Šta je novo?

Samsung SCX4300, problem cipa konacno resen?

petarboj

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2007
Poena
375
Kad ih neko uveze.
racunaj ovako:
Prosek u Srbiji da stignu chipovi jeste godinu dana od pocetka masovne prodaje tog modela i kupovine kertridza. Treba da se stvori kriticna masa da bi imali sta da dopunjujemo, takodje da bi se uvoznici chipova nasli u toj racunici. Ukoliko je model imao slabu prodju kod nas nikad ne stignu odgovarajuci chipovi.

ovo je samo markentiška fora. Niko još nije proizveo nešto da valja što se tiče ovih čipova. Ja u principu uvozim čipove čim se pojave, a što se ovog tiče pogledajte koji mu je stock, 0. Kao rasprodato.
Pošto će sajam za nekih 20-tak dana mislim da ih namjerno drže kako bi ponudili nešto novo i zadobili nove kupce. Računajte tek krajem mjeseca.

Poslednja izmena:
eh... onda ce se morati kupiti nov toner nema druge, ovaj je vec odstampao oko 2800 stranica, skoro dopunjen i sad ce garant jos malo da stane... :(

cuo samnest da u subotici neko vec puni scx 4300 sa cipom. ovih dana cu vise znati

U subotici jedino može da puni Tutorić ali ni on nema čipova niti ih je imao.

bio na sajmu i niko taj čip nije imao u ponudi. Nažalost morat ćemo čekati još neko vrijeme, kažu sredinom maja da završe testiranje. Hmmhmm, čim me obavijeste neki od proizvodjača da imaju javljam, ali imaju reseteri originalnih čipova. I mogu resetovati taj čip. Nekoliko firmi je nudilo te resetere i cijena po resetovanju je od 2-4US. Kupiš reseter i onda kartrice sa odredjenim brojem resetovanja. Usput reseter radi i na CLP 310/315, bar tako kažu a ja nisam probao.

znam ko resetuje scx 4300

ponedeljak sam poslao stampac (samsung scx 4300) za suboticu. resetovali su catridge i od tada radi.
www.bmbiromarket.rs
probajte ja sam zadovoljan sa njima:banana:

lepo , lepo :)
sad imam 2 tonera, tako da nece biti zaostajanja zbog punjenja, ako nista drugo :)

znam da je tema jako stara, da je dizem iz mrtvih, ali mislim da ce ovo mnogima da pomogne:

http://www.youtube.com/watch?v=Qzc9JImUcak

znaci promeni se firmware koji u meniju stampaca doda reset stanja, tako da vise nema menjanja cipa itd... radi sa tonerima bez cipa. odradi se za 5min. pozz

Izvolite kompletno rešenje:

Download scx4300fw113.rar sa ovog linka:
Kod:
http://www.mediafire.com/?tmqf0tdknmt
Extract (scx4300fw113.rar) u C: , tako da mu putanja bude -> C:\scx4300fw113\
Pokrenite DOS komander, tako sto ćete uraditi sledeće.

Kod:
Start -> Run -> cmd

Otvara vam se crni prozor (DOS komander) u kome kucate ovo:

Kod:
cd "c:\scx4300fw113\"
fix4300.exe SCX4300_V1.13_Fact_romdl.hd

Kada to ukucate, onda ide ono gde mnogi greše :)
Dakle, sada dođite kod Vašeg štampača i na njemu brzo ispritiskajte ove dugmiće sledećim redosledom: - naravno bez zareza koji ne postoji. To je samo radi preglednosti :)

Kod:
Menu , Copies , < , > , Menu , >

Аko ste dobro uradili, na malom displeju štampača, pisaće READY TECH. Fenomenalno, idemo dalje.
Sada pritisnite sledeće dugmiće na štampaču:

Kod:
Menu , OK , > , > , OK , OK

Ako ste dobro uradili, na displeju štampača pisaće Data Receiving. Idemo dalje.
Za trenutak ste završili sa tipkanjem po štampaču, vratite se u DOS komander (crni prozor) i sada ukucajte u njemu ovo:

Kod:
usbprns2.exe FIX_SCX4300_V1.13_Fact_romdl.hd

Ako ste lepo ukucali u prozoru će se pojaviti dosta nekih tačkica ............. i pisaće Download Complete!

SADA SAČEKAJTE 30 sekundi dok štampač odradi svoje funkcije i ponovo dođe u "stanje mirovanja :)"
Kada se, posle izvesnog vremena (dakle tridesetak sekundi) "ućuti" , priđemo mu opet i na njemu pritiskamo:

Kod:
Menu , Copies , < , > , Menu , >

Sada sačekamo, pa opet:

Kod:
Menu , OK , > , OK , OK

Opet sačekamo i na kraju:

Kod:
Back

To je to, sada možete da štampate 5000 strana na Vašem štampaču sve dok opet ne resetujete čip.
Preuzeto sa ovog snimka: www.youtube.com/watch?v=Qzc9JImUcak

Puno pozdrava od Dušana iz Kraljeva. Cheers! :)

Vrh Dno