Šta je novo?

Kućna multimedija Samsung S90D woled vs Q70 QLED

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

ny555

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poena
585
Pozdrav forumasima sa ovog dela foruma.
Već neko vreme gledam i merkam da zamenim 8 godina star Samsung 75 NU8005 (preteča danasnjih DU8005 modela).
Pre nekih mesec-dva sam prvo poručio S90D 77 inča, pa otkazao kada sam skontao da je woled. U međuvremenu sam se primirio čekajući neku bolju priliku za S95D, ali uzalud (drže cenu od oko 3.000€ u toj istoj dijagonali)..
Sada imam na akciji mogućnost da kupim opet S90D od 77 inča za oko 1.500€ i opet me lomi.. istovremeno se pitam zašto ne nalazim puno uporednih testova woled vs qled, pošto me baš zanima dal je woled i koliko bolji od qled (Q70 qled od 85 inca nalazim za 1.200€)..
Nije sad pitanje o uštedi od 300€, već kolika je razlika u kvalitetu prikaza generalno (obzirom na razliku u veličini ekrana koja bi mi baš prijala). Tv bi stajao u dnevnoj sobi, sunčana strana je popodne baš tu.. S95D (qd oled panel) mi nije vredan duple razlike u ceni u istoj dijagonali (S90Dwoled), ili možda grešim? Ipak je možda ovo trilema, a ne dilema? 😅

Koliko znam, S90D 77" je QD-OLED, a ne WOLED.

Screenshot_1.jpg

Ili se mozda ovo odnosi samo na verzije za US trziste, nisam ni ja siguran.

Mada, kod s90d 77" mene brine jedna bolnija mana...jako puno ih ima problem sa napojnom jedinicom, koliko sam procitao po netu, mozda cak i 20%.
Zato sam i odustao od kupovine, mada sad se pojavio na dobrom popustu, pa opet razmisljam da ga kupim.

Definitivno nazalost woled u 77 i 83 inča na nordijskom tržištu (a vrlo moguće i celoj evropi). Proverio direkt sa Samsung support juče, mada se to jasno videlo i iz oznake modela: S90DAEXXC je woled (77 i 83 inča) , dok je S90DATXXC qd oled (65 inča)..
Iskreno, mislio sam da je samsungov woled u stvari isti onaj sa LG C4 (woled evo) koji je unapređena i svetlija verzija woleda, al deluje da je mrka kapa. Najverovatnije je u pitanju woled panel sa LG B4.. Možda neko ima drugačiji izvor informacija..

Nazad
Vrh Dno