Šta je novo?

Samsung T220 se gasi...

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kao sto naslov govori, primjetio sam, evo vec 3. dan, da se monitor samo ugasi. Posumnjao sam da je mozda i do graficke, ali to sam eliminisao jer se na monitoru ugasi i led lampica. Noramlno ga upalim poslije toga i moze raditi sigurno pola dana do sljedeceg gasenja... Zna li neko sta bi mogao biti problem, da li je rijesiv, ili da skupljam pare za novi? :)

Verovatno nešto oko njegovog napajanja, neki kodenzator ili tako nešto, to je sve rešivo u servisu. Nebi trebalo da bude ni skupo. Da je do video karte ili konekcije palila bi se žuta lampica.

Imao sam slican problem na mom starkelji 206BW, zamenio sam sve kondenzatore napajanja monitora, problem je nestao i sto je interesantno slika je zivnula jer sam u zadnje vreme morao da drzim osvetljenje na 100% a nakon servisa vratio sam na 85% kao kad je bio nov!!

Nikako da odgovorim i zahvalim na savjetima...
Evo monitor sada radi bez problema, ne gasi se, nesto mu je naislo 3-4 dana, sad je ozdravio :)
Ako se ponovi znam na sta obratit paznju.

Tako sam i ja odgađao da odnesem u servis monitor 2043NW (PC kod klinaca), rekao, dok radi-radi. Kad sam primetio prvr probleme, trebalo mu par sekundi da dođe slika, posle mesec, dva i par minuta, na kraju kad više nije mogao da se uključi, odneo sam u servis gde su mi rekli da ne može da se popravi, riknuo neki procesor. Najverovatnije je sve krenulo sa kondenzatorima, da sam odneo odmah, bila bi verovatno jeftina popravka, ovako crkavela. Naravučenije, ona stara, bolje sprečiti nego lečiti. Jedino pozitivno u svemu ovome je što sam nakon 5-6 god iz opravdanog razloga (kod moje žene) promenio monitor (a klinci su dobili moj 205BW). Ništa, nije loš recept, hehe, moram sada da pokvarim još nešto pa da abdejtujem :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno