Šta je novo?

Samsung sgh 210

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Valja li?

samsung

Valja ,ja ga imam vec 2 mjeseca ,meni zavrsava posao.

Evo ja sam dobio jedan u kompenzaciju, da ga istestiram par dana pa ako te zanima pisi da se dogovorimo, meni ne treba. Na prvi pogled lepa kvalitetna izrada, puni se za 2 sata Li-ion 900mah(videcu kolko drzi valjda oko 3-4dana), kvalitet razgovora odlican(glasan i cist), tasteri ko na 5210(precizni i tvrdi), softver kopija Nokija sa 6310 doduse za nijansu razlicit, ima vecinu korisnih funkcija i na kraju kolje ga externa antena. Kao reper, koristio sam od "boljih" telefona:
T20,
S25,S35,Me45,C45
3210,3310,5210, 6310i(trenutno)

Za razgovor je dobar kao T20, bolji od Nokie malo, od Simensa mnogo.

Evo i ja malo da napisem nesto o doticnom telefonu. Mali je, fensi je, ima jezivo dobro plavo svetlo, kojim u mrklom mraku mogu da osvetljavam stepenice i tome slicno :)
Sto se baterije tice, meni traje 2 dana bez gasenja nocu, uz recimo 15-ak poslatih sms-ova, i razgovor od nekoliko minuta. Druga stvar, meni je losiji nego na nokiji, imao sam ranije Nokiu 6110, tako da ga poredim sa njom, ubacene su neke gluposti, tipa promena boje led diode, dalje, smeta mi to kad unosim ime, sta me koj moj pita na koje cu mesto da ga snimim, pri tome mislim na recimo card location 65? Toga na nokiji nije bilo, i sasvim je radio ok. Caller groups je losije odradjen nego na 6110. Tasteri su fenomenalni. Cujnost, jasnoca razgovora, domet su odlicni! Vibracija i jacina zvona za svaku pohvalu. Komponovanje melodija je super, iako ima samo 2 mesta. Postoje 3 mesta za download sa neta, ali ne znam gde mogu da ih skinem.
Smor je to, sto recimo kada pises poruku, ili ukucavas bilo sta, i napravis pauzu par minuta, vrati te u root, pa sve ispocetka. (tako sam sinoc ostao bez telefona jedne slatke stoperke, kojoj sam dao mob da mi zapise fon, ali, posto je procedura snimanja tela, zbog je@#$ card/phone locationa duza za 1 korak, i zato sto me vraca u root, ostao sam bez istog :( ).
Displej je podeljen na 2 dela, u gornjem je jacina signala, baterija, ikonica za poruku, razgovor i jos ponesto. Da li je to mana, ne znam. Mislim da je to ipak moglo da se uradi iz jednog dela - da se poveca rezolucija. Ovako stalno na ekranu mozes da vidis te podatke, sto je... recimo ok, sta je, tu je.
Kada je zakljucan tel, opet mozes da ga ugasis?!? Svasta.
Ne postoji edit ?!? poruke koje si dobio, vec mozes samo takvu da je posaljes, ili nista/sve ispocetka.
Losa stvar je ta sto moras da napravis 3 (2 ukoliko imas 064) koraka da bi usao u imenik, dok na nokiji 6110 kliknes samo gore/dole i vec si tu.
Odlicna stvar je ta, kada dobijes sms, telefon te cima svakih par minuta dok je ne procitas. Losa stvar je sto to ne mozes da iskljucis. Losa stvar je ta sto ne vibrira kada dobijes sms, vec samo na poziv. Profili su odradjeni ok. Bio sam par puta na netu, radi ok.
U principu sam zadovoljan Samsungom R210s, deluje ozbiljno i fensi u isto vreme, malo ga kolje baterija, ali... za one koji nisu optereceni sms-om, kao sto sam ja :), je fenomenalan. Uskoro planiram da ga zamenim za Nokiu 6510, ili 3510, samo zbog poruka.
Koristim ga od aprila prosle godine, ni jednom se nije zaglupio, izradjen je od neke fenomenalne plastike tako da se ne poznaje da je koriscen, izgleda kao nov!
Toliko. Nadam se da sam barem malo pomogao.

Hvala, to je objasnjenje, mada sam sada izbor sveo na 3 modela:
Siemens mt50,
Samsung Sgh 210R i
Nokia 3510.

borab je napisao(la):
Hvala, to je objasnjenje, mada sam sada izbor sveo na 3 modela:
Siemens mt50,
Samsung Sgh 210R i
Nokia 3510.

Pa sacekaj onda 3510i. To je Nokijica sa kolor ekranom, javom, full MMS, malo je tanja (mislim da je 17mm).
Trenutno je u roamingu (www.roaming.co.yu) 300 Eura, mada je njena realna cena oko 170 do 200 Eura, pa, ako ti se ne zuri, sacekaj malo da cena padne.
Mislim da je odnos cena-kvalitet sasvim OK!

-Ovaj moj Samsung drzi batriju sa upaljenom vibracijom i ostalim zezalicama oko dva-tri dana, mada kad se prazni sve do samog kraja pred gasenje ima 2 crtice, koje doduse u toku razgovora se spustaju na jednu(pa se vrate na 2) da li je to i kod ostalih slucaj?

Bax je napisao(la):
-Ovaj moj Samsung drzi batriju sa upaljenom vibracijom i ostalim zezalicama oko dva-tri dana, mada kad se prazni sve do samog kraja pred gasenje ima 2 crtice, koje doduse u toku razgovora se spustaju na jednu(pa se vrate na 2) da li je to i kod ostalih slucaj?

Kod mene ne. Poslednje 2 crtice mi traju 1 dan, koliko i prva. Indikator za bateriju je super odradjen. Bolje nego kod gorespomenute Nokie 6110 :)

Re: samsung

sirius je napisao(la):
Valja ,ja ga imam vec 2 mjeseca ,meni zavrsava posao.

Kratko pitanje, koliko tebi drzi baterija bez gasenja nocu, posto mi jedna drugarica kaze da njoj sa puno price drzi 3 cela dana, anekima ovde jedva 2 dana.

Vrh Dno