Šta je novo?

samsung s1050

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Zeleo bih da kupim ovu digitalnu kameru, da ne kazem fotoaparat.

da li neko iz licnog iskustva zna kakve su fotografije na ovom digitalcu, posto koliko sam procitao nisu uopste lose, i znam da ima ograoman displej odlicnog kvaliteta, kao i da pravi fotografije od 10mp, pa me interesuje da li vredi 18-19hilajda, za koliko sam ga nasao...

Pazario bih ga pocetkom sledeceg meseca, pa me interesuje da li za te pare moze da se nabavi nesto bolje, . . . posto displej od 3" i 10mp nisam nasao za te pare...

Jos je Hegel rekao: "Ko kupi Samsung, *****ace se...". :D

Izbegni ga u sirokom luku. Ako za te pare nudi ono sto drugi ne nude, znaci da tome sto nudi nesto fali...

:|

Nije bas da mi je ovaj odgovor pomogao, ali nije ni los. :crash: Voleo bih da dobijem neki konkretniji odgovor, jer :wall:

Ovde se pojedini veoma iznerviraju kada se nekome preporuči neki konkretan aparat. Jedino što ti mogu reći je da 3" displej i 10Mp nikako nije nešto što karakteriše dobar fotoaparat.

Pogledaj ze te pare nešto od Fuji, Canon ili Nikon opreme. Recimo Nikon L5 http://www.axelfoto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=338&Itemid=30&limit=1&limitstart=2 je sada na akcijama mada je, kažu, veoma spor. Canon A710IS http://www.axelfoto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=30 je ono najbolje što Canon pravi od kompakta a da nije 500+ eur, Fuji F31fd (skoro isto što i F30) http://www.axelfoto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=205&Itemid=30 strava radi sa malo svetla a Fuji S5600 (ne S5700) http://www.pcfoto.biz/fuji/fuji-s5600.html je za tako nešto oko 220 eur najbolje ali je malo glomazan, i mislim da ga polako povlače sa tržišta, tj. ne proizvodi se više.

Ovde se pojedini veoma iznerviraju kada se nekome preporuči neki konkretan aparat. Jedino što ti mogu reći je da 3" displej i 10Mp nikako nije nešto što karakteriše dobar fotoaparat.

Pogledaj ze te pare nešto od Fuji, Canon ili Nikon opreme. Recimo Nikon L5 http://www.axelfoto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=338&Itemid=30&limit=1&limitstart=2 je sada na akcijama mada je, kažu, veoma spor. Canon A710IS http://www.axelfoto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=30 je ono najbolje što Canon pravi od kompakta a da nije 500+ eur, Fuji F31fd (skoro isto što i F30) http://www.axelfoto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=205&Itemid=30 strava radi sa malo svetla a Fuji S5600 (ne S5700) http://www.pcfoto.biz/fuji/fuji-s5600.html je za tako nešto oko 220 eur najbolje ali je malo glomazan, i mislim da ga polako povlače sa tržišta, tj. ne proizvodi se više.

Hvala za odgovor, stvarno vredi razmisliti.. nisam u fazonu da kupujem aparate svaki dan,već da kupim nešto što će valjati, zato mošda i malo odrešim kesu. Recimo da 300evra.

Interesuje me koja je značajna razlika između Canon A710IS i Canon S3 IS, pa da iskoristim priliku i da pitam šta je konkretno bolje i na šta da obratim pažnju... pošto bi me razlika između njih ispala oko 50-60evra...

Ti si Manchester ja sam Liverpool pa cu pokusati da ti pomognem ili obrnuto... Promenio sam prilicno digitalnih aparata za poslednjih nekoliko godina, nekoliko Canona A serije, poceo sam sa A70 i 3.2 Mpx i tako dalje a kroz ruke mi je prosao prilican broj svih marki ali uglavnom kompaktnih modela koji mogu da stanu u malo veci dzep, jedno vreme mi je bio ideal Sony W serije, bili su strasno brzi, imali su veliki displej i koristili su obicne AA baterije sto je za mene prednost a za drugog mozda mana i onda slucajno mi dodje prosle godine po smesnoj ceni, 155 eura, Samsung Digimax S800 sa vecim cipom od 1/1,8 inca, 8 Mpx, velikim 2,4 inca displejem, mali, manji i laksi od Canona A510 naprimer, snima u MPEG4 (55minuta u 640x480 n kartici os 1Gb), manualnim podesavanjima ali sa velikom manom, nije imao prioritet blende i ekspozicije, od drugih mana je kao danak jeftinoj plastici imao nezan poklopac baterije koji se lako otvarao, najcesce prilikom vadjenja iz dzepa i torbice, isto tako je jeftino bilo i dugme za izbor moda slikanja koji se mnogo lako pomerao iz polozaja u polozaj pa sam imao prilican broj promasenih prvih snimaka, kad ti treba najvise on te izda, dok primetis da se pomerio prodje voz... Poredio sam ga sa dosta aparata, sa istog mesta u razlicitim uslovima i smatram da daje lepsu, ostriju sliku od svih Canona A 5xx serije pa i nekih Canona sa okretnim displejem, od A5xx serije je brzi od ovih drugih nije... Boje su lepse i toplije a samo ponekad malo isuvise procesuira kozu na portretima sa blicom pa ode u narandzasto i pogubi se malo detalja, to samo radi na kozi a tamo gde ima mnogo detalja, sumi, liscu, granju, tu daje strava ostru i lepu sliku... Hvala Bogu, imao je i promasenih snimaka, uglavnom brzih slika u auto modu, bez razmisljanja ali otprilike i taj broj je u rangu Canona A serije, u principu kada je odredio sve kao treba slike su su vrh dok Canon naprimer ima ujednacenu expoziciju i balans belog, Samsung malo sara, malo gore, malo dole... Nikako nemam vremena da ih podignem negde, naravno neke od boljih slika pa da i dokumentujem to ali ako neko bude zainteresovan uradicu.... U principu na svim sajtovima, na svim testovima svi Samsunzi lose prolaze sto verovatno nije slucajno al eto meni je leg'o, mozda gresim ali neznam zasto volim obicne AA baterije pa zato u obzir za moj dzepni aparat dolaze samo digitalci koji koriste iskljucivo te i to dve baterije a ne cetiri, to bi mi bilo isuvise tesko za svaki dan a ne bavim se bas takvom fotografijom da bi imao i jedan DSLR i i jedan Ixus ili F20-30 za svaki dan... E posto sam ga prodao pre dve nedelje, ovih dana nosim ili jos cesce ne nosim Kumov Olympus sa 10x zoomom i biram novi aparat, procitao sam sve testove ali tamo uglavnom nema Samsunga, valjda ih fotografi smatraju za konfekciju itd tako da je tesko i pronaci bilo kakav test Samsunga S1050 ili nekog slicnog ali ako se i nadje, prica uglavnom pocnje sa mnogo shuma na slikama i tako... Nije mi problem dati 300+ eura za digitalac, mozda mi je Canon G7 ipak malo preskup pa sam uglavnom sam razmisljljao o Canonu A710is, svi ga hvale, cip, objektiv, opticka stabilizacija, od mana uglavnom displej niske rezolucije i mali broj koraka zooma... Gore pomenuti Nikon L5 bi bio u rangu ovog jer Nikon je uvek Nikon da ima bar malo rucnih podesavanja, ima stabilizaciju ali ne dozvoljava rucno ni ISO vrednosti niti bilo cega drugog... Nocas sam naleteo na neki valjda svedski sajt sa testom Samsunga S1050, link je http://www.cyberphoto.se/info.php?article=S1050svart a imaju i test slike i Samsunga i Canona i Fuji-ja i svih ostalih, predlazem Fast Stone Image Viewer za pregled slika koji ima opciju uporedjivanja do cetiri slike istovremeno a i sto je mnogo vaznije ne zamucuje slike (mada ima u opcijama smoothing ) kao ACDSEE, uglavnom sto sam zakljucio da je naprimer Fuji s5700 u rangu Canona dok su Fuji sa Super CCD cipom superiorniji ali iskreno Samsung sa vecom rezolucijom od proseka ne zaostaje uopste tako da je cu mozda vec danas kupiti Samsung S1050, od pluseva ubrajam cenu za 50 eura manju od A710IS, kazem nisu problem pare nego princip, da ne placam nesto vise nego sto vredi a samo zato da bi ga posle lakse mogao prodati... Displej je 3 inca i sa duplo vecom rezolucijom od Canona a to je ipak lepo videti, nije da nije... Objektiv je solidan, Snajderov, 5x zoom iako pise samo Samsug SHD Lens i blizu je Canonovom ali iskreno taj objektiv izgleda malo ruzno i plasticno... Ipak veci chip, 1/1,8 prema 1/2,5 inca a i deset Mpx se lako vidi u gore pomenutom Viewer-u... Strava video mod, imao sam neki link ka nekom ruskom forumu, gde se vidi macka u pokretu i u 800x600 u MPEG4 bez i jedne kockice... Velika mana mu je nedostatak mehanicke stabilizacije, nasao sam na nekom sajtu primer digitalne koju poseduje, ali kazu da da trazi mnogo vremena za obradu i upis u tom modu, cak 3+ sekunde ali zacudjujuce nesto kao vrsi posao... Poklopac baterije i okretno dugme je cvrsce nego na na starim modelima ali iskreno sam aparat izgleda dosta plasticnije i jadnije od opet Canona A serije a da ne govorim od drugih sminkerskih aparata... i opet cu ga kupiti za oko 200 eura u onoj velikoj prodavnici pored hale na Novom Beogradu (ako neko ima bolju cenu neka mi slobodno javi), nosicu ga do Nove godine, mozda krace, mozda duze.... E sada od mobilnih imam takodje Samsung D900 sa odlicnim aparatom ali to jos nije to ali kada uguraju dobrih 5Mpx u telefon onda cu preci na neki od ozbiljnijih aparara, naprimer S5IS ili s6500 a mobilni za svaki dan a taj trenutak nije daleko...
Izvinite sto sam se raspricao, nadam se da sam pomogao nekom, nadam se da nisam iznervirao nikog, spreman sam da argumentovano branim svoje stavove i eventualno i priznam gresku...
Pozdrav za sve a najvise za Drivera !!!

Uopshte ne razmishljaj o Samsungu, nema smisla pored gomile aparata nastale od fotografskih firmi sa iskustvom.

Poslednja izmena:
Mozda si u pravu a mozda i nisi, verovatno ces reci u kompaktnoj klasi samo Fuji F20,30,40... Ali pogledajmo test na jednom dobrom ceskom sajtu, http://digiarena.zive.cz/default.aspx a test se nalazi na strani http://digiarena.zive.cz/Recenze/Te...yberu/sc-64-sr-1-a-3899-ch-49565/default.aspx gde imaju test 10 digitalaca, pored Samsunga S1000 tu su Fuji F20, Panasonic LZ5, Casio Z120,Canon Ixus 60, Pentax Optio W20, Sony W100, Nikon L5, Olympus mju740 i neki Acer i zmislite koje pobedio, upravo Samsung a onda idu ostali bas ovim redosledom, dobro tu nema A710is ali je i S1050 malo bolji od S1000....

hvala liverpool61. veoma mi znace ovakvi kometari. Voleo bih da kod nas mogu da se nadju nv11 i nv10, od koih i je nv10 mnogo lepsi. Mozda bih zarad kompaktnosti zrtvovao neke funkcije. Kontaktirao sam jednog znalca i on mi je preporucio da za to sto meni treba da uzmem Canon A640. Razmisljam i dalje...

Ajd sada ozbiljno. Ako kinta nije problem, uzmi Canon A710IS (najboji Canon Axx) ili još malo bolji (skuplji) Nikon P5000 (najbolji kompaktni Nikon). Mani se Samsunga.

Neki tip je dva meseca u svim oglasima prodavao NV10 i u svakom narednom oglasu je skidao cenu, daj boze da ga je prodao, a da je to bio Canon... NV 10 i 11 se razlikuju jedan od drugog samo u objektivu a od S serije i u kvalitetu izrade, tu je i L serija, L80 i L85, isto je razlika u zoomu, 3x ili 5x a manji su i lepsi od NV serije, mozda gresim ali mislim da je Canon A710is malo losiji od njih i to samo zbog manjeg chipa a A630 i 640 su bolji ali i veci, tezi i ruzniji, u svakom slucaju su u pitanju nijanse i bices zadovoljan sa svakim od njih....

Evo i ja sam na jednom forumu postavila slicno, ako ne i isto pitanje i mogu ti rec samo da su me poslije par postova svi popljuvali sto trazim razloge za i protiv kad se prica o nekom aparatu (a pogotovo o samsungu). A mogla bi i da citiram neke postove koji su i meni bili poslati na temu (koja je uzgred budi receno bila poslata prvo u viceve, a onda su je moderatori obrisali - takvu nekulturu nisam davno vidjela).

Anyway, ja se odlucih za fuji s5700, mada kazu da mi je bolji s5600 radi nekog super ccd sensora ...vidjecu jos, imam da odlucim do 10.08. a onda nema povratka.

Nadam se da koji god aparat uzmes da ce te dobro sluzit (sto i sebi zelim :D)

Izvinjavam se moderatorima za OT.

Uzeo sam Samsung S1050 pre nekoliko dana i zadovoljan sam sa njim osim sto je ipak malo veci, u rangu vecih Canona A serije, A6xx ali je malo laksi zbog dve baterije umesto cetiri a i sam objektiv mu je malo veci (zbog 5x zooma) i uglast pa zapinje prilikom satavljanja i vadjenja iz i u dzep ili torbicu, ovako je super, solidna je izrada ali ne bas kao Canoni, izgleda odlicno a i slike su mu odlicne, tvrdim da su u rangu gore pomenutih Canona jer imaju istu velicinu senzora a sigurno mnogo bolje nego sto misle mnogi sa ovog foruma ali dobro... Mozda se zbog velicine kajem sto nisam uzeo neki F Fuji a i kako sam ga uzeo sutra ujutro je Fuji izbacio f50fd i S8000fd sto je za mene ok kombinacija, jedan mali za dzep i jedan za malo zezanja, ali dobro najesen cemo uzeti i to, kako bi inace siroti mali zuti ziveli da nije nas... Pozdrav za crnogorku koja ce da uzme F5700ali nebi uzeo 10x zoom bez stabilizacije(dobro i osetljivog cipa), osim po bas jakom suncu sve preko 5x ne vredi mu mnogo a zbog tolikog objektiva ne moze da stane ni u dzep ni u zensku torbicu...

Poslednja izmena:
@ liverpool61

Brate, onaj Ceski test je lakrdija. Pa Fuji F20 gazi taj Samsung za dorucak. Fuji F20 je domaci zadatak za sve ozbiljne proizvodjace, a kamoli za Samsung. Nije mi jasno kako su mogli da stave taj Samung na 1. mesto, da je bio a 3. ili 4. pa da poverujes, ali ovako se iz aviona vidi da je test zestoko placen/kupljen !!!
Ne znam koliko si platio taj Samsung, ali ja ga ne bi platio vise od 100 eura, i to da ne mogu da nadjem ni jedan drugi iz onog testa (sem mozda Acera) !
Btw. Nemoj da mislis da mrzim Samsung, naprotiv, ali kod digitalaca oni su na nivou Zastave 10 u autoindustriji !!!

Pozdrav za crnogorku koja ce da uzme F5700ali nebi uzeo 10x zoom bez stabilizacije(dobro i osetljivog cipa), osim po bas jakom suncu sve preko 5x ne vredi mu mnogo a zbog tolikog objektiva ne moze da stane ni u dzep ni u zensku torbicu...

:eyebrows: pozdrav i tebi ...nema stabilizaciju???Ja se bas i ne razumjem puno u aparate (negdje sam to vec naglasila), jel mislis na "stabilizaciju" ili na sensor? Brate vidim hocete da se ja ubijem od razmisljanja, taman se odlucim za jedan(samsumg), onda ne valja ovo, pa onda drugi (canon),pa ne valja ono, pa treci fuji....ma ubicu se :bottle: :wall:

@Apprentice

Stabilizacija slike tj. IS, OIS, AS ili kako ga vec zovu ti vredi samo ako slikas staticne objekte (zgrade, mrtvu prirodu i sl.), dok za slikanje pokretnih objekata i slike u mracnijim i zatvorenim uslovima visok ISO ti je potrebniji.
Da ne ponavljam ono sto je vec hiljadu puta pisano, pogledaj na pretrazi, pa odluci sta ti treba, aparat za slabije svetlosne uslove, oblacno vreme ii zatvorene prostorije (Fuji) ili aparat za dnevo svetlo i dobro osvetljene prostorije (Svi ostali) !
Da bi razumela o cemu pricam pogledaj :
http://www.youtube.com/watch?v=oZd9KURGgW0
http://www.youtube.com/watch?v=ElmIw_KcYEw
i videces zasto svi hvale Fuji !!!

k055.gif

Ljudi ,potpuno sam zbunjena...Bartman ja sam i mislila da uzmem Fuji ,ali onaj model s5700, ali kad si mi rekao da je bolji s 5600, tek sad tad isla da ga vidim i nesto mi se ne svidja kako izgleda, vidim da su mu performanse jako dobre, ali zensko je zensko, uvijek neka sminka ,)...da li cu ja kao potpuni laik da primjetim nedostatak Super CCD ??? Zar toliko ne valja s5700?

Vrijeme mi polako prolazi....Dajte vasa misljenja.

Da se jasno razume ono što Bartman reče, Fuji je dobar i pri dobrom svetlu koliko i svi ostali. Ali pri slabom svetlu je znatno bolji od ostalih zbog boljeg senzora. I to se odnosi na S6500. S5700 je ipak samo nijansu bolji od ostalih po tom pitanju jer ima generaciju stariji senzor. S5700 nije bolji po tom pitanju jer koristi Sony senzor kao i svi ostali proizvođači.

@Apprentice

Vi zene mi necete biti jasne dok sam ziv. Pa S5600 i S5700 lice ko jaje jajetu !
Ako hoces fensi aparat onda gledaj kompakte, a ne UZ.
Najvise me nervira kada neko kupuje neki tehnicki uredjaj samo zbog boje i dizajna, a da pri tome ne gleda na tehnicke karakteistike. Inace, bez uvrede, takvi kupci su u 90% slucajeva zene !
Dakle da rezimiram, moj savet ti je ili S5600 ili ustedi za S6500fd. Ako ne mozes da nadjes S5600 i ne mozes da cekas da ustedis za S6500fd, onda ti je sve jedno koji ces UZ da uzmes jer svi imaju senzore koji su neuporebljivi preko ISO200.
Mozda ne bi bilo lose da pogledas i Panasonic TZ1, on ti ima stabilizaciju slike i 10x zum, sigurno ce ti stati u dzep ili torbicu, a i dizajn mu je OK, tj. po zenskim standardima !

Apprentice, ako ti veličina nije problem, uzmi S6500. To je najbolji ne DSLR na tržištu. Ako ti se čini prevelik, obrati pažnju na Canon A710IS.

BTW, koliko para misliš da daš?

U redu je sto Fuji F serije ima bolji chip ali ne cini to ceo aparat, cini mi se da je naprimer Canon Ixus 800 na testu sajta BMphoto-a pobedio F30 sto to i potvrdjuje. A sto se tice ceskog sajta ispada da je Samsung mala i nejaka firma, mnogo slabija od... pa je smogla tek toliko snage da potplati jedan mali beznacajni sajt, svasta, raspitajte se ipak malo za jacinu i tezinu tog sajta...
I dalje tvrdim posto je tema Samsung S1050 da je za tu cenu to sasvim solidan aparat, smatram da su njegove slike po meni sasvim uporedive sa Canonima A630 i A640 a cak i bolje od A710is, nedostaje mu mehanicka stabilizacija a sve ostalo ima, kompletna manuelna podesavanja, ima cak i Auto Bracketing, ima Wise Shot sto je isto sto i Fuji-jev Natural Light plus Flash, Face Detection itd, itd a ima i izvanredan video mod, mnogo bolji nego sto ovde mnogi misle a nisu ga ni uzeli u ruke...
Posto je malo veci i grublji za lepu crnogorku se ipak slazem da bi joj neki od Fuji-ja, F31fd ili F40fd (ili da saceka F50fd) bolje legao ali su i 30 do 40 % skluplji od ovog Samsunga plus skuplja kartica ako kupi F31fd koju moze da iskoristi samo u tom digitalcu a ne i u nekom mobilnom ili nekom PDA-u... Fuji 5600 je vec tesko naci novi a za devojku je malo nepraktican, malo komande malo mali displej a uopste malo su veliki za devojku, neka kupi mali Fuji a kada se dovoljno izuci neka kupi 6500 ili da jos bolje saceka naslednika sa mehanickom stabilizacijom...

Poslednja izmena:
Za 210 eura koliko kosta S1050 nije, za te pare nema ni jedan Fuji sa SCCD a i ne misle svi ljudi isto, da misle tako svi bi kupovali Fuji, VW, Nokiu, IBM itd itd a ostale fabrike zatvoriti... Znaci Fuji je odlican u kompakt i prosumer klasi, znaci dobar ali ne i jedini izbor !! Prosecnog korisnika ce zadovoljiti 90% aparata a natprosecni ce iz prosecnog aparata izvuci ono sto mu nedostaje...
Moje misljenje je naprimer da su Nikon kompakti podcenjeni, za 150 ima Nikon L5 sa 5x zoomom i stabilizacijom, istina bez manuelnih podesavanja ali sve slike sa malih Nikona su za mene odlicne a da su Canoni malo precenjeni i da svi od 100 do 350 eura daju slicne slike a posto 90% korisnika ima samo jedan digitalac i drugi nisu probali, uglavnom su zadovoljni svojim, a ako i imaju neku manu to im je mali displej !!! :)
Od losijih iskustava imao sam u rukama neke Kodake koji su davali strasno lose slike a neko gore je spomenuo i Panasonik TZ-3 o kojem za razmisljao ali ono sto sam video na netu me nije odusevilo.
E sad ja uglavnom sve slike gledam na svom laptopu iu rezoluciji 1400x1050 gde se sve greske vide bolje nego na prosecnom monitoru od 17 inca (da ne pominjem koje marke u Srbiji i okolini - Samsung posto je tema Samsung S1050) a ko bude radio slike 10x13 ili 13x18 bice zadovoljan sa 99% (kompakt) digitalnih aparata i nece primetiti ni z od zrna sto znaci da je Fuji sa SCCD najbolji ali nije jedini !!

Poslednja izmena:
za lepu crnogorku se ipak slazem da bi joj neki od Fuji-ja, F31fd ili F40fd (ili da saceka F50fd) bolje legao ... Fuji 5600 je vec tesko naci novi a za devojku je malo nepraktican, malo komande malo mali displej a uopste malo su veliki za devojku, neka kupi mali Fuji a kada se dovoljno izuci neka kupi 6500 ili da jos bolje saceka naslednika sa mehanickom stabilizacijom...

e055.gif
...hehe odakle znas da sam lijepa???

E sad stvarno , najozbiljnjije pitam, recite izmedju Fuji s5700 i Panasonic TZ 1 koji da izaberem...Ostale (Canon,Olympus i Sony) sam gledala i iz nekih razloga (samo meni znanih) mi se ne svidjaju...Mada jedino pri odabiru jos nisam gledala Nikon i Kodak?!?

Eto tako, pricajte sta znate...koliko se ja razumjem ni jedan ni drugi nemaju taj super ccd, panasonic nema "manual" (ili ipak ima?), ali je ipak bolje prosao od fuji-ja na testovima (a mozda je to i zato jer je fuji noviji model pa ga jos puno ljudi nije ni koristilo,a koji jesu usporedjuju ga sa 5600 koji je imao super ccd)..I tri tacke da ne nabrajam, recite sta imate?

pozdrav iz jos uvijek paklenog Igala.:exploder:

@liverpool61
Fuji F20 ima SuperCCD senzor VI generacije i kosta oko 170 eura sto je manje od tog Samsunga !!!
Da bi ti bilo jasno o cemu se prica pogledaj :
http://www.youtube.com/watch?v=oZd9KURGgW0
Tu ces videti sta znaci dobar visok ISO (preko ISO200) koga imaju samo Fuji i dSLR aparati !!!
Slazem se da ce prosecnom Srpskom korisniku i HP bez optickog zuma biti sjajan aparat, ali kada bude video slike sa Fujija sva prica pada u vodu. Pogotovo za slike u slabijim svetlosnim uslovima a to ti je u 80% situacija u zivotu !
Dakle, OK uzeo si Samsunga, lepo te sluzi i zadovoljan si. Super, neka na tome ostane. Samo nemoj da ubedjujes ljude kako je bolji od Fujija sa SuperCCD-om, jer ces ispasti smesan !!!
Inace Panasonic TZ3 je odlican aparat sa sjajnom optikom, ali sa obicnim CCD senzorom. Mada je stavrno dobar aparat mislim da mu je cena visoka.

@Apprentice
Ne znam koliko love mislis da potrosis ali za 250 eura koliko mi se cini da hoces da das za aparat, karticu, baterije i torbicu jedini dobar aparat u UZ klasi ti je S5600. Da sam na tvom mestu, ako ga ne bi nasao pre bi uzeo Panasonic TZ1 nego Fuji S5700 jer su im senzori manje-vise isti, ali Panasonic ima bolju optiku od Fujija, a uz to je i osetno manji i fancy je.
Ipak ako ti trebaju manuelne komande onda TZ1 ispada iz opcije !

Nazad
Vrh Dno