Šta je novo?

Samsung SM 171 S

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
(1280x1024) 30-81kHz, 150°/125°,350:1 kontrast, 250cd/m2 osvjetljenje

Ima li ko isjustva sa dotičnim monitorom?
Te je li cijena od 500€ (VPC) uredu?
I da li je bolje uzeti njega ili SM 1100 P+, ako se to može i porediti?

ps. nemojte me odmah proglasiti ludim, još učim.

Monitor nema dvi ulaz, sto ga po meni odmah diskvalifikuje
Acer AL712 ~500€

Da, digitalni signal sa graficke, naravno potrebno je imati graficku sa digitalnim izlazom.

Ja sam kratko radio na 171n. Sve pohvale, uz standardne mane LCD monitora. Lepo izgleda, ne zraci, stvarno odlicna stvar. Ne znam koja je razlika izmedju ova dva modela, ali mislim da nije velika. Zavisi cime se bavis, odnosno za sta ti treba.

po meni nema smisla uzeti tft i vezati ga na vga

||NeX|| je napisao(la):
2d dizajn i 3d modeling!
A koje su to "crne" strane LCD-a? (stavrno nemam pojma, pa pitam)
Pa za to ti je LCD super izbor. Mane LCD-a su sto kada ga gledas sa strane ne vidis nista na njemu. Drugi proglem je sto mu boje nisu kao na vrhunskim flat monitorima (bar meni na ovome na kome sam radio) +mnogo kostaju.

Acer AL712 , svaka preporuka , uzeo ga je moj drugar i monitor je stvarno dobar i za film kao i za igre.

||NeX|| je napisao(la):
2d dizajn i 3d modeling!
A koje su to "crne" strane LCD-a? (stavrno nemam pojma, pa pitam)

Ako u taj 2D dizajn spada i priprema za stampu, zaobici TFT u sirokom luku, bar za sada.

Aca je napisao(la):
Ako u taj 2D dizajn spada i priprema za stampu, zaobici TFT u sirokom luku, bar za sada.
sto? znas nekog kome je slika na monitoru identicna odstampanom materijalu? :D

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

sto? znas nekog kome je slika na monitoru identicna odstampanom materijalu? :D

A "sredjivanje" piksela u photoshop-u i sl. , jel i tu dobar? :)

Jedno pitanjce u vezi tft postoji li neko programce koje ustanovljava dali postoje mrtvi pixeli.

jok, samo ostro oko i nokia monitor test
i prodavac spreman da te pusti da raspakujes monitor, ukljucis ga i buljis 20 minuta :)

Ej Vitez, :),
posalji mi na mail sve sto hoces da kupis, kao i alternativu koju ovi tvoji nesto-tec imaju, ovako si se razleteo na sve strane, pa nije vise jasno ni tebi ni drugima sta da te posavetuju.
I nemoj molim te da se frljas sa izrazima " skup, to mu je draz.." nego bolje napisi koju bi graficku upario sa tim monitorom, jesi li svestan dimenzija 1100+, koliki je budzet i slicno

A šta imam od toga kada ti pošaljem na mail konfiguraciju, to i ti daješ na 36 mjeseci?

A što se tiće 1100+ sam svjestan, ali svakako je 25€ jeftiniji od 171S, ako nisi primjetio. Nisu mi pare za monitor problem, to mi je spas.

A kontao sam uzeti ATI Readon 9000, jer drugi izbor Asus 9170VS ima DVI izalze, ali ga u 171S ne mogu uključiti, tako da nije potrebna, a ATI ima i 128MB Ddr rama, što kod Asusa to nije slučaj (64mb).

||NeX|| je napisao(la):
A šta imam od toga kada ti pošaljem na mail konfiguraciju, to i ti daješ na 36 mjeseci?........
Bojim se da si potpuno pogresno shvatio moju zelju da ti pomognem.
Ja ne prodajem hw na 36 meseci, cak ga uopste ne prodajem niti se bavim komercijalom na bilo koji nacin.
A to sta ti imas, pa zakljuci sam.

Nazad
Vrh Dno