Šta je novo?

Samsung SyncMaster 2232BW (samsungov panel) podesavanje slike

kicba

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
319
Uzeo sam ovaj monitor pre jedno 10dana, i jos uvek ne znam kako da podesim sliku da mi bude odgovarajuca. Koristim Vistu i slova su mi nekako cudna dok surfujem a i ovako (uglavnom gde je sitan text), a i boje su mi nekako cudne, npr. crvena nije samo crvena vec vuce malo na narandzastu itd...

MagicTunePremium ne podrzava moju graficku!

Molio bih da mi kazete vasa podesavanja za ovaj monitor?

Samo jedno pitanje kako da znam jel stvarno samsungov panel?

Bilo je milion puta po forumu, search opcija nije na odmet ;)

Set contrast and brightness to zero and then press the Sourcebutton for 5 seconds. Look at the Panel info line. There should be an incomprehensible phrase such as M-ME22W0BAA-1002. It’s the letters in bold face, especially those in the middle, which are determinant (based on current understanding) :

# xAx-xxxx : Samsung panel.
# xLx-xxxx : AU Optronics panel.
# xDx-xxxx : CMO panel.
# xIx-xxxx : CPT panel.

This is often but not always correct.

http://www.behardware.com/articles/689-10/22-inch-lcd-monitors-the-3rd-wave.html

Kod 226BW bi trebalo da je kao što sam napisao dole, ali za 2232 nisam siguran da ih rade sa četiri tipa panela...

22" WS Samsung (LTM220M1-L01), or AU Optronics (M220EW01 V0), or CMO (M220Z1-L03), or CPT (CLAA201WA04) TN Film

byMaX nisi mi nista rekao...

Kad kazem podesavanja, mislim na:

Brigthtness
Contrast
MagicColor
Color Control
Gamma
Sharpness

i ostalo ako je neko menjao, neka kaze sta?

Brightness 85
Contrast 80
Magic color off
Color Tone defoult
Color Control 39 39 26
Gama mode 1
Shrpness 60
pozz

Brightness 85
Contrast 80
Magic color off
Color Tone defoult
Color Control 39 39 26
Gama mode 1
Shrpness 60

onako, nije lose za svakodnevni rad... mada sad mi se malo cini da su boje previse svetle...

kad igram igrice obavezno stavim game mode i extra je
kad gledam filmove obavezno stavim movie mode i extra je
znachi trazim za svakodnevni rad

Ajde kacite i vi ostali vasa podesavanja!

Najvise me nervira sto mi slova izgledaju masno, i nisu bas prijatna za citanje.

Kao sto sam napisao koristim Vistu. (podeseno je tamo u efektima clear type)

Cek da se mi razumemo prvo, jel si ti stavio uopste onaj profil kalibrisan spyderom za S panel?!

Zasto ne pokusas da iskjucis clear type ?

Kad iskljucim onda su mi previse mrsava slova....

Kad smanjim Shrpness na 60 onda malo bolje izgledaju slova.

Cekam Proday-a da mi posalje link, i upustvo :)

Ja sam se dugo interesovao za ovaj monitor, ali svaki put kada odem u neku radnju i pogledam cisto malo sa strane slika se totalno menja, ubije me u pojam ugao gledanja.

Kakvi su vasi utisci posle kalibrisanja i svog tog podesavanja, jel moze da se gleda normalno film pod negativnim vertikalnim uglom?

Ja sam se dugo interesovao za ovaj monitor, ali svaki put kada odem u neku radnju i pogledam cisto malo sa strane slika se totalno menja, ubije me u pojam ugao gledanja.

Kakvi su vasi utisci posle kalibrisanja i svog tog podesavanja, jel moze da se gleda normalno film pod negativnim vertikalnim uglom?

Znas kako tu ti ne odgovara nikakvo kalibrisanje, kakvo je takvo je :)

Kad gledas sa strane slika je sasvim OK,
Kad gledas odozdo slika se zatamnjuje i to mnogo (to me nervira strasno)
Kad gledas odozgo slika se posvetljuje i to cini mi se ne toliko.

Za filmove je extra, stavis na MOVIE mode i uperis monitor ka tebi u mom slucaju na dole.
Za igre je takodje extra, stavis na GAME mode i super.

Mislim da sam sam nasao kako meni najbolje odgovara:

Brightness: 59
Contrast: 80
Magic Color: off
Color Tone: custom
Color control: RED: 39 Green: 40 Blue: 45
Sharpness: 60
sve ostalo po defoultu

Mada jos uvek cekam Proday-a da mi posalje link!

Druze, proday je u haosu preko glave..nestizem izvini me. Imas u jednoj temi o 2232bw modelu, cini mi se da je bas nedjo dao link pa samo search rokni :wave:

Kupih danas ovaj prelepi monitor pa me interesuje na kojoj rezoluciji ga koristite

U covece ovaj monitor na 800x600 pa to je zalosno :D...stavi mu nativnu rezoluciju pa povecaj font u windowsu ili sta ti je vec sitno....

Ja ga koristim (kao i vecina verovatno) u nativnoj rezoluciji..1680x1050 tada je slika i jedino "ostra"...

U covece ovaj monitor na 800x600 pa to je zalosno :D...stavi mu nativnu rezoluciju pa povecaj font u windowsu ili sta ti je vec sitno....

Ja ga koristim (kao i vecina verovatno) u nativnoj rezoluciji..1680x1050 tada je slika i jedino "ostra"...

Mislim da je covek bio sarkastican kada je pomenuo onu rezoluciju ;)

Imam ja jedan, probaj pa javi.
-----------------------------------------------
Izmena u mojim gore podesavanjima... sve je isto samo Sharpness: 68.

-----------------------------------------------

Nego ja trazim sad bezicnu tastaturu i bezicni mis (koji se presijavaju kao monitor) koji se slazu sa monitorom. Jel ima neko da mi predlozi, na private, da ne kvarimo topic.

Prilozi

• SyncMaster 2232BW(Digital).rar
    2.3 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Vrh Dno