Šta je novo?

Samsung Series 7 Slate - Core i5 Windows 7 tablet

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
585
Dobio sam ovo čudo juče na test, a iako sam bio skeptičan oko Windows 7 tableta, mogu reći da me je ovaj model veoma prijatno iznenadio. Zapravo, ono što mi se najviše sviđa kod ovog rešenja je to što u potpunosti može da zameni PC, nešto što Android tableti još uvek ne mogu. Prva stvar koja me je oduševila je veoma svetli PLS ekran na njemu, rezolucije 1366 x 768 na 11.6 inča, što je zapravo identično kao moj Lenovo S205 netbook, ali TN matrica ne može da prismrdi.

Dakle, ono što me je "kupilo" odmah na početku je Dock i kvalitetna Bluetooth tastatura na kojoj je kucanje jako udobno, plus dva USB porta (jedan na docku, drugi na tabletu) na koje možete da nakačite periferije - ja sam pozadi bocnuo miša, a na tablet Logitech USB slušalice za Skype. Na docku postoji i HDMI izlaz, što znači da ga veoma lako pretvarate u multimedijalnu mašinu, iako je malo overkill za tako nešto :)

Pošto trenutno igram WoW na piratu sa nekim ortacima, rekoh ajde da vidim kako to izgleda na ovom Slate-u. Performanse su bile pristojne, imao sam 50-60 fps-a, mada se nećete previše naigrati sa Intel HD Graphics 3000, to je sigurno. Ovaj Slate naravno i nije namenjen za tako nešto, već za neke prizemnije stvari. Da, još jedna stvar, uz Slate dolazi i olovčica koja jako lepo funkcioniše, već na santimetar-ipo od ekrana počne da je prepoznaje, možete da pomerate onaj kružič, ali naravno dok ne prinesete na ekran ne može da izvrši komandu. Moram da tražim dozvolu da instaliram Windows 8 na njega, pa da vidim kakva je tamo situacija. Ima još brdo korisnih stvari, dve kamere, GPS, Bluetooth, 3G slot (koji neće da mi prepozna Sim karticu), itd, napisaću još utisaka u testu, a za sada par fotki. Pitajte slobodno ako vas nešto zanima i pre testa.

img0889.jpg

img0892.jpg

img0903.jpg

Fino izgleda. Znam da nisi imao preterano vremena da istestiraš to, koliko traje baterija otprilike?

Nisam ga još koristio skroz na bateriji, ali kada sam ga skidao sa punjača u remaining piše nešto ispod 3 sata, što mi nikako ne uliva poverenje i to će najverovatnije biti najveća mana ovog tableta. Jeste da je mnogo jači od Android tableta, ali trajanje baterije je nešto što mnogi imaju kao prioritet.

Ovo će biti super sa malo manjom dijagonalom, barem 10.1, a po meni čak 8.9 zbog prenosivosti i lakoće rukovanja kada se koristi kao tablet i nekim slabijim tj. štedljivijim i jeftinijim procesorom.
Postoji onaj HP Slate sa 8.9 ekranom, ali ima buđavi Atom tako da je previše spor, a košta reda 700e. Acer W500 ima jači hardver, a košta manje.

@Gizmo
Kao što si sam rekao, najveća prednost ovoga u odnosu na bilo koji Android tablet je što može da u potpunosti zameni klasični PC. Dok stoji kod kuće i za njega su zakačeni periferije, zvučnici, monitor i eksterni HDD (znam da neko već zamišlja haos na stolu :d ), a sam se tablet može nositi gde bilo i nema potrebe sa sinhronizacijom podataka već se tablet udene u dock. Čini mi se da je u nekoj temi Kutija još pre par godina tako zamišljao svoj idealni računar i tu se slažemo u potpunosti :)

Gizmo, molim te, probaj kako na njemu radi Office 2010 i kako radi reprodukcija HD video materijala u x264 kodeku, to me zanima. Molim te da to bude sastavni deo predstojećeg testa.

Takođe, nadam se da ćeš dobiti dozvolu da mu instaliraš Windows 8 Release Preview, čisto da vidimo da li se i koliko menja situacija kada se radi na njemu.

bez osmice na njemu test nije kompletan. ne znam zašto su tolike kurve ti u microsoftu?
kako Linus može da nabaci win8 i prođe nekažnjeno, valjda je njima u interesu dodatna promocija 8-ice?

Šta da se radi, ja sam pitao, rekli su mi da ne može, jeste bedak. Nemam pojma zašto, sa osmicom bi ovo bilo odlično.

Vrh Dno