Šta je novo?

Samsung T220 driver "problem"

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle posjedujem doticini monitor ali me u zadnje vrijeme poceo nervirati njegov driver. Naime, u Corel-u nakon instalacije kada ga prvi put pokrenem on prepozna monitor i pita da li da koristim def. color profile ili color profile od monitora (gdje je pozadina zuckasta i sve ostale boje na paleti izgladaju kao provucene kroz neki zuti filter), naravno izabrao sam def. profile, medjutim kad sam izvrsio update Corela, prebacio mi se na taj nezeljeni color profile, pogledao sam podesavanja prije i poslije, sve je isto, nije nista promjenjeno.
Isto tako kada pregledam slike npr. u Windows Photo Viewer-u, onaj bijeli dio oko slike je takodje zuckast, sto uzasno nervira jer nekad je jaceg intenziteta, nekad slabijeg, sto vjerovatno zavisi od tonaliteta otvorene slike.
Maloprije sam obrisao driver od monitora, i sve sad izgleda normalno.

Zanima me imaju li drugi korisnici ovog monitora slicne probleme? Moze li biti do drivera da nesto nije u redu i gubim li ista sto sad nije instaliran?

Poslednja izmena:
To je uobicajen problem na t seriji monitora. Znam jer sam to googlovao pre par godina kada sam uzeo ovaj t190 i resenje je jednostavno - izbrisi drivere od monitora i uzivaj :)

Nazad
Vrh Dno