Šta je novo?

Samsung SM 206BW & Hauppauge PVR-150 MCE kit

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Interesuje me kako bi radilo ovo dvoje u kombinaciji obzirom da nism video na kutiji kao ni u podešavanjima TV karte podršku za Wide screen. I kad sam već tu da pitam zašto je navedena karta toliko skuplja od nekih Tunera koji imaju što bolji softver što više mogućnosti.

Unapred hvala

Najjeftinije kartice rade sa Dscalerom, koji je besplatan program. U njemu je moguće podesiti sve moguće i nemoguće što ti ikad u životu može zatrebati. Nije loše skontati ga malo, povezati sa girderom (pošto sam za sebe ne podržava daljinski). Meni pomenuta kombinacija radi godinama savršeno, menjam TV kartice i nemam nikakvih problema sa tim, a ni sa widescreen kada sam nabavio takav monitor. :)

Verujem da su programi u međuvremenu napredovali, ali do pre par godina je ponuda pratećih programa za TV kartice bila mnogo jadna. Nema ništa lepše od programa, koji uz sve mogućnosti, još menja kanale apsolutno trenutno.

A besplatan... Neverovatno, zar ne?

Kakva je slika na Wide monitoru, da li je ono razvucena pa svi izgledaju zdepasto i debeljuskasto ili postoje crne trake sa strane? Ili mozda nesto trece...

Sve varijante postoje, da 4:3 ugradi u sliku, tako da ima debele trake sa strane, može malo da odseče sa vrha, sa manjim crtama sa strane i malo više da oseče, sa cm možda crta sa strane. Zavisno od programa, filma, biraš. Sve je predefinisano, kombinacijom ctrl + 1-0 i alt + 1-0 biraš razne kombinacije modova. Postoji i Custom varijanta, ali je krajnje nepotrebna, sve moguće i nemoguće varijante su već predefinisane, a naravno, najviše ih je za 4:3 i 16:10.

Da skratim - može sve što ti padne napamet.

Sve varijante postoje, da 4:3 ugradi u sliku, tako da ima debele trake sa strane, može malo da odseče sa vrha, sa manjim crtama sa strane i malo više da oseče, sa cm možda crta sa strane. Zavisno od programa, filma, biraš. Sve je predefinisano, kombinacijom ctrl + 1-0 i alt + 1-0 biraš razne kombinacije modova. Postoji i Custom varijanta, ali je krajnje nepotrebna, sve moguće i nemoguće varijante su već predefinisane, a naravno, najviše ih je za 4:3 i 16:10.

Da skratim - može sve što ti padne napamet.

Znači DScaller je za preporuku

@Nidza
Hvala! cheers

Vrh Dno