Šta je novo?

Samsung plazme za 2010. godinu, serija 6

geronimo

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2004
Poena
609
Da li neko zna, da li ce se kod nas (i kada) pojaviti modeli Samsung plazmi serije 6 za ovu godinu?

Prevashodno me zanima model PS-50C6500 koji bih drage volje udomio :banana:.
Pored toga, ako je neko kojim slucajem imao bliski susret sa ovim modelom (ili nekim drugim modelom iz ove serije, ali za 2010. godinu) voleo bih da prokomentarise nesto i makar ukratko prenese svoje utiske.

Trenutni pik mi je 50C530 ali bih se rado "ispruzio" za aktuelnu "sesticu" samo kad bi je bilo kod nas :mad:.

Sto, mislis da je los tv? :D Sve se plasim da jeste. Al bice jedno 3k eura, sto mislim da je mnogo za TV. Pre bih kupio veci tv, al da nije full HD. ****ga, ja ne kupujem (kao ni 99% stanovnistva Srbije) BluRay filmove, a da skidam 40-50GB sa neta za svaki film mislim da je suludo. A uostalom, sa nekih 3 metra i ne moze da se vidi razlika izmedju fullhd-a i hd ready slike. A ne znam ko gleda tv sa pola metra. HD satelitska se emituje u 720p i nece u sledecih 50-tak godina sigurno da ide u fullhd, tako da ne vidim neku poentu za fullhd-om. Mislim da u svakom segmentu tehnicke robe postoji jedan podsegment koji sluzi samo za uzimanje para onima koji zele to da kupe po svaku cenu, a da za to i nema neke svrhe. Bolje za tu razliku da kupis dva tv-a, a jedan ubacis u kupatilo. :D Moje misljenje.

Poslednja izmena:
Ima ga preko u Mađarskoj i košta 1130eura,cenim da će kod nas stići pre SP u fudbalu a da će cena biti blizu 135.000 din.

To je model koji ce naslediti model 50B850 iz 2009., koji se pak vrlo dobro nosio u uporednim testovima sa panasonic v10 plazmama. Trebalo bi da se od serije C7000 razlikuje samo po tome sto 7000 ima 3d. Iznad je i serija C8000 koja na C7000 seriju dodaje jos i neki true black filter. Posto je panasonic-ov top model v20 sa sve 2 para naocara oko 2600 evra, to samsungov top model c8000 bez naocara ne bi smeo da bude vise od 1800. C7000 bi onda bila oko 1500-1600, a C6000 oko 1300. To je onako orjentaciono na osnovu cena u germaniji.

I moja procena je da bi cena kod nas trebalo da bude oko 1300e, nikako 3K evra ili slicne cifre. Ako bude bila ta cena, mislim da Panasonic S20 nema sta da trazi pored ovoga, a otprilike su u istom cenovnom rangu.

Inace, pisao sam tehnomaniji, kazu da nemaju informacija da ce skoro dobijati taj model, pa su mi preporucili C530, slicni kao **** i oko :D. I ja se nadam da ce doci do SP u fudbalu kod nas a onda tekme i :beer:.

Po ceni od 1150e u Madjarskoj, mozda se ispati da odem tamo, kupim ga, dobijem povracaj carine i onda ga uvezem kod nas. Moracu da uradim kalkulaciju ali priblizno bi trebalo da ispadne oko 1300e.

Serija c8000 (plazmi) postoji samo na US trzistu dok je true Black filter inkorporiran na c7000 EU verziji.

Ako nista drugo debljina mu je impresivna.

@geronimo
da ti pomognem malo oko kalkulacije porez na 1150 eura bi te kostao nekih 300eura,a od mađara ceš dobiti realno 20% od vrednosti robe.Znači 1150+300-230e sve legalno.

Hm, zar ne fali u toj kalkulaciji jos i carina?

Znaci da je 1150 cena u Madjarskoj sa PDV-om. To znaci da je osnovna cena bez poreza oko 960e i na nju ide nas PDV (18%) i carina od XXX%, zar ne?

@geronimo
Na granici su mi rekli oko 30.000 hiljada a šta je tu sve uračunato ne znam.

Mislim da sam negde pročitao da ide carina+pdv oko 30-32% od vrednosti. Mađari vrate na granici njihov pdv pa se na tu osnovnu vrednost (bez pdv-a) doda tih 30-32% što opet izađe jeftinije nego da se kupi kod nas. Što je i normalno ipak mi ovde imamo najviše plate u regionu pa možemo da platimo taj veći rabat dobavljača. Mađari ipak rade za džabe pa njihovi dobavljači ne moraju da ukalkulišu tu stavku koja je kod nas ogromna.... A sad ozbiljno ...Mislim stvarno pogledajte Tehnomarketov sajt u Sloveniji, imaju veći pdv od nas, plate su im 3x veće a opet cene kod njih su niže nego kod istog tog Tehnomarketa u Srbiji.

Gledao sam danas, nasa carinska stopa na TV je 10,5%.
Kad se uracuna i PDV, ispadne da se na osnovnu cenu doda tacno 30,39%.

Na kraju jos ostaje pitanje garancije i servisa.

Nemas nikakvih problema oko garancije i servisa,samo sačuvaj papire i kutiju za ne daj bože.

Cisto info radi, 58C6500 kosta 240k dinara u Srbiji kod ovlascenog uvoznika i prodato regularno kroz maloproaju sa pripadajucim marginama.

Reklame su na forumu zabranjene :)

p.s. google is your friend

Gledao sam danas, nasa carinska stopa na TV je 10,5%.
Kad se uracuna i PDV, ispadne da se na osnovnu cenu doda tacno 30,39%.

Na kraju jos ostaje pitanje garancije i servisa.

A kome planiras da platis taj PDV? :)

Koliko sam razumeo, prica se o kupovini TV-a u Madjarskoj? Ako je tako onda samo kupite, dobijere povracaj PDV-a, platite carinu kolika je i to je to.

Cela priča bi trebalo da je ovakva:

Cena plaćena u Madjarskoj je sa PDV-om > na granici pri izlasku se vraća PDV plaćen na TV u Mađarskoj > na našoj granici se TV carini na osnovu računa a trebalo bi kao osnovicu za carinjenje da uvaže umanjeni iznos nastao posle povraćenog PDV-a > na dobijeni iznos, tzv. osnovicu za oporezivanje (osnovica = cena + carina) se obračunava i plaća naš PDV i to čini konačnu cenu.

I dalje ne mogu da nadjem neki review ovog TV-a. Da li je neko imao prilike da vidi ovaj model uzivo? Jos kad bi palo uporedjivanje sa Panasonic G20...

Sto se tice PDV-a, i meni je logicno da se plati PDV na ocarinjen TV, kao sto Vuk kaze. Ne verujem da si pri individualnom uvozu robe u nasu zemlju oslobodjen istog, to bi onda znacilo da je sve sto kupis u inostransvu oslobodjeno PDV-a.

Inace, u Ljubljani u TM cena je 1400e. Ako uporedim cene ostalih TV-ova sa cenama u nasem TM vidim da nema pravila posto su neki modeli skuplji tamo (razlika uglavnom 10ak procenata), a neki su skuplji kod nas. Najdrasticniji primer je PANASONIC TX-P54Z11E koji kod nas kosta oko 5K evra a u Ljubljani oko 4K evra :shock: Ova razlika je prosto za ne poverovati. Ako se nesto da zakljuciti prema ovome, to je da nema pravila i ako se ovaj model pojavi kod nas cena mu moze biti ko zna kolika.

Btw, nisam jos gledao kakva je situacija u Madjarskoj za cene.

Evo linka za znatizeljne:
http://www.technomarket.si/products_p2.php?page=1&klasaswe=001&grupaswe=038

Cisto info radi, 58C6500 kosta 240k dinara u Srbiji kod ovlascenog uvoznika i prodato regularno kroz maloproaju sa pripadajucim marginama.

Ako je to (a jeste :)) uvoznik sa cetiri slova a poslednje je "v" ne znam kako ide za taj model, ali meni su rekli za 55c7000 koji je lcd, nebitno, da moram da platim deo unapred i da stize samo jedan komad kada ga eventualno narucim. Dakle ne mogu da biram, ako ima neku anomaliju, sto nisu male sanse, ili da uzmem ili ne uzmem ali zadrzavaju depozit.
Pod tim uslovima ne znam ko ce normalan da naruci :smash:

Taj isti ...v je za prošlu sezonu govorio kako nema nameru da uvozi B650 plazme jer to niko neće kupovati. Na svu sreću postoji i drugi ovlašteni uvoznik Samsunga koji već ima u redovnoj maloprodaji 46C7000. Video sam ga juče (puštali su onaj crtani Aleins vs Monsters) i moram priznati ima dosta oštru sliku, e sad uz njega ne daju naočare pa nije moglo da se vidi i kako je to sa naočarima ali sam zato video Eurosport 3D prenos tenisa na Panasonic 50VT20 (koga zanima ima promocija u prostorijama SBB-a dok traje Rolan Garos) i mogu da kažem da to mnogo bolje izgleda nego onaj 3D u Koloseju. E sad malo sam otišao van teme ali šta da se radi, vezano za dijagonale preko 50'', u celoj Srbiji trenutno može da se kupi 1 (slovima jedna) plazma veće dijagonale a to je Panasonic 58PY700 model od pre 3 godine ali koji i dalje ima super impresivnu sliku. A onda sam malo istraživao za dijagonale veće od 50''. Što se tiče Panasinika on od ovogodišnjih modela ima samo jednu jedinu plazmu veću od 50'' a to je 65TV20 čija je cena preterana najblaže rečeno. Što se Samsunga tiče ima samo 2 a to su gore pominjana 58C6500 i 65C7000. Što se tiče 50'' tu je situacija ta tržištu malo bolja ali opet nije koliko bi moglo. U prodaji trenutno postoji svega 2 modela Panasonika (50X20 i 50S20) dok treći (i najbolji) 50G20 može samo da se naruči pa kad stigne. Kod Samsunga je situacija slična u prodaji su 50C430, 50C450 i 50C530 dok ovi jači modeli npr 50C6500 još nisu stigli i verovatno će isto tako moći samo da se naruče.

50C6500 postoji u ponudi gore pomenutog uvoznika od skora. Cijena sitnica - 140K dinara.

Pa i nije mnogo, s obzirom je u pitanju frizirani b850 koji je kostao kad sa pojavio 190,000 sto je bilo mislim oko 2100 evra.

Jos ce mu pasti cena.

Izmedju njega i s20 pane, ja se ne bih dvoumio ni sekundu, cena je ista (kad se uzme u obzir sta ima implementirano)

Inace prvi put ove godine Srbija ima nize cene tva nego Hrvatska!

Ali zato izmedju njega i Panasonic G20 je razlika 10K din (cena iz tehnomanije).

Uzmi u obzir i akciju 10% popusta za penzionere (koju bih ja iskoristio), onda G20 ispadne jeftiniji od C6500.
Za S20 se sasvim slazem sa tobom.

Ta cena za G20 stoji tako još od kako je evro bio 99, realna je cena oko 160.000 i nemaju ga na stanju i neće ga ni imati, može samo da se naruči pa da se čeka i čeka i čeka pa kad dođe, što u prevodu znači nema tih penzionerskih popusta. Gledajući ostale cene u Comptradeu mislim da je ralnija cena za C6500 oko 136.000. U Engleskoj je npr. ista cena za C6500 i G20 od 50''. Mene više ti od 50'' ne interesuju od kako sam video najavu da stiže LG 60PK250.

Bah, meni rekose da moze da se iskoristi popush ako narucis tog dana. Doduse nisu nista rekli da li bi cena bila ta sa sajta ili ne a nisam ni pitao.

Sta ocekujes za taj LG, da bude u slicnom cenovnom rangu? Zar nisu LG plazme generalno losije nego Samsung i Panasonic?

Pa upravo bi trebalo da bude cena oko 1600 evra. U Sloveniji je oko 1500 evra. U Engleskoj im je ista ili čak niža cena nego 50C6500 ili 50G20. U pitanju je model koji je u rangu U20 ili C530 serije, s tim da za razliku od U20 ima 600Hz subfield drive dok je na U20 on od 400Hz. Mana mu je nedostatak AR filtera ali to je isto tako i na svim serijama Panasonica ispod G serije, kao i na svim serijama Samsunga osim C7000 (što znači da ni C6500 nema). U svakom slučaju moram videti uživo ako me ne zadovolji idem na 58C6500. Glupo bi bilo da sad uzmem 50'' pa dogodine shvatim da je 50'' malo, pa opet moram da menjam tv.

50C6500 je testiran i evo nekih prvih utisaka:
Poseduje ugrađen mkv plajer koji "odmah iz kutije" pušta ama baš sve moguće formate, čak i one koje LG390 ne pušta. Što se titlova tiče ima podržana oba naša pisma i ćirilicu i latinicu, veličina i boja titla su identični kao na LG390 s' tim da je ovde moguće menjati i veličinu titla - podržano je tri veličine titla. Moguće je čak i podesiti kašnjenje titla. Jedino čega nema a bila bi zgodna opcija je da može da se bira boja titla, ali dobro ne treba izumevati. Što se zvuka sa mkv-ova tiče potpuno je svejedno jel' DD ili DTS oba čita bez ikakvih problema. TV ima optički izlaz tako da može da se poveže sa risiverom i dobije 5.1 zvuk.
Što se tjunera tiče, nisam provalio jel ima T2 tjuner jer sam odmah izabrao Srbiju kao zemlju, nisam gledao imali kao zemlja V. Britanija jer ako ima onda ima T2 tjuner sigurno. Mada za Britaniju idu B modeli, mada koliko mi se čini ima još dve evropske zemlje koje imaju T2 tako da bi trebalo da i evropski model ima T2 tjuner, ne mogu da garantujem - proveriću 2012 (ako ne bude smak sveta).

Nazad
Vrh Dno