Šta je novo?

Samsung razocarenje ili neznanje

• Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja
K

Kokos

Guest
Nisam mogao da docekam monitor TFT samsung sync Mastre 171 t,mislio sam savrsena slika itd,Slika je pervekt na netu itd ali u igrama to je strano dok primera trcim detalji se skoro i nevide tek kada stanem slika se izostri.Da li je to normalno ili ja neznam nesto da podesim ostali hardverski elementi su

asus A7V8X
amd xp 2000+otkljucan
ati radeon 8500 64 ddr
samsung 768 ddr
sound blaster audigy
dimond modem
winfast tv karta
maxtor 60 gb x2
plexwriter 40/12/40a
dvd pioner

Kod TFT ekrana jos uvek vazi poslovica " koliko para...". Svejedno, ukoliko mozes probaj ga sa nekom karticom sa nvidia chipom. Na ATI-ju mnogo bolje se pokazao philips. I za svaki slucaj ( obzirom da nisi naveo koje su to igre ) proveri setovanja na karti jos jedared.

:D

djvaske je napisao(la):
Svejedno, ukoliko mozes probaj ga sa nekom karticom sa nvidia chipom. Na ATI-ju mnogo bolje se pokazao philips. I za svaki slucaj ( obzirom da nisi naveo koje su to igre ) proveri setovanja na karti jos jedared.

?????????

Elem, naravno da ce da bude mutna slika... ako se dobro secam, taj monitor ima odziv od manje od 25ms... ipak, slika zna da bude mutna jer je maksimalan "frame rate" tog LCD-a oko 40 fps, a igra ima daleko vise, i zbog toga kasni... Divx bi trebalo da izgleda bolje, ali igre jos uvek ne... znaci - ne znanje... :) Mada su i oni "obavesteniji" katkad iznenadjeni...

25ms je kao sto rece max 40fps, ali nema veze ako se nesto "mrda" i sa 400fps kad covek ne vidi preko 25. dakle to definitivno nije problem, sem u slucaju da ti se zalomio neki felerican komad. da ne igras mozda igru u rezoluciji koja se razlikuje od predvidjene - 1280x1024?
ako to nije u pitanju, probaj da nadjes u igri sto mirniju sliku (da se nista ne mrda, ukljucujuci i tebe :D) i zadaj mu automatsko podesavanje. ako je fps igra u pitanju, predlazem da stanes sto blize nekom zidu, bitno je da bude sto mirnija slika.
javi sta si uradio, pa da razmislimo jos ako opet ne valja.(D)

Pa kod TFT je normalna pojava blur ili blur efekat, da bi video da li je ovo, probaj nesto da skrolujes u npr. Exploreru, Word-u ako se muti onda mu je i 25ms malo.

Misko je napisao(la):
Pa kod TFT je normalna pojava blur ili blur efekat, da bi video da li je ovo, probaj nesto da skrolujes u npr. Exploreru, Word-u ako se muti onda mu je i 25ms malo.
e sad, i to je promenljiva kod novijih modela. neki su optimizovani za prikaz crnog teksta na beloj pozadini i efekat je vrlo slabo primetan, dok obrnuto jeste. ovo se naravno ne odnosi na igre gde su minimalne sanse da sretnes takve kontrastne prelaze. dakle u igrama se sa 25ms vrlo tesko primecuje blurovanje.

Sama slika znaci dog bilo sta radim je savrsena geometrija boje i sve ostalo,ali kod igara kada se gledaju detalji to je strasno ja neznam gde da pogledam koliko ovaj monitor ima tih ms.Igre na koje sam igrao i gledao su wolfenstajn,medal of honor war craft 3,sve u svemu sliku u igrama ne mogu porediti sa predhodnim monitorom lg flatron 915 plus.Neko rece koliko para toliko muzike meni se cini da ni ovaj model nije bas jeftin 820 e bez poreza a iskreno mislim da sam samo bezveze bacio pare i kajem se jako.Ali sta je tu je moze li se stanje ikako popraviti ili da idemo u sobu za male oglase,jedino sto moram priznati i skinuti kapu tft monitoru je geometrija .
Jos nesto maximalno mogu da podesim frekfenciju na 75mnz.

Nije to malo, ali je manje nego kod drugih (morao sam ovo da napisem). ;)
Ipak to meni pre lici na neka losa setovanja za OpenGl ili sl. Probaj da smanjis detalje u setovanjima samih igara. Moraces malo da experimentises.

Ah da. Sto se tice frekvencije to je normalna najvisa trenutno kod TFT-ova.

A kako bih ja na mom TFTu izmerio vreme odziva?
Evo upravo se ugasih sa CS servera i mislim da radi vise nego OK.....

Slusaj dobro:

Stavi rezoluciju na MAXIMALNU MOGUCU: 1280x1024
Tek onda ces imati ostru sliku.
I ATI ni MX460 su mi davali isti kvalitet slike, mutno na manjim rezolucijama. Jednostavno tako je napravljena matrica TFT-a da daje OK sliku samo na predlozenoj. Osvezenje je cini mi se 72Hz.

PJ je napisao(la):
A kako bih ja na mom TFTu izmerio vreme odziva?
vrlo tesko! mislim da je nemoguce precizno odrediti bez zesce opreme.

Kokos je napisao(la):
Jos nesto maximalno mogu da podesim frekfenciju na 75mnz.
jos jednom. taj monitor ima 25ms, ali to nije bitno. bitno je da ga UVEK teras u rezoluciji 1280x1024. i u windowsu i u igrama - svuda! reci ako ne umes da namestis. osvezavanje od 75hz je normalno za tft zato sto osvezava celu sliku odjednom. to ti je kao 75fps. stvarno si faca kad si dao tol'ku lovu a nisi se ni najmanje informisao. cheers

stvarno si faca kad si dao tol'ku lovu a nisi se ni najmanje informisao. cheers [/B][/QUOTE]
Haha bio sam u radnji jednoj u bg da je ne reklamiram kad sam ga video odusevio sam se znas vec kakvi su prodavci nema veze inace znam da podesim rezoluciju i sl......nisam toliko bas neznalica,a sto je najgore tip me ubedi da kupim i plocu asus a7v8x koja je jos vece ****** zamisli kada sam na asusu a7v333 mogao da dizem magistralu na procesoru 9.5x195 a na ovoj 9.5x185.....probao sam svasta ali ne ide dalje ostali hardverski elementi su isti.Pozdrav!

djvaske je napisao(la):
Ipak to meni pre lici na neka losa setovanja za OpenGl ili sl. Probaj da smanjis detalje u setovanjima samih igara. Moraces malo da experimentises.
aj molim te objasni kakve veze imaju detalji u igrama? kad slika stigne u monitor ona je gotova, apsolutno je nebitno koliki je lod. a nije mi ni najjasnije kako se ati dobro pokazao sa filipsom, ali slabo saradjuje sa samsungom. voleo bih da i to potkrepis nekim logicnim objasnjenjem...

Kokos je napisao(la):
inace znam da podesim rezoluciju i sl...
ma glavu dajem da je rezolucija u pitanju. nema sanse da je sve ok u win-u, a zbrkano u igri. ati ima dosta zezancija kao sto je naprimer pustanje vise rezolucije u manjoj (pa da skrolujes ekran) i sl. moguce je da ti stavis u igri 1280x1024, ali da ona na kraju ne ispadne takva. kada pokrenes igru pogledaj po osd-u monitora dal' imas neki info i dal u njemu pise koja je trenutna rezolucija.

Bahati [SiD] je napisao(la):
vrlo tesko! mislim da je nemoguce precizno odrediti bez zesce opreme.

Znaci moramoda verujemo proizvodjacu? Heh, a ja nemam pojam ko je proizveo ovaj moj....

ma glavu dajem da je rezolucija u pitanju. nema sanse da je sve ok u win-u, a zbrkano u igri. ati ima dosta zezancija kao sto je naprimer pustanje vise rezolucije u manjoj (pa da skrolujes ekran) i sl. moguce je da ti stavis u igri 1280x1024, ali da ona na kraju ne ispadne takva. kada pokrenes igru pogledaj po osd-u monitora dal' imas neki info i dal u njemu pise koja je trenutna rezolucija.

U pravu si nisam uninstalisao ati refles rate gde je bilo namesteno da igrice u rezoluciji 1280x1240 rade na 85hz ,posle ovoga uninstalta je mnogo ali mnogo bolje sada u osd-u pokazuje zadatu rezoluciju ali ne vise 75 hz nego 60hz

Kokos je napisao(la):
posle ovoga uninstalta je mnogo ali mnogo bolje sada u osd-u pokazuje zadatu rezoluciju ali ne vise 75 hz nego 60hz

Kao sto je gore vec receno, hercaza nije merilo kod TFT-a kao kod klasicnih CRT monitora. U svakom slucaju, 60Hz za TFT je dovoljno.

Kažeš "bio sam u radnji jednoj u bg da je ne reklamiram "
(Kaži slobodno u kojoj ?)

a to bi nas najviše zanimalo. Bolju antireklamu nisi mogao da smisliš za njih.

Što se tiče tvog monitora: pronadji u uputstvu i postavi na tzv. "tehničku" - "prirodnu" rezoluciju tog monitora. Ni više ni manje. Koliko pixela- toliko postavi i ti. Vertikalni refresh nema velikog smisla za TFT monitore. 60Hz je sasvim dovoljno, trebalo bi da izgleda kao CRT na 85-90Hz-a.

Kokos je napisao(la):
posle ovoga uninstalta je mnogo ali mnogo bolje sada u osd-u pokazuje zadatu rezoluciju ali ne vise 75 hz nego 60hz
uh... sad mi je lakse. ja ovde ubedjujem ljude da stede za tft, a ti me miniras. :D sredice se i taj refres, ali stvarno je svejedno dal je 60 ili 75...

a nije mi ni najjasnije kako se ati dobro pokazao sa filipsom, ali slabo saradjuje sa samsungom. voleo bih da i to potkrepis nekim logicnim objasnjenjem...
Znam da zvuci glupo, ali treba videti, pa da se covek uveri. Imao sam prilike da se cudim kod ljudi koji se bave grafikom.

Oko refresha, to nije uporedivo sa CRT monitorima... Meni licno sve ispod 85 smeta na CRT, a preferiram 100Hz, dok na TFT-u mogu da radim bez problema na 75Hz

uh... sad mi je lakse. ja ovde ubedjujem ljude da stede za tft, a ti me miniras. :D sredice se i taj refres, ali stvarno je svejedno dal je 60 ili 75...
Sve ide na bolje navikavam se uocio sam i jednu belu tackicu pixel ali reklamaciju ne priznaju ispod 5 pixela ali nema veze ne smeta
Pozdrav cujemo se u ponedeljak podoh na svadbu pa dok se otreznim!

Vrh Dno