monitora su Made in Romania. Pre ovog monitora imao sam 226BW sa kojim sam bio zadovoljan (imao je Samsung panel) ali posle svega, prilicno sam razocarn Samsungom i debelo cu razmisliti o kupovini jos kojeg.

Poslednja izmena:
To je izgleda neka Home made varijanta :D Ja bi reklamirao i taj monitor jer ipak to nije malo para.

Izgleda da se neko od nashih uvoznika napravio pametan pa uvezao celu seriju tih felericnih monitora, evo temu dve ispod se nalazi ista tema samo za 2493HM...

Izgleda da ce biti ko ono od skora za TV-e - refabrikovani a prodavani kao novi... Stvarno strashno ...

:wave:

Vrh Dno