Šta je novo?

Kućna multimedija Samsung S95B ili S90C

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Shimec

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5800X3D & DeepCool LS520SE
Matična ploča
MSI B550 Gaming Plus
RAM
2x16GB DDR4 3600MHz
GPU
Palit GameRock RTX 4080 OC
Storage
Samsung 860EVO 500GB, Samsung 970 Evo Plus 2TB, Kingston KC3000 1TB
Zvuk
Logitech G Pro X Wireless & HyperX Cloud AlphaS
PSU
NZXT C850
Kućište
MS Industrial Titan II Pro
Monitor
ASUS VG32VQ & Samsung 65" S90C OLED
Miš & tastatura
Logitech G502 Lightspeed & Redragon Vishnu
Ostale periferije
PS5
Laptop
Dell Precission 7760
Mobilni telefon
Xiaomi 13T Pro
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm
Xiaomi Mi Air Purifier 3C
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav ljudi,

koji od ova dva televizora mi vise preporucujete? Da li flagship 95, ali od pre 2 generacije ili ovaj malo slabiji 90, ali iz prethodne generacije?

S90C i S95B koriste isti panel.
Na S90C imas dobru sansu da dobiješ cak i QD OLED panel druge generacije koji je isti kao onaj na S95C.
S95B je imao nekih problema sa Pqeotf i uhvaceni sa da laziraju svetlinu u test prozorima .
Svakako bih isai na noviji S90C, zbog sanse za drugom generacijom panela i generalno novijim modelom.

Da se nadovežem sa pitanjem da li ovogodišnji model S90D donosi nešto što opravdava razliku u ceni jer je u kategoriji 77” skuplji cca 600€ od prethodnika S90C?

Mislim da je na 77 inca S90D u Evropi WOLED panel tako da bih isao na S90C ili S95C ako gejming nije prioritet.

Ne bih uzimao Samsung, koriste neku foliju ili premaz preko stakla(ne znam da li ima veze sa qd layerom) koja se lako grebe pri ciscenju/pranju.
Najbolji drugar je najpedantnija osoba na svetu i lupio je krpe od 20e za ciscenje ekrana, posle 5 ciscenja ima mikro ogrebotine, a ja na LG B8 za 6 godina ni tacku, jos ga ja ulepim kojekakvim sranjima i muski ga cistim, drljam krpom, a on S95B mazi...
Idi na LG, oni koriste staklo.

Poslednja izmena:
Već dve godine posedujem S95B u 65" i nemam nikakvih problema niti zamerki, svakako ne ove navedene. Ne kažem da treba da bude izbor dve godine kasnije, ali prosto da ako je fit kao izbor, nema mnogo brige. :)

Evo ga video, odaberi 1080p kvalitet:

1722970194195.png

Ovo meni licno nije strasno i ne vidi se tokom rada samog televizora, ali pokazuje osetljivost materijala za nesto sto treba da se koristi x godina.

Evo za to u cosku sto se najvise vidi, ostale mikro ogrebotine se ne mogu videti pod kamerom ili jako malo...uzivo je to dosta uocljivije.

Tv-u je ona zastitna folija skinuta pre 9 meseci, sa kojom dolazi u pakovanju, nakon sto je okacen na zid, pre toga 3 meseca sa folijom na stolu jer nije hteo da je skida dok ne okaci...kazem, jednoserijska picajzla.
Dolazili ljudi da pogledaju zasto mu ne radi klima koja je 5m od tv-a udaljena, on je na tv navukao onu fabricku zastitnu stiroporsku kesu u kojoj je tv dosao, uleteo moljac ispod nje i za nekih 10ak minuta ostale mikroogrebotine od ebenog moljca...

1722971150119.png

Poslednja izmena:
OLED je jako osetljiv, nije do samsunga nego su svi takvi.
Ja sam na mom C3 jedva skinuo kad mi je sestrin klinac masnom rukom dodirnuo ekran.
Samo najfinija mikrofiber krpa i destilovana voda i polako kruznim pokretima.

Nisu uopste osetljivi, ovde je fora sto nije staklo u pitanju, nego plastika koja se grebe.
Ja sam sa mog tv-a skidao mrlje od masti, sokova, ko zna cega jos, bukvalno pomerim tv 20cm tokom brisanja koliko zapnem krpom i nemam nista nakon 6 godina i sigurno 30ak brisanja.
Brisem sa Clin Multi-Surface sredstvom i Tupperware krpom za prozore, kao sto sam brisao i stari tv.
Da napomenem, ja tv koristim kao monitor i drzim ga na stolu na nekih 30-50cm od tastature, nekih 70-100cm od mene, tu najcesce i jedem, imao sam i jogurt po tv-u, a stanje tva je kao i prvog dana, jer je staklo u pitanju, pa ga je tesko izgrebati kao i prozor na kuci.

Ja sam mu i preporucio da uzme qd-oled, da je vrh i tada je cena bila nerealno dobra.
Onda smo realno uporedili i zato sto nije u istoj sobi, vec moramo 200m od mene kod njega da gledamo njegov, pa onda kod mene moj, osim razlike u jacini samog panela, te "punije" boje i slicno ne mozes ni da primetis, to se primeti samo kada stavis jedan tv pored drugog.
Kontrast je dobar i samim tim boje svuda svakako vise dolaze do izrazaja od lcd-a.
A ako je moj krljavi matori b8 dovoljno dobar da razlika nije dan i noc, onda je jasno da je neki G3 sa evo panelom dosta bolji izbor recimo, posto je G4 i dalje jako skup.
Ima ih jako povoljno na KP, a ako se kod nas uzima, ima G2 za iste novce kao s90c.

Poslednja izmena:
G3 je skoro 400e skuplji od S90C a G2 je iskreno losiji panel od S90C.
Na tim s90/95c/b serijama je koriscen premaz protiv refleksija koji se zaista lako grebe/ostecuje ali sa malo paznje nece biti problema.
Zao mi je zbog tvog drugara, sreca te sitne ogrebotine se vide samo na jakom svetlu i pri korišćenju se ne vide.
Video sam na redditu sa su skidali premaz nekim alkoholom pa mozda moze i tako nesto da pokusa ako mu smeta :/

Pa i S95b je skuplji od s90c, a trazio je savet za njega.

Ja sam samo skrenuo paznju na osetljivost tih panela, ako se ovom drugaru izgrebalo, koji je kazem ti, picajzla tolika da telefon ni sa zastitnom maskom ne drzi na tvrdoj povrsini i ne vadi iz torbice osim samo tokom koriscenja, a svi daljinski su mu u fabrickim kesicama i nakon 20 godina. Pa koristio je tv nekoliko meseci sa zastitnom folijom na kojoj ima belu nalepnicu sa serijskim tv-a oko 5x2cm, jer nije hteo da je skine dok ne okaci tv...

Ja ponavljam, te razlike izmedju oled televizora mozes videti samo ako doneses i u isto vreme stavis jedan pored drugog, u tvojoj kuci svi oni daju vrhunski sliku.
Recenzije kao i sve recenzije, moraju razlike negde da prikazu, a to sto nisu u realnosti bitne, nema veze.
I da napomenem da ovaj drugar nije hteo da updateuje s95c, jer su ga osakatili posle i sve parametre smanjili u odnosu na ono na osnovu cega je izreklamiran na recenzijama.
I sada da mu slika ne bi bila 20% losija, ne povezuje tv na internet...mislim ok, koristi ga kao monitor svakako, ali svejedno.

Poslednja izmena:
Pozdrav drustvo...
I ja kuburim sa idejama o TV-u umesto monitora.... Vidim o cemu se ovde prica i generalno imam slicnu situaciju samo sto nekako po osecaju vucem vise na LG nego na Samsung...
Vise volim Lg kao brend a i dosta sam procitao po netu mada uvek manjka realnog iskustva iz prakse...

Zanima me zasto nigde niste spomenuli LG C seriju, nego samo G? ...Ja razmisljam sta bi moglo da mi zameni monitor pa sa 32 inca dodjoh na 34, ali to mi malo po visini, pa na 38 ali to je vec skupo i mali broj modela, pa na 40 pa 43 pa na kraju zaokruzih na 48 inca..... Sta mislite o C4 varijanti u takvoj prici?

Ako ides na 42 inca onda samo LG C2/C3/C4, bas su slicni svi tako da uzmi koji nadjes jeftiniji otprilike.
Ako ides na 55+ inca onda tu u obzir dolaze ovi sa QD OLED panelom.
Imaj na umu da je C serija manje svetla ispod 55 inca i da u game modu dodatno slabi osvetljenje tako da ako ne mozes da kontrolises svetlo u sobi mozes imati problema sa refleksijama i nedovoljnim svetlom.
Takodje gledaj da ne uzimas OLED ako ga koristis za rad na racunaru, ako je za gejming/konzumiranje multimedije onda samo napred jer je odlican stvarno.

Iskreno isao bih na 48 najverovatnije.... 55 inca se bojim da bi bilo bas veliko, a razmisljao sam i o tome samo zbog Britness boostera...mada nisam nigde uspeo da vidim 42 i 55 jedno pored drugog koja je to razlika u osvetljaju i da li je vredno mucenja sa 55inca za monitor.. o_O

Sto se tice QD oled, a to je Sony i Samsung, nisam siguran da Lg ima jos uvek tu vrstu panela, na raznim testovima su pokazali da imaju ozbiljnije mnogo vise overburna tj da te diode propadaju brze i teze ih onaj softverski refresh popravlja...valjda usled tog jaceg brajtnesa i svega...

Sta tacno znaci Game mod? da li je on sam ulazi u game mod cim se okaci na PC, ili je to mod u kome dobija onih 144hz-a pa te obavezuje da moras da budes u game modu? razmisljam da li moze taj gamemod da se zaobidje podesavajuci manuelno setovanje?

Na zalost ima i dosta rada , ne samo gejming... :( ..Ne znam...lomim se danima i setam od odluke do odluke ali ne znam sta bih moglo da zameni ceo taj dozivljaj???
druga alternativa je bila Mini Led, ali se nekako pokazalo da mu je taj odziv za gejming losiji da ne kazem los i ume da se pojavljuje ghosting i slicni problemi...plus ugao gledanja kazu kada je monitor na vecoj dijagonali umeju da blede boje oko centra jer sa tako blizu sedenjem coskove gledas pod nekim uglom gde boje postaju isprane.. :cautious:

Ne znam...nisam pametan...imas li neki drugi predlog za alternativu??

55 inca jeste veliko za monitor, mozda ako sedis na preko 1.2m moze biti okej. Ja sam od svog 42 inca udaljen nekih 80-100cm.
Sto se tice QD oled, a to je Sony i Samsung, nisam siguran da Lg ima jos uvek tu vrstu panela, na raznim testovima su pokazali da imaju ozbiljnije mnogo vise overburna tj da te diode propadaju brze i teze ih onaj softverski refresh popravlja...valjda usled tog jaceg brajtnesa i svega...
LG ne proizvodi QD OLED niti ga stavlja u svoje televizore/monitore tako da to mozes da dobijes samo kod Samsunga i marki koji uzimaju njihove qd oled panele.
Sto se burn in-a tice, samsung je imao problema sa B serijom jer nije radio pixel refresh iz nekog razloga.
Sa C serijom su dosta popravili stanje i sada su u nekim testovima i bolji od WOLEDa po tom pitanju, u svakom slucaju nemas razloga da biras na osnovu toga.
Sta tacno znaci Game mod? da li je on sam ulazi u game mod cim se okaci na PC, ili je to mod u kome dobija onih 144hz-a pa te obavezuje da moras da budes u game modu? razmisljam da li moze taj gamemod da se zaobidje podesavajuci manuelno setovanje?
Kada detektuje PC kao input automatski pali taj game mod, mozes dodatno da stavis game optimizer mode koji ima neke dodatne funkcije poput prikazivanja trenutnog FPSa, rezolucija, podesavanja crne boje itd. Uglavnom u tom modu se gasi post processing i smanjuje input lag na maksimum ali se gube neke funkcije i smanjuje osvetljenje.
Mozes da zaobidjes to ali ces onda imati nesto veci input lag, ako nisi competitiv gejmer i ne igras neke ultra brze igre neces primetiti neku drasticnu razliku.

Na zalost ima i dosta rada , ne samo gejming... :( ..Ne znam...lomim se danima i setam od odluke do odluke ali ne znam sta bih moglo da zameni ceo taj dozivljaj???
druga alternativa je bila Mini Led, ali se nekako pokazalo da mu je taj odziv za gejming losiji da ne kazem los i ume da se pojavljuje ghosting i slicni problemi...plus ugao gledanja kazu kada je monitor na vecoj dijagonali umeju da blede boje oko centra jer sa tako blizu sedenjem coskove gledas pod nekim uglom gde boje postaju isprane.. :cautious:
Ako radis sa tekstom, nece ti se svideti jer tekst nije ostar. Kakav god posao da radis na njemu zezace te ABL na belim prozorima i imaces vece sanse za burn tj brze ce se razviti zbog staticnih elemenata vecine programa u kojima ces raditi.
Mini Led je lepo napredovao u poslednjim godinama i blizi je OLEDu.
Prednosti mini leda ce ti biti to sto ne moras da brines od burn in-u, mnogo bolje osvetljenje i manje cimanja oko ABL-a.
Odziv i nije bas tako los kao sto ti navodis, uporedi slobodno neki mini led i oled i videces da je razlika u input lagu zaista mala.
Response time je vec druga prica ali opet nije to toliko bitno i ako ne igras neke bas brze igre tesko da ces primetiti neku razliku.
Uglovi gledanja jesu bolji na OLEDU ali ako sedis dovoljno blizu nije ni tu bas bajno i postoji neka mala vinjeta na coskovima i ivicama ekrana.
Ne znam...nisam pametan...imas li neki drugi predlog za alternativu??
Na tvom mestu ne bih isao na OLED najvise iz razloga sto planiras da ga koristis za posao.
Ako nemas problem da imas burn in posle godinu/dve dana onda mozes i tako mada nije bas lep osecaj kad nesto platis tako mnogo a opet strahujes pri koriscenju i gledas burn in posle godinu dve.
Ja bih otisao na neku mini led varijantu u zavisnosti od budzeta, takodje bih uzeo ne vise od 40-42 inca dijagonalu.

Prvo hvala na iscrpnom odgovoru! Svako iskustvo mi zaista znaci! 🙌;)

55 inca jeste veliko za monitor, mozda ako sedis na preko 1.2m moze biti okej. Ja sam od svog 42 inca udaljen nekih 80-100cm.
Imao sam prilike da radim na 48" na razdaljini od 60-ak...takav je setup bio (sto, stolica i monitor)... bilo je malo napeto dok se nisam navikao...a brzo mi je trebalo medjutim na toj razdaljini malo su problem coskovi monitora...moram da izvitoperim vrat da bih video npr gde da kliknem da bih ugasio neki prozor ako je npr bio rasiren preko celog ekrana.. tako da mislim da bi mi u mom setup-u 48 dobro pasovala na razdaljini od oko metar, posle tog iskustva...

LG ne proizvodi QD OLED niti ga stavlja u svoje televizore/monitore tako da to mozes da dobijes samo kod Samsunga i marki koji uzimaju njihove qd oled panele.
Sto se burn in-a tice, samsung je imao problema sa B serijom jer nije radio pixel refresh iz nekog razloga.
Sa C serijom su dosta popravili stanje i sada su u nekim testovima i bolji od WOLEDa po tom pitanju, u svakom slucaju nemas razloga da biras na osnovu toga.
Nisam razumeo ovo "nema razloga da biras na osnovu toga"...mislis na osnovu straha sa losim iskustvima prethodnih generacija? ... Nisam do sad video i procitao nista pozitivno sto se tice QD-oled-a na racun dugovecnosti.. super ako su poboljsali, jer znam da je samsung imao problem sa tim softwerom za reparaciju dioda, tj nepaljenjem istog, pa su to kao update-ovima poboljsali, ali opet toliko losih komenatara na racun te Samsungove podrske i updatova da ne znam sta da mislim o istom.. :(

Kada detektuje PC kao input automatski pali taj game mod, mozes dodatno da stavis game optimizer mode koji ima neke dodatne funkcije poput prikazivanja trenutnog FPSa, rezolucija, podesavanja crne boje itd. Uglavnom u tom modu se gasi post processing i smanjuje input lag na maksimum ali se gube neke funkcije i smanjuje osvetljenje.
Mozes da zaobidjes to ali ces onda imati nesto veci input lag, ako nisi competitiv gejmer i ne igras neke ultra brze igre neces primetiti neku drasticnu razliku.
Da...video sam taj game mod dodatak i te opcije sve sto pruza...nisam znao da je princip takav sa tim gasenjem post procesing-a i gubljenjem drugih stvari kao sto je i osvetljaj... Koliko se to izgubi mozes li definisati? kad npr sedis u mracnijoj prostoriji i kad nisi u game mogu i kad ga upalis, koliko se izgubi osvetljaja? verujem da je primetno, zanima me da li je drasticno? :LOL:o_O

Ako radis sa tekstom, nece ti se svideti jer tekst nije ostar. Kakav god posao da radis na njemu zezace te ABL na belim prozorima i imaces vece sanse za burn tj brze ce se razviti zbog staticnih elemenata vecine programa u kojima ces raditi.
Mini Led je lepo napredovao u poslednjim godinama i blizi je OLEDu.
Prednosti mini leda ce ti biti to sto ne moras da brines od burn in-u, mnogo bolje osvetljenje i manje cimanja oko ABL-a.
Odziv i nije bas tako los kao sto ti navodis, uporedi slobodno neki mini led i oled i videces da je razlika u input lagu zaista mala.
Response time je vec druga prica ali opet nije to toliko bitno i ako ne igras neke bas brze igre tesko da ces primetiti neku razliku.
Uglovi gledanja jesu bolji na OLEDU ali ako sedis dovoljno blizu nije ni tu bas bajno i postoji neka mala vinjeta na coskovima i ivicama ekrana.
Iskreno tekst me je brinuo zbog generalnog citanja i surfinga, ali ne radim sa tekstom... radim crtanje/projektovanje, racunice (exel) eventualno.. Sto se tice ABL-a, video sam tamo neke varijante da se ugasi...KAzu ljudi da i pored tog gasenja nisu posle duzeg vremena imali probleme sa overburningom- ali opet ne znam sta im je veci procenat na ekranu... cisto sumnjam da su browseri, baneri i windows prozori... Ne znam da li bi svaki software mogao da se natera na DARK MODE... da li i browser, Exel, i ostali programi mogu da rade kao crni i na sta bi to izgledalo ... :unsure: ...toliko mi je jaka zelja da imam takvu igracku da bih svasta nesto pokusao :ROFLMAO: kao sto vidis, iako znam da nije mozda najidealnija za moje potrebe... :cry:

Sto se tice MiniLed-a...da ...jesu bas...barem u radnji kad pogledam.. Medjutim kad odem na youtubem ili kad mi nesto puste u radnji mimo onog DEMO predivnog videa, nesto se smorim iskreno... das para isto kao za OLED, a nije to to na kraju...
Za odziv si mozda i u pravu, ali generalno sem na OLED-u nije praksa da se za MiniLED pisu karakteristike panela... da li je VA ili IPS, koliko ima milisekundi i slicno.. Moras bas da zakopas po netu da nadjes validne informacije koji su paneli u odredjenim proizvodima i opet od dijagonale do dijagonale i od modela do modela varija sta stavljaju u iste...

Nego sad si me zbunio... Pa odziv tj imput lag i response time mi je nekako usko vezano jedno za drugo, da ne kazem da uslovljavaju jedno drugo...ili gresim...tj ako nisu vezani kako valja dolazi do Ghosting-a sto se npr na Samsung MiniLED QN90D i javlja kako su ga neki testirali na Youtubu... To mi je nekako bio mozda naj izbor jer postoji u dijagonalama ispod 50" a i Rthing ga je pohvalio kao dobru opciju za monitor a da nije OLED...
Sto se tice Gameing-a... hahaha...bas takve igre samo igram... :ROFLMAO: .. COD, Fortnite i slicne tepacke igre da izbacim malko svakodnevnog stresa... :ROFLMAO: ..mozda neka kola provozam, za relax, mada i to ume da bude "brza" igra... :cautious:

Hmmm... nisam znao za vinjete na OLEDU... :confused:

Ako nemas problem da imas burn in posle godinu/dve dana onda mozes i tako mada nije bas lep osecaj kad nesto platis tako mnogo a opet strahujes pri koriscenju i gledas burn in posle godinu dve.
Ja bih otisao na neku mini led varijantu u zavisnosti od budzeta, takodje bih uzeo ne vise od 40-42 inca dijagonalu.

Definitivno se slazem da nije lep osecaj... :(o_O:( ...da mi nije bilo bitno pazario bi ga odavno, ne bi tukao glavu nocima i citao forume i pregledao pola Youtuba... Ne spavam nocima u zeli da napravim nesto VRH... ali ova nova tehnologija koliko god da napreduje daleko je od bilo kog VRH-a... o_O ...tj kako god okrenes morace neki kompromis da se povuce... Ali svakako da priustis sebi nesto lepo i da zivis u nekim strahovima ili nelagodama svakodnevno nema nikakvog smisla...

Ok... Ajde da uzmemo odluku da bude MiniLED... imas li ikakvu ideju? ... mnogo je veliki problem sa dijagonalama... I ozbiljne klase odredjenih brendova ili nemaju "male" dijagonale ili ako ih imaju opet ih osakate hardverski ili softwareski ispod 55inca.... Evo da kazem da nema ogranicenja budzeta...sta kupiti...jesi li ikad pomislio na to pre kupovine C3-a ili sl...? :unsure::(:unsure:

Nisam razumeo ovo "nema razloga da biras na osnovu toga"...mislis na osnovu straha sa losim iskustvima prethodnih generacija? ... Nisam do sad video i procitao nista pozitivno sto se tice QD-oled-a na racun dugovecnosti.. super ako su poboljsali, jer znam da je samsung imao problem sa tim softwerom za reparaciju dioda, tj nepaljenjem istog, pa su to kao update-ovima poboljsali, ali opet toliko losih komenatara na racun te Samsungove podrske i updatova da ne znam sta da mislim o istom..
Da, upravo tako. Resili su problem koji su imali sa burn in-om i sad na vecini testova budu jednaki a na nekim i bolji od WOLED panela.
Sto se kvaliteta tice, ne znam iskreno. Meni ovako i S90C/S95C i G3/C3 deluju tu negde. Na kraju krajeva uzimas nov sa garancijom tako da si miran to neko vreme svakako a ovo nagadjanje koliko ce trajati i da li ce se pokvariti ne moze niko da zna. Ja recimo kod keve imam dva samsunga stara 11 godina i dalje rade bez problema.
Da...video sam taj game mod dodatak i te opcije sve sto pruza...nisam znao da je princip takav sa tim gasenjem post procesing-a i gubljenjem drugih stvari kao sto je i osvetljaj... Koliko se to izgubi mozes li definisati? kad npr sedis u mracnijoj prostoriji i kad nisi u game mogu i kad ga upalis, koliko se izgubi osvetljaja? verujem da je primetno, zanima me da li je drasticno?
Mozes da vidis na Rtings sajtu razlike izmedju HDR osvetljenja sa i bez game moda, primetices da na WOLED panelima razlika postoji dok je na QD OLED panelima ta razlika gotovo nepostojeca.
Ja bih rekao da se izgubi nekih 10-20 posto osvetljenja, nije mnogo ali primetno je, ako na to dodas HLG onda je razlika jos veca izmedju standardnog moda sa DTM i game moda sa HLG.
Prvo je svetlije sigurno 20% a drugo je preciznije pa od volje ti. Meni je iskreno ovo drugo previse tamno i nisam bas zadovoljan tako da se drzim ove prve varijante.
Iskreno tekst me je brinuo zbog generalnog citanja i surfinga, ali ne radim sa tekstom... radim crtanje/projektovanje, racunice (exel) eventualno.. Sto se tice ABL-a, video sam tamo neke varijante da se ugasi...KAzu ljudi da i pored tog gasenja nisu posle duzeg vremena imali probleme sa overburningom- ali opet ne znam sta im je veci procenat na ekranu... cisto sumnjam da su browseri, baneri i windows prozori... Ne znam da li bi svaki software mogao da se natera na DARK MODE... da li i browser, Exel, i ostali programi mogu da rade kao crni i na sta bi to izgledalo ... :unsure: ...toliko mi je jaka zelja da imam takvu igracku da bih svasta nesto pokusao :ROFLMAO: kao sto vidis, iako znam da nije mozda najidealnija za moje potrebe... :cry:
Za neko prosecno surfovanje i citanje foruma i ostalog je okej i nece ti biti toliko problem, problem je rad sa tekstom gde ceo dan gledas u taj neizostren tekst i to bas ume da nervira.
ABL ne moze da se iskljuci, to je svojstvo svakog displeja a najvise je izrazeno na OLEDu.
Ono gde meni najvise smeta su svetle scene u igrama, tipa pustinja neka, sneg itd. kao i koriscenje WORD-a za tekst ili nekih belih stranica poput kupujemprodajem.
Tu se primetno oseti smanjivanje svetla a pogotovo preko dana.
Jedino sto mozes da iskljucis je ono da automatski zatamni displej ako detektuje da se ne pomera slika tj da je staticna. Ja sam to uradio jer se desavalo da citam nesto i displej smanji osvetljenje dok ne skrolujem sto je uzasno nerviralo.
Nego sad si me zbunio... Pa odziv tj imput lag i response time mi je nekako usko vezano jedno za drugo, da ne kazem da uslovljavaju jedno drugo...ili gresim...tj ako nisu vezani kako valja dolazi do Ghosting-a sto se npr na Samsung MiniLED QN90D i javlja kako su ga neki testirali na Youtubu... To mi je nekako bio mozda naj izbor jer postoji u dijagonalama ispod 50" a i Rthing ga je pohvalio kao dobru opciju za monitor a da nije OLED...
Sto se tice Gameing-a... hahaha...bas takve igre samo igram... :ROFLMAO: .. COD, Fortnite i slicne tepacke igre da izbacim malko svakodnevnog stresa... :ROFLMAO: ..mozda neka kola provozam, za relax, mada i to ume da bude "brza" igra... :cautious:

Hmmm... nisam znao za vinjete na OLEDU... :confused:
Uh kompleksna tema ali ukratko, response time je vreme koje je potrebno displeju da promeni boju piksela iz crno u belu ili sive u sivu ( uglavnom je to testirano jer je najbrze) a input lag je vreme koje je potrebno displeju da odreaguje na zadatu komandu. Jesu vezani za ukupnu latenciju ali su sve potpuno razlicite stvari. Tako na primer monitor koji ima 1ms response time moze imati input lag od 20-30msa tako da je bitno gledati oba parametra.
Ghosting se javlja na LED displejevima upravo zbog tog viseg response vremena piksela i kad na to dodas dimming zone koje treba da se pale i gase dinamicno u brzim igrama moze dodji do tog ghostinga. To se najlakse primeti u tamnijim igrama sa nekim svetlim highlightovima.
Ako si casual gejmer i igre igras da se opustis a ne da se penjes na neke imaginarne lestvice rankeda onda ces uzivati i sa jednim i sa drugim jer sve u tom rangu izgleda zaista dobro.
Na kraju krajeva, svaki od ovih displejeva ima prednosti i mane i svaki ima scene koje im odgovaraju a koje ne.
Vraticu se na primer scene pustinje ili snega na oledu, primetno ce biti tamnija slika sa slabijim highlihgtovima nego na nekoj sceni na primer dzungle iako nije logicno da te u dzungli sunce oslepi kad ga pogledas a preko dana u pustinji sunce bude sivkasto i tamno.
Mini led ce tu da te oslepi sa svojim 1000+ nita u 25 posto APL-a i vise u zavisnosti od konkretnog modela.
Dok ce oled imati prednost u tamnijim scenama zbog svog boljeg kontrasta i crne boje.
Definitivno se slazem da nije lep osecaj... :(o_O:( ...da mi nije bilo bitno pazario bi ga odavno, ne bi tukao glavu nocima i citao forume i pregledao pola Youtuba... Ne spavam nocima u zeli da napravim nesto VRH... ali ova nova tehnologija koliko god da napreduje daleko je od bilo kog VRH-a... o_O ...tj kako god okrenes morace neki kompromis da se povuce... Ali svakako da priustis sebi nesto lepo i da zivis u nekim strahovima ili nelagodama svakodnevno nema nikakvog smisla...

Ok... Ajde da uzmemo odluku da bude MiniLED... imas li ikakvu ideju? ... mnogo je veliki problem sa dijagonalama... I ozbiljne klase odredjenih brendova ili nemaju "male" dijagonale ili ako ih imaju opet ih osakate hardverski ili softwareski ispod 55inca.... Evo da kazem da nema ogranicenja budzeta...sta kupiti...jesi li ikad pomislio na to pre kupovine C3-a ili sl...? :unsure::(:unsure:
Morao bi prvo da se odlucis da li ces ici na 55 inca ili ces ispod toga, jer razlike su poprilicno velike.
A sto se mene tice, da razmisljao sam o tome pre kupovine C3 a i dalje razmisljam da ga menjam za neki mini led ali sam nasao skup hobi pa skupljam za objektive :ROFLMAO:

LG podrzava Dolby Vision, Samsung ne podrzava.
Do sada se Samsung pokazao losijeg kvaliteta sa oled televizorima, cak i S95C, nije samo B problematican.
Odziv piksela je dosta bitniji od input lag-a, jer od toga direktno zavisi ostrina slike pri pokretu. Nisam imao problem u igrama ni sa 60+ms input lag-om.
C4 podrzava 144Hz, S90C ne podrzava.

Meni je B8 LG trenutno na 21.000 radnih sati sa iskljucenim ABL-om, na hiljade sati sa fiksnim elementima, nikada nisam imao ni image retention, 90% vremena radi po 10-15 sati odjednom kao monitor.
Bukvalno cekam da crkne da bih ga zamenio sa G4 ili naslednikom, ali jos uvek ni jedan problemcic nisam imao za ovih 6 godina...

Po mom iskustvu, LCD televizori nisu nista dugotrajniji, muci ih dosta drugih problema van burn-in-a.
Takodje, dimming zone me tako smaraju da mi je bolje da ih TV nema, tokom igranja bukvalno primecujes kako tv pali, gasi dimming zone i ozbiljno odvlaci paznju i skace po zivcima.
Na kvalitet slike se naviknes, pa i tako da crna nije crna na LCD-u, ali na pojacavanje i smanjivanje non-stop nikako, barem ja.
Dodatno, nikada nisam razumeo to lozenje na hiljade i hiljade niti.

LG podrzava Dolby Vision, Samsung ne podrzava.
Na PCu dolby vision nije faktor, ako covek zeli da gleda filmove mislim da ce biti prezadovoljan i jednim i drugim.
Takodje po mom misljenju preduvan termin ali to je za neku drugu diskusiju.
Reci cu samo da sam uporedjivao sto na Jutjubu sto uzivo i da je razlika minimalna i da je daleko primetnija razlika u bojama nego DV.
C4 podrzava 144Hz, S90C ne podrzava
Oba podrzavaju 4k 144hz, ne znam gde si video drugacije.
iskljucenim ABL-om
ABL ne mozes da iskljucis, verovatno si mislio TPC/ASBL u servis meniju.
Takodje, dimming zone me tako smaraju da mi je bolje da ih TV nema, tokom igranja bukvalno primecujes kako tv pali, gasi dimming zone i ozbiljno odvlaci paznju i skace po zivcima.
Ovo najvise zavisi od broja zona i algoritma za koriscenje istih.
Npr na mom 65 inca hisensu imam manje od 50 zona i da primetno je, dok na u8k ima oko 1000 zona i mnogo je manje primetno a rekao bih skoro i neprimetno. Eventualno se primeti kad je neko zvezdano nebo i na titlovima.
Dodatno, nikada nisam razumeo to lozenje na hiljade i hiljade niti.
Za dobar HDR ti trebaju niti, pogledaj samo ove qd oled monitore nove koji jedva izvlače 400 nita na 10% apl i uporedi ih sa TVom od 55+ inca.
Naravno za redovno koriscenje, surfovanje netom i ostalo nema potrebe da przis oci na 2000 nita ali ako gledam film ili igram igru sa dobrim HDRom onda zelim da kad pogledam u sunce, neku eksploziju ili slicno da to stvarno sija kako treba.
Nekima to nije bitno i to je sasvim okej ali za dobar HDR prikaz ti jednostavno trebaju niti.

Tako je, ASBL ili ti TPC kod LG-a.
Ima razlike u DV, pogotovo u ripovima koje mi koristimo.
Dodatno, LG je vratio DTS podrsku, Samsung prosto nikome nece ni za kakvu licencu da plati, ni DV, ni DTS.

Za 144Hz sam ja permutovao nesto, davno sam gledao info pa pobrkao.
Takodje ne zaboravi da pri dnevnom svetlu, QD-oled nemaju skroz crnu boju, dok woled zadrzava totalno crnu boju, verujem da je do istog onog materijala zbog kog se jako lako grebu i prakticno ne smeju da se prebrisu.

Niti trebaju do neke mere, da bi dobio zeljeni efekat, ali za to ti treba i kontrast.
Posle odredjene mere, ti niti prosto nemaju prakticnu upotrebu, jel zelis tokom igre da te zabljesne tako da vidis tackice posle?
Kao sto mozes reci da zelis da bude realisticniji zvuk, pa jel odvrnes zvucnike ili slusalice do kraja da cujes eksploziju?
Ako duze igras igru u HDR-u, prosto postane naporno da igras na max brightnessu, cak i na mom krljavom B8, a kamoli na tim novijim, dosta svetlijim ekranima.

Oled takodje emituje 70% manje plavog svetla, koje je stetno za oci.

Ima razlike u DV, pogotovo u ripovima koje mi koristimo.
Dodatno, LG je vratio DTS podrsku, Samsung prosto nikome nece ni za kakvu licencu da plati, ni DV, ni DTS.
Poštujem tvoje misljenje, kao sto rekoh diskutabilno je.
Licno imam gigabit optiku i gledam najmasnije ripove koji mogu da se nadju i ne primetim razliku ali eto nisam jedini na svetu i naravno da je kod tebe drugacije iskustvo.
Sto se DTSa tice nisam neki audiofil i meni je dovoljan zvuk sa zvucnika TVa a na C3 koji koristim kao monitor imam IEM nakacene direktno na 3.5mm ulaz i to mi radi posao super.
Sve u svemu pitanje je koliko covek stvarno planira da gleda filmove jer ako je zbog filmova onda bih i ja da prednost LG televizorima ali samo G seriji zbog onog predobrog MLA panela 🤤
Ako duze igras igru u HDR-u, prosto postane naporno da igras na max brightnessu, cak i na mom krljavom B8, a kamoli na tim novijim, dosta svetlijim ekranima.
E vidis ja to bas zelim, meni je bas predobro. Imao sam priliku da na G3 igram cyberpunk i bas mi se svidjaju koliko sljaste one silne neonke.
Meni svetlo ne smeta i volim kad je displej svetliji i zato je kod mene svaki displej odvrnut na maks osim telefona zbog baterije.

Bilo kako bilo slozicemo se da i LG i Samsung proizvodi odlicne oled panele i da je stvarno milina koristiti ih.
Razliku bih napravio najvise zbog nacina koriscenja i dao bih blagu prednost samsungu zbog cene i zbog lepsih boja pri gejmingu.
U multimediji bih dao prednost lg-u zbog boljeg motion rpocessinga, bolje crne, boljeg sistema itd. da se ne zalecem sad.

Ps.
Bas mi je drago da cujem da tvoj LG gura i dalje posle toliko sati, svaka im cast kako su ga napravili.
Moj c3 posle 6 meseci koriscenja kao monitor nema tragove burn in-a niti bilo kakve retencije tako da nadam se da ce i on uci u istoriju kao tvoj B8 🫡

Ma hoce, nisu oni od 8 serije vise tako osetljivi, samo ako je neko baksuz pa ubode los primerak.
Samo da napomenem da ja imam podesene profile za sve i da ih menkam zavisno od toga sta radim. 80% vremena je sdr PC koriscenje na 30% oled light, a igre, serije i filmove na 100%, skoro sve HDR uz razlicita ostala podesavanja, a bez asbl mi tv radi nekih 15k sati.

Ne znam koliko daleko od tva sedis, ali ja ne bih voleo da me odjednom zapljusne 2000 niti highlight na ~70ak cm od tv-a.

Prilozi

• 20240811_180001.jpg
    20240811_180001.jpg
    347.5 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
I ja sam se dvoumio da li uzeti LG C3 ili S90C ista im je cena, ali meni S90C ima lepšu prirodniju sliku nego LG C3,
a i kada porede s90C porede ga sa LG G3 a ne sa C3, zadovoljan sam sa S90C 55" mislim da je best bay za 999€.
Komšija ima S95B, meni se možda sviđa više slika na tom TVu, a njemu na mom S90C, ovde imaš uporedne karakteristike,
mislim da je jedina bitna razlika s95b ima 5 zvučnika a s90c samo 3.

a ovde detaljan test:

Poslednja izmena:
Da, upravo tako. Resili su problem koji su imali sa burn in-om i sad na vecini testova budu jednaki a na nekim i bolji od WOLED panela.
Sto se kvaliteta tice, ne znam iskreno. Meni ovako i S90C/S95C i G3/C3 deluju tu negde. Na kraju krajeva uzimas nov sa garancijom tako da si miran to neko vreme svakako a ovo nagadjanje koliko ce trajati i da li ce se pokvariti ne moze niko da zna. Ja recimo kod keve imam dva samsunga stara 11 godina i dalje rade bez problema.
Mozes da vidis na Rtings sajtu razlike izmedju HDR osvetljenja sa i bez game moda, primetices da na WOLED panelima razlika postoji dok je na QD OLED panelima ta razlika gotovo nepostojeca.
Ja bih rekao da se izgubi nekih 10-20 posto osvetljenja, nije mnogo ali primetno je, ako na to dodas HLG onda je razlika jos veca izmedju standardnog moda sa DTM i game moda sa HLG.
Prvo je svetlije sigurno 20% a drugo je preciznije pa od volje ti. Meni je iskreno ovo drugo previse tamno i nisam bas zadovoljan tako da se drzim ove prve varijante.

Hmmm...Zanimljivo... Nisam to nigde video ali generalno me nekako osecaj od svega vidjenog opet naginje ka WOLED-u... sto zbog LG-a kao brenda, sto zbog te crne u odnosu na WOLED-ovu, sto zbog problema sa ti burninovima pre nekog normalnog radnog veka...Naravno da ima malo i "srece" sa primercima... znam price gde su crkavali Samsunzi i posle godinu dana, a znam gde raju i preko 10 godina sto ti kazes (ne oled modeli)....
Takodje mi poprilicno smeta taj Samsungov "Glare free coating" vise nego Lg-jev finish ekrana...
Inace... Vise sam se nagledao razlike izmedju Oled-a (C4 potencijalni) i MiniLED-a (QN90D) koji su mi bili u izboru, pa sam na Mini ledu primetio te razlike, dok sad kad mi kazes i kad pogledam razlike izmedju Woleda i QD-Oleda razlike su mi toliko mizerne da su mi i zanemarive... mada nekad mi nije ni jasno sta vidim... Nekad mi ono sto je njima losije i ocenjuju manje, meni na tim slikama deluje prijatnije... da li je sad to do verodostojnosti slike a u praksi drugo ili jednostavno meni bolje leze druge stvari, kao npr tebi vise nita, nemam pojma...
Naravno dosta veliki problem u svemu tome je i sto su testovi bazirani na 65", dok ja gledam manje dijagonale koje su poprilicno osakacene... :(

HLG, DTM, APL, ABS, SRS.... hahahahaha.... Fuck...i'm losing you... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: ... Znam manje vise sta je sta, samo jedno pitanje posto sad vec slabo hvatam... Jel sve to ima C serija i sve to mozes sam da biram? tjizmedju tih opcija koje spominjes?? :D

Za neko prosecno surfovanje i citanje foruma i ostalog je okej i nece ti biti toliko problem, problem je rad sa tekstom gde ceo dan gledas u taj neizostren tekst i to bas ume da nervira.
ABL ne moze da se iskljuci, to je svojstvo svakog displeja a najvise je izrazeno na OLEDu.
Ono gde meni najvise smeta su svetle scene u igrama, tipa pustinja neka, sneg itd. kao i koriscenje WORD-a za tekst ili nekih belih stranica poput kupujemprodajem.
Tu se primetno oseti smanjivanje svetla a pogotovo preko dana.
Jedino sto mozes da iskljucis je ono da automatski zatamni displej ako detektuje da se ne pomera slika tj da je staticna. Ja sam to uradio jer se desavalo da citam nesto i displej smanji osvetljenje dok ne skrolujem sto je uzasno nerviralo.

Da da...Uspeo sam u jednoj radnji da se dokopam daljinca pa sam usao na net i pogledao kako izgleda text... da...zaista lose... Generalno neka velika slova su bila osakacena, nepotpuna.. :oops:
ABL... bzvz... kako je neko negde na netu rekao, bukvalno si trampio belu za crnu...to sam i primetio na neki uporednim testovima gde je npr C3 i neki MiniLed jedno pored drugoga...NEMA BELE.. o_O ...neka hladna/plava bela ili siva kako u kojoj sceni... :oops: ..Bio sam malo u cudu u sta ja uopste gledam...da li je to onaj tv sa onim jarkim bojama na LG demo videu...Neverovatno...
Ajde ASBL tj TPC mogu da razumem iako verujem da smara, ali ABL... Ne bas...

Uh kompleksna tema ali ukratko, response time je vreme koje je potrebno displeju da promeni boju piksela iz crno u belu ili sive u sivu ( uglavnom je to testirano jer je najbrze) a input lag je vreme koje je potrebno displeju da odreaguje na zadatu komandu. Jesu vezani za ukupnu latenciju ali su sve potpuno razlicite stvari. Tako na primer monitor koji ima 1ms response time moze imati input lag od 20-30msa tako da je bitno gledati oba parametra.
Ghosting se javlja na LED displejevima upravo zbog tog viseg response vremena piksela i kad na to dodas dimming zone koje treba da se pale i gase dinamicno u brzim igrama moze dodji do tog ghostinga. To se najlakse primeti u tamnijim igrama sa nekim svetlim highlightovima.
Ako si casual gejmer i igre igras da se opustis a ne da se penjes na neke imaginarne lestvice rankeda onda ces uzivati i sa jednim i sa drugim jer sve u tom rangu izgleda zaista dobro.
Na kraju krajeva, svaki od ovih displejeva ima prednosti i mane i svaki ima scene koje im odgovaraju a koje ne.
Vraticu se na primer scene pustinje ili snega na oledu, primetno ce biti tamnija slika sa slabijim highlihgtovima nego na nekoj sceni na primer dzungle iako nije logicno da te u dzungli sunce oslepi kad ga pogledas a preko dana u pustinji sunce bude sivkasto i tamno.
Mini led ce tu da te oslepi sa svojim 1000+ nita u 25 posto APL-a i vise u zavisnosti od konkretnog modela.
Dok ce oled imati prednost u tamnijim scenama zbog svog boljeg kontrasta i crne boje.
Lele bate.... A mislio sam da razumem sve i znam nesto a ti mi svakim postom otvaras oci.. o_O:ROFLMAO:
Iskreno mislio sam da je to ista stvar i da je razlika izmedju 1ms i 30 ms, samo losiji ekran sa istim parametrom... o_O ..iako mi je bilo cudno da je tolika razlika...No dobro, mogu sad to sve da shvatim i ima logike, ali sto onda ni na jednom monitoru u karakteristikama ne pisu obe karakteristike? ... uvek citam od 1ms do 5ms... ili se input lag drugacije definise po testovima i opisima??
Dimming zone su tek katastrofa...gledao sam jos neke monitore vecih dijagonala i bio sam u soku na sta lici to za cifre od po soma evra... :eek::eek::eek: ...prosto mi nije jasno da li sad upoznat bolje sa tehnologijom sve vise vidim to i kako sam do sad opstao da mi to ne smeta i na ovome u sta sam do sad gledao... :ROFLMAO:

Casual of course... :ROFLMAO: ..ne lovim nikakve lestvice... ne treba mi sters jos i oko toga u zivotu.. :ROFLMAO:
Definitivno mi je jasno da imaju mane... i do opasne... sa prednostima cu lako... ali sta izabrati kad su suste suprotnosti u tom spoju mana i prednosti.. :confused:

Morao bi prvo da se odlucis da li ces ici na 55 inca ili ces ispod toga, jer razlike su poprilicno velike.
A sto se mene tice, da razmisljao sam o tome pre kupovine C3 a i dalje razmisljam da ga menjam za neki mini led ali sam nasao skup hobi pa skupljam za objektive :ROFLMAO:

A znaaaaam da jesu, ali 55".... za monitor.... o_O ..Bas mi nesto frka da ce biti bas mnogo... :confused: ...Ne znam da li imam toliko mesta u celoj prostoriji gde stoji komp da se udaljim... :ROFLMAO:
Na sta bi ti isao kad si vec ulazio u razmatranje oko Mini Leda u zamenu tom C3...??? ... koji model koja dijagonala s obzirom da si rekao meni nemoj predko 42-43"?? koliko sam skapirao i tebi to sluzi kao monitor? jel?
hahahaha...Objektive? ... tu li si? ...ahhahaaha... Ja sam to prevazisao u neko svoje mladje vreme.. :ROFLMAO: ..prestala je ljubav kad je vec pocela da mi puca kicma od nosenja do 10 kila na ramenu gde god da krenem... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: i naravno kad nije telefon prestajao da mi zvoni od silnih "kad ces da mi posaljes slike i malo ih obradi ako nisam lepo ispao"...Kako bi rekli ljudi "ja sam se te napasti resio"... :LOL:

Meni je B8 LG trenutno na 21.000 radnih sati sa iskljucenim ABL-om, na hiljade sati sa fiksnim elementima, nikada nisam imao ni image retention, 90% vremena radi po 10-15 sati odjednom kao monitor.
Bukvalno cekam da crkne da bih ga zamenio sa G4 ili naslednikom, ali jos uvek ni jedan problemcic nisam imao za ovih 6 godina...

U jeeee.... Nisam to ocekivao.. :D ...Svakak cast... Cek...ako dobro razumem pricu, koristi kao monitor?, a s' obzirom da je B8 njih nema ispod 55"??? ... koristis 55" za monitor? o_O:love:
Ja obozavam velike display-e... i na mobilnima i monitore, televizore...sve ... hahaha ali mi frka da kupim 55" za monitor....

Pricaj iskustva...Please... :ROFLMAO: .... jel bas monitor?... ono full sto, tastatura, mis? na kojoj razdaljini sedis? Prednosti....Mane?

Koliko smeta mali PPI? ipak je to koliko bese...80 PPI? ako se sedi blizu koliko smeta, pogotovo za Tekst, surfing i sl?

I da napisao si negde da je 80% SDR Pc koriscenje? sta sve spada u tih 80%? Pitam zbog staticnih programa, segmenata i sl...

Hvala unapred. :D(y)

Oled takodje emituje 70% manje plavog svetla, koje je stetno za oci.

Ovo sam i ja negde procitao... To je dobro!

Od 2008. koristim TV kao monitor, tada je to bio 46" Sharp 100Hz TN panel, a posle B8 oled od 2018.

Mis i tastatura su mi na oko 40cm od TV-a, a ja sedim 70-100cm, zavisno kako sedim/lezim :)
Zoom u Windowsu je na 175%, a ako hoces vise radne povrsine na ekranu, moze i 150%.
Nikada nisam imao nikakav problem sa tekstom, niti bilo cime.
90% sadrzaja je na sredini ekrana i strane malo koristis generalno.
Vecina vremena je bas surfing, a browser naravno ima dosta staticnih elemenata :)
Igrao sam neke igre stotinama sati sa fiksnim elementima i nikada problem.
Navikne se covek na sve :)

Prilozi

• 20240812_130444.jpg
    20240812_130444.jpg
    166 KB · Pregleda: 49
  • 20240812_130453.jpg
    20240812_130453.jpg
    160.5 KB · Pregleda: 78
Od 2008. koristim TV kao monitor, tada je to bio 46" Sharp 100Hz TN panel, a posle B8 oled od 2018.

Mis i tastatura su mi na oko 40cm od TV-a, a ja sedim 70-100cm, zavisno kako sedim/lezim :)
Zoom u Windowsu je na 175%, a ako hoces vise radne povrsine na ekranu, moze i 150%.
Nikada nisam imao nikakav problem sa tekstom, niti bilo cime.
90% sadrzaja je na sredini ekrana i strane malo koristis generalno.
Vecina vremena je bas surfing, a browser naravno ima dosta staticnih elemenata :)
Igrao sam neke igre stotinama sati sa fiksnim elementima i nikada problem.
Navikne se covek na sve :)

Hahahahhh....Topina...Moj covek.. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Jel to jos pride Logitech Z5500.. :love: ...Najjaci set koji sam ikada posedovao... naravno kad pricamo o malim sistemima za komp i tv.. ne HIFI.. :LOL:....Jedna od najvecih greski sto sam dopustio bratu da to otudji... :cry::cry::cry:
Jos na sve to i Embody.. Mada sam je probao i meni ne odgovara... Dobar setup svakako.... A za informacije o izvodljivosti 55" za monitor tek (y)(y)(y)

reci mi kad igrad igre jesi li i tad u window modu ili furas preko celog ekrana??

Nista ne koristim u window modu, sve mi je uvek fullscreen.

Hvala svima na savetima.
Pala je odluka
1000014808.jpg

Javljaj utiske :)

Vrh Dno