Šta je novo?

Samsung SyncMaster 206BW

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Samsung SyncMaster 206BW, kao naslednik modela 205BW donosi dosta novina: veći, dinamički kontrast od 2000:1, tri puta brži odziv (2 ms), daleko privlačniji dizajn i bolji kvalitet izrade. Bar na prvi pogled. Kako se pokazao na našem testu?

Više o tome...

Takođe, meni ovaj 206BW deluje kao Hyndai monitori sa sve štraftom dole :) Pride i ono veliko on/off dugme koje je užasno ružno. Uopšte ne razumem poentu skrivenih OSD tastera ako će to da štrči. U vizuelnom smislu totalno razočaranje. Za performanse ne znam. Šteta što nema slika "uživo", odnosno sa nekom drugom pozadinom koja nije crna, mislim da bi se ovo o čemu govorim još drastičnije manifestovalo.

Uzivo izgleda odlicno, bolje od 205BW sigurno...

Takođe, meni ovaj 206BW deluje kao Hyndai monitori sa sve štraftom dole :) Pride i ono veliko on/off dugme koje je užasno ružno. Uopšte ne razumem poentu skrivenih OSD tastera ako će to da štrči. U vizuelnom smislu totalno razočaranje. Za performanse ne znam. Šteta što nema slika "uživo", odnosno sa nekom drugom pozadinom koja nije crna, mislim da bi se ovo o čemu govorim još drastičnije manifestovalo.

Is3povao si se, a pritom imaš 205BW. Opušteno, nije 206BW toliko bolji :)

Ma ne kažem za performanse, već za dizajn. Mene ovo podseća na one serije Hyndai monitora kada su krenule da se pojavljuju 17" :)

Hmm da, to za dizajn je diskutabilno... ***. pitanje ukusa se razlikuje kod ljudi, ali prikaz je definitivno bolji, tu nema diskusije.
Imamo oba modela kod nas na poslu, tako da smo ih bas mucili sa testiranjima i uporedjivanjima, a novi model zaista ima bolji prikaz....
pozdravi

Mene zanima kako se ovaj monitor (206BW) ponasa kada se u igrama spusti na nize rezolucije. Ima li puno bolji prikaz slike od Samsung-a 931BW, vrijedi li dati 100 evra vise za taj jedan inch?
Da li je bolje kupiti 205BW ili 931BW?
Nadam se da ce neko pomoci, vec par dana se vrtim po raznim forumima i nista.
Valjda cu sada biti bolje srece.

Pa na zalost, na tvoje pitanje kako se ponasa kada se u igrama spusti na nize rezolucije, zaista ne bih mogao da ti odgovorim, jer kao sto sam i napomenuo, ove monitore imamo na poslu, gde se nikako ne igramo, niti se bavimo ne-licencnim/legalnim softverom bilo koje vrste, tako da.... you get the picture.
Sam prikaz na tom modelu je veoma dobar, ali nemam iskustvo sa niskim rezolucijama u igrama...
***. nadam se da ce na to odgovoriti neko ko je to probao, ili ima taj monitor kuci, posto evo, sada vec i mene interesuje ta stavka. ;)
poz.

Šteta što još nema i HDMI, kupio bi ga odmah jer je to standard narednih godina,a ne planiram da kupim opet neki 20' monitor za god. dana samo zbog toga.Ja ga, za sada,smatram idealnim jer nije ni prevelik ni skup.

Poslednja izmena:
Mislim da je nebitno to sto nema HDMI. Koliko sam primetio po stranim forumima ljudi u inostranstvu koriste neke DVI to HDMI adaptere. Valjda ce se isti pojaviti i kod nas kada bude zatrebalo... :)

To već postoji, kupili smo jedan za potrebe testiranja...:)

al` si ga srocio do mojega:)
zakljucak si poceo sa "brzi odziv" a zavrsio sa "i svakako brzi odziv"

jel citas ti (bar) dva puta text pre nego sto ga okacis? ili mozda neko drugi, eventualno ;)

To već postoji, kupili smo jedan za potrebe testiranja...:)

Jel to adapter DVI > HDMI ? Jel će biti neki testić na benchmarku i kako se pokazao u praksi sa HDCP saržajem ? Ja sam nasao ovo.

Prilozi

• HDMI-DVI Adapter HDMI 01.jpg
    HDMI-DVI Adapter HDMI 01.jpg
    8.8 KB · Pregleda: 54
  • HDMI-DVI Adapter HDMI 02.jpg
    HDMI-DVI Adapter HDMI 02.jpg
    8.7 KB · Pregleda: 56
al` si ga srocio do mojega:)
zakljucak si poceo sa "brzi odziv" a zavrsio sa "i svakako brzi odziv"

jel citas ti (bar) dva puta text pre nego sto ga okacis? ili mozda neko drugi, eventualno ;)

Pročitam još jednom, a onda i kad se okači... međutim, iz iskustva ti kažem da ne vredi (mnogo) kada se tekst pročita odmah, i da je zlatno pravilo da treba da "prenoći" te da se tek sutra vide greške u konstrukcijama, ali i slovne greške (takve skoro da ne pravim, zahvaljujući natural tastaturi). Naravno, posle provere novinara, u časopisima to još proveri i lektor, ali malo koji web sajt ovog tipa ima lektora, što je i normalno, jer se content postavlja jako brzo, plus ga ima mnogo više nego u časopisima. A što se tiče zaključka - pa, dešava se i najboljima ;)

Jel to adapter DVI > HDMI ? Jel će biti neki testić na benchmarku i kako se pokazao u praksi sa HDCP saržajem ? Ja sam nasao ovo.

Ne, adapter smo kupili u firmi Logo, a iako je u suštini isti, nije sve na jednom dongle-u, već između krajeva postoji kabl...

tehnikalije ok, ali "daleko privlačniji dizajn"? Pa, bre, meni je 205bw neuporedivo lepši...

To za dizajn je subjektivmo misljenje, mene to ne zanima.
Interesujeme sledeće:
Kako se 205BW ponasa pri gledanju filmova, kakva je situacija sa igrama kada se rezolucija spusti ispod 1680x1050?

Vrh Dno