Eto, i ja postadoh vlasnik jednog od tih S203B rezača. Da mi je neko rekao da ću kupiti Samsung optiku i HDD pre koju godinu (ili čak mesec) rekao bih mu da je lud, ali eto... Moram priznadi da je CDFreaks odigrao veliku ulogu u ovoj odluci i nadam se da se nisam prevario.
Nekoliko zapažanja:
Uređaj izgleda kao totalni divča! Barem ovaj moj primerak... Spoljašnjost uopšte ne uliva poverenje... Kod mene čak nigde ni ne piše Samsung, već samo na onoj velikoj nalepnici stoji sitnim slovima "Designed by Toshiba Samsung Storage Technology", a tako se i prijavljuje preko firmvera (TSST). Uređaj je inače napravljen na Filipinima.
Za flešovanje firmvera postoji izgleda samo Windows verzija, što je veliko razočarenje sa sve korisnike alternativnih operativnih sistema... Znači ni DOS programčić, već samo Win(GUI) program za koji morate imati instaliran neki MS-ov OS.
Da nekoga ne strefi infarkt... Taj njihov fleš jutiliti izgleda ume da zabaguje. Meni je zakucao baš ovaj noviji SFDNWIN v3.27.11, te sam morao da ga ubijem, posle čega uređaj više nije bio vidljiv, a posle restarta ona starija verzija SFDNWIN-a (v3.25.4) nije mogla da flešuje uređaj!!!!!!! :O Ipak... Iz drugog pokušaja v3.27.11 je ipak prepoznala i flešovala uređaj, a sve zahvaljujući tome što boot blok nije bio ni diran. Malo cimanja ali eto... BTW: Flešovao sam pod Win2k SP4 na Sil 3112 kontroleru sa poslednjom verzijom BIOS-a (4.84) i drajvera. BIOS image je bio onaj raghu (S203B.SB01.rpc1.fb.fr.raghu.bin)...
@Black RIder: Jel taj raghu image ta famozna verzija 2 ili je baziran na standardnom SB01 sa fb fr i rpc1 pečevima?