Šta je novo?

Samsung T220 vs. Samsung 2232BW

maric62985

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
360
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22 Ultra
Pametni uređaji
Xiaomi Mi Robot
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako su se pokazali ovi monitori jedan naspram drugog?

2232bw imam na poslu u isto vreme sam kupio kuci T220 (pre oko dve godine) oba rade i dalje perfektno ali po meni T220 ima mnogo lepsu sliku, makar je tako u mom slucaju ali nemam zamerke ni na jedan monitor

T220 ima za nijansu lepsu sliku, ali mi je dizajn potpuno kicerski sa ovom crvenom bojom. Zato sam uzeo 2232bw. Uglavnom, neces pogresiti bilo koji da odaberes (osim ako ne razmislis o 1080p).

T220 ima za nijansu lepsu sliku, ali mi je dizajn potpuno kicerski sa ovom crvenom bojom. .

:D
Meni se bas ta crvena boja svidja, istice ga lepo. Nije mrtav crn :).
I to nije kiceraj, jedno je za nesto reci da ti se ne svidja, al potezati za recju kiceraj, e to je nesto sasvim drugo ;). Nije to laka rec za svakodnevnu upotrebu :).

A sto se tice teme, sve zavisi od konkretnog panela, dal je Samsungov ili ne. Ako nije Samsungov, onda je bitno koji je (ima 3 vrste non Samsung panela).
Ja imam C panel u T220, dakle treci po kvalitetu, i slika mi je odlicna.
Il ne znam za bolju :p.
Mada rekao bih da su razlike u kvalitetu panela koje se stavljaju u T220 veoma male, a da su za razlike medju panelima u 226BW, 2232BW i 223BW iz tog perioda bile drasticne.

Imam T220 i nisam baš nešto naročito zadovoljan zbog probijanja, vertikalnih uglova i boja koje su mi se činile teže za podešavanje od starog 940N. Naravno, nije Samsungov panel u njemu. U 2 radnje sam gledao koji panel imaju i odustao od dalje potrage kad sam kupovao. Te fore "nađi pravi panel" ne znam baš koliko su izvodljive i malo su mi ogadile Samsunga. Cena je bila dobra + 3 meseca garancije na mrtve pixele tako da nisam prošao loše, samo je možda trebalo da dam više love za nešto bolje.

Pa, kao sto rekoh, ni ja nemam S panel. Ali mi je probijanje minimalno, bed piksela nemam. Uglovi su takvi kakvi su, losi na SVIM monitorima sa TN panelom. Ali nisu katastrofalni na T220 nikako.
Jedina prava mana ovog monitora je lose postolje, zgoljavo je, pa se monitor trese kad se jace kuca po tastaturi :), a i nije pivot, ne moze ni mm da se pomeri unapred (ka korisniku) u odnosu na ugao od 0c u odnosu na ravan stola. Dakle, moze ravno da stoji i da se zakrece unazad za neki 5-10c.
E sad, jedina realna mana ovoga je ako se gleda film iz kreveta, koji je obicno nizi od ravni stola. Ja tada podmetnem 2 kutije diskova na zadnji deo okruglog postolja, pa ga tako vestacki nakrivim :).

Poslednja izmena:
posedujem 2kom t220,A panel,pazljivo biran :p i slika je zadovoljavajuca,koliko to moze biti na tn panelu,npr drugar ima drugi neki panel (isto t220) i razlikuju se boje nekako,drugacije su malo (zasicenost boja) inace imao sam prilike da radim na kratko bas na 2232BW i slika je i na ovom panelu u t220 koji nije "A" bolja od 2232BW :wave:

... ali mi je dizajn potpuno kicerski sa ovom crvenom bojom.

ovo se skoro i ne vidi ;)

Poslednja izmena:
Mada rekao bih da su razlike u kvalitetu panela koje se stavljaju u T220 veoma male, a da su za razlike medju panelima u 226BW, 2232BW i 223BW iz tog perioda bile drasticne.
Itekako. Nije bila toliko velika razlika izmedju S i A panela, koliko izmedju A i C koji su blagi uzas. Na ovo treba obavezno obratiti paznju. Ne znam sta je ugradjeno od panela na ove modele koji su zaostali. Inace moj je A.

I to nije kiceraj, jedno je za nesto reci da ti se ne svidja, al potezati za recju kiceraj, e to je nesto sasvim drugo . Nije to laka rec za svakodnevnu upotrebu .
Ako pazljivo procitas - "ali mi je dizajn potpuno kicerski sa ovom crvenom bojom." Previse mi je i ovaj plavi kruzic na 2232 (iako mi je plava prihvatljivija), crvena linija kod T220 je zapecatila njegovu sudbinu u mom slucaju. Naravno o ukusima ne vredi raspravljati.

Nazad
Vrh Dno