@LazaNS: Macbook Air 13 2013 ima Haswell i imas ga svuda gde prodaju Apple u Srbiji.
Sto se tice toga za Yogu 2 video sam i razmisljam dal da cekam jos malo jer tek treba da se pocnu pojavljivati na trzistu Haswell modeli kao i QHD modeli... Da li ce dolazak ATIV book 9 plus, yoga 2, izlazak novog macbook retina sniziti cene ultrabookova i apple uredjaja, i kada?
Pa valjda prvo odlucis da li zelis Mac ili Win, ako hoces ovo drugo onda nema sta da gledas sta Apple ima u ponudi... Ja iz prvog posta nisam stekao utisak da je Apple u igri...
Za Ativ nemam pojma kakav je, ali za Yogu mogu da kazem i da je njihovo resenje da je u tablet modu tastatura sa donje strane jako neprijatno...
Generalno ja sam krenuo sa namerom da kupim Samsung Seriju 9, Asus Zenbook sam imao kao rezervu.
Onda sam video Asus Taichi i odusevio se njegovom izradom i konceptom Uktrabook/Tablet.
Krenuo sam u istrazuvanje, posecivanje radnji... Na zalost Taichi nije tako dobar kao sto sam se nadao, plus Asus nema jos Haswelle, a vala ni 8gb rama u ponudi pa sam digo ruke od njega.
Onda sam proucavao dalje, mislio sam da ce Yoga 2 biti pravo resenje (no kad sam opipao Yogu uzivo odustao sam) no nije mi se cekalo (kad sam opipao Yogu uzivo odustao sam potpuno) , gledao sam i Sony Duo 13, kosta strasno mnogo a vrlo je diskutabilan sa nekim resenjima... Na kraju kad sam nasao Dell XPS to je bilo to, spojio je sve (ultra kvalitetna izrada, komponente, odlicno resenje za koverziju u tablet, fer cena)... Jes da sam se bio zareko ds nista od Della necu uzeti posle katastrofalnog iskustva sa sluzbenim racunarima, al ovom nisam mogao da odolim
🙂
U principu zurilo mi se, da sam mogao cekao bih jos mesec dva da vidim jos neke modele ali mi je trebao odmah racunar posto sam stari vratio u bivsu firmu... za sada sam odusevljen.
Takodje snazno podrzavam kupovinu Ultrabook/Tablet uredjaja naspram obicnog notebooka...