Šta je novo?

Mobilni telefon Samsung S22+ ili iphone 13?

Koji mobilni telefon kupiti

mrmilos

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2005
Poena
815
Trenutno imam Samsung S21. Generalno mi je ok telefon, baterija mi uglavnom izgura dan uobicajenim danima (uglavnom wifi na poslu), drustvene mreze, web browsing i malo slikanja, deezer. Ali memorija od 128 mi je postala mala, puno mi je 90%. Opcije na koje sam se suzio su ova dva telefona iz naslova. Zeleo bih malo pouzdaniju bateriju na 4g mrezi, i generalno bolju bateriju od postojece... Vise naginjem ka Androidu kao OS, mada mi ni iOS nije stran, imao sam iphone 12 par meseci...
Misljenja? Isao bih na 256gb varijante, i ne na vece telefone od ova dva. Bojim se i s22+ da mi je poveci za moje pojmove....

Na ip13 ne bih isao ako nema pro u nazivu (posle s21 i 120hz ima da kukas), a s22+ ce verovatno da ti bude ogroman ukoliko si navikao na manje telefone. Kod nas imas i s21fe 256gb koji ima snapdragon pa bi autonomija bila bolja u svakom slucaju...ili navatas s21 256gb snap na oglasima kao neki i uzivas :)

Topao savet je da ulozis pare u Google One ili Samsungov drajv (ili backup slika/videa preko USB pa na eksterni ssd), i da zadrzis taj telefon. Kao tech entuzijaste sve nas kopka 'ono' da menjamo uredjaj, jer nam nesto smeta, na svakih par meseci, ali veruj mi da po ovome sto citam deluje mi da je problem sto nemas storage resen. Sad opet, ne znam kakva ti je distribucija storagea, na sta ode najvise, ali kao neko ko je 512GB iPhone 13 Pro imao, a sad 256GB Poco F3, bez klaud storidza nema nista.

Po meni su obe navedene opcije lose, jer je taj S21 dovoljno dobar da traje jos par godina, i to bez ikakve sale, samo sto ce u nekom trenutku morati ili power bank da ucestalo radi, ili menjanje bat u promobiju.

Imam google one uplacen 100gb i to mi za sad radi posao... Najvise mi zauzimaju slike i video.. i to sto se nakupilo tokom godina

Definitivno vidi da najvece krivce (4k video) prebacis na onedrive iz office 365 family, par drugara i ja smo to uradili, daje ti 1TB uz office i skype minute za fazon 2500 po coveku godisnje.

Gore desno imaš meni, a možeš i sam rasporedjivati

Screenshot_20221113-004752_One UI Home.jpg

Vrh Dno