Šta je novo?

Samsung S8000 Jet ili HTC Wildfire

salenjak

Cenjen
Učlanjen(a)
25.11.2010
Poena
169
Ajde molim vas, nisam bas neki strucnjak za mobilne telefone (uzmem jedan telefon i ima par godina, tako i zena).
Hocu da kupim za zenu neki touch-screen telefon, imam Tattoo i zadovoljan sam, android platforma je stvarno super.
Znaci, znam sta hocu - i koliko para da dam, samo hocu da cujem preporuke ko zna nesto pouzdano o tim telefonima, ili ih poseduje.
Samsung S8000 Jet 2Gb ili
HTC Wildfire
Wildfire ima 2.1 android, sve mi je tamo jasno, dosta veci ekran (sto odgovara mojoj zeni - bivsoj kosarkasici sa ne malim prstima), jedino je rezolucija smesna, ali nije tako strasno.

Samsung izgleda fenomenalno, kazu da je jako kvalitetna kamera, malte' ne najbolje fotke od svih mobilnih telefona, ali sam isto tako cuo da softver blokira (recimo kad saljes sms za parking, i sl.), da li je to istina.

Wildfire ima da se uzme bilo gde na paket od nekih 12-13k din (300 paket + daju godinu dana promocije duplo minuta znaci 600), a Samsung sam nasao nov za 219 E.

Hajde neko da kaze svoje utiske o tim telefonima, da mi malo pomogne, ono sa (+) i (-) za modele, sta je dobro a sta lose na njima. Znam da je S8000 star model, ali ako je dobar meni to nema veze.
Hvala!

Koristim s8000 vec nekih 10meseci i mogu reci da nije los telefon,u zavisnosti sta ocekujes od njega.
Baterija drzi od 2-3 dana uz solidno koristenje,kamera je veoma dobra (5 mp),finalna obrada takodje. Softverski nije bilo nikakvih problema,nikakvih bagova sa SMS-om (sto si naveo),jedino sto je crko touch na display-u sto je zamenjeno u servisu u garantnom roku. Na instalaciju aplikacija ili neke korisne navigacije zaboravi jer slabo sta ima za njega.
Kada bih sada uzimao telefon uzeo bih neki android (galaxy S ce verovatno biti moj sledeci fon).Za wildfire-a ti ne mogu nista reci posto nisam se mnogo "druzio" sa istim.

Ja sam i više nego zadovoljan Wildfire-om, a u svakom slučaju, Android je ogromna prednost za njega.

Wildfire ti je Tattoo sa capacitive ekranom, što može biti samo bolje.
Što se tiče samsunga samo Wave(S8500) tj. naslednik S8000-ke. Ja sam se žešće ložio na Jet zato što je bio cool telefon a među najboljim tada kad se pojavio. Sad ti je to isto Wave samo što ima bolju podršku od Jet-a i za malo više novca ne može da se poredi sa Wildfire-om(tj obrnuto) a plus mu je što je od metala što znači da bi sa njim bio miran dugo. Ali ako ostaješ u toj novčanoj kategoriji onda Wildfire.

Ma evo, nece zena htc oce Samsunga, i osecam da sam se vec za..bao, doneo sam kuci, lepo izgleda (neki Golden Edition) i ne radi kamera. Sve radi osim kamere. Znaci ukljucim kameru (fotoaparat), pokrene softwer, i nakon sekund-dva napise "Please Update Firmware" i ugasi kameru, svakako nosim sutra kod njih (posto imaju servis, vec sam ih zvao i rekli su da donesem), samo me interesuje, jel neko imao takav slucaj,

mozda zvuci glupo, ali....jesi li pokusao da updatujes firmware? ^^

Za PC sam tata-mata, telefoni me nikada nisu interesovali, ali svejedno sam nasao neki broj kojim se moze pogledati servisni meni, za firmware pise (00.00) (00.00), sto po mom znaci da ga ni nema, a kod pokusaja update firmwarea, dobijem (FAIL)...
Svakako ce ga oni sutra srediti, ima garanciju god dana, :p

Nista, sve je ok, evo sredili su ga, radi ko Doxa...

Nazad
Vrh Dno