Šta je novo?

Samsung p2370 ne gasi monitor kada se PC ugasi

lahaine

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2009
Poena
319
Pozdrav. Imam pitanje koje se odnosi na gore navedeni monitor. Kada se racunar ugasio i monitor se na trenutak ugasi pa se ceo ekran na trenutak osvetli i mislim da ispise no connection nesto, na sredini i posle toga nikako da se skroz ugasi.

Monitor je prikacen na onboard VGA preko dvi-vga adapera. Zasto se to desava i kao to resiti.

Proveri kako je pricvrscen kabel na VGA i sam adapter dali cvrsto stoji. Takodje probaj na drugi izlaz (ako ga imas) od graficke. Poslednja nada ti je da probas sa drugim adapterom DVI>VGA. Ako ni to ne pomogne, probaj monitor na drugom kompu.

pa on board mi je grafa :) co caletu sluzi za igrice, meni za net kad navratim u BG. Probacu drugi kabal i adapter. A trenutno memam drugi komp gde bi probao ... hvala na odgovoru

mozda te nisam dobro razumeo,ali cim je monitor ukljucen,a pc nije,on tako daje obavestenje da nema konekciju,sto je po meni normalno...

ja mislim da ima nesto do power save(ili nesto slicno,kako bi ga naterao da ode u standby kada izgasis komp) moda na monitoru,gde ga on nikada ne gasi...
procackaj malo po meniju monitora,mozda nadjes nesto...

i meni na istom principu LG radi,i tek posle nekoliko sati ode u standby,sto je normalno...

...i meni na istom principu LG radi,i tek posle nekoliko sati ode u standby,sto je normalno...

Hoces da kazes da kad ugasis racunar, monitor ti blinka "no signal" par sati, pa da onda ode u standby? I da ti je to normalno?

Monitor kad ima prikopcan racunar sa druge strane kabela, bio on ugasen ili ne, mora otici u standby nakon par sekundi. Samo ako je kabel slobodan, nigde nije ustekan, onda pokazuje "no signal".

Vidis, nikad nisam ni probao prelazi li u standby nakon par sati kad nema konekcije sa druge strane. :D

Ma uopste ne predju u standby stalno stoji no signal... u tome i jeste problem.

I ja sam imao taj problem kad mi je monitor na hdmi kablu, ima u opcijama monitora da odaberes odakle dolazi signal ( analog, digital, hdmi) izberi analog i kada ugasis racunar trebalo bi da se ugasi i monitor. U suprotnom on nastavi da proverava analog, digital, hdmi... i tako u krug.

I ja sam imao taj problem kad mi je monitor na hdmi kablu, ima u opcijama monitora da odaberes odakle dolazi signal ( analog, digital, hdmi) izberi analog i kada ugasis racunar trebalo bi da se ugasi i monitor. U suprotnom on nastavi da proverava analog, digital, hdmi... i tako u krug.

Nece tako. Ako stavim analog i u opcijama mi je auto onda monitor krece dalje da pretrazuje digital i hdmi dok ne nadje sliku. Ako stavim manual u opcijama i stavim na analog onda pise da nema signala :S:

Pa onda ti monitor nije uredu. Kada manuelno stavis auto ili hdmi a povezes ga adekvatnim kablom mora da ti da sliku. Tako je bar kod mene.
Tada nemam problema sa odlaskom monitora u standby.

Kada manuelno stavis auto
Ovo ne kontam!? U source imam samo analog, digital i hdmi. U opcijama monitora mogu da biram hocu da automatski odredjuje ulaz ili manuelno! Ako stavim auto, ma sta mu namestio u source on ce da vrti dok ne dodje do hdmi (sto je i logicno). Ako stavim manual, pisace da nema signala sve dok ne okrenem do hdmi (sto je opet logicno). Ne kontam kako bi drugo moglo biti osim ako nemas opciju auto u source stavci?!

Pogresno sam napisao.
Mislio sam da pod source stavis npr. DVI i kad ga povezes DVI kablom neces vise imati problema sa monitorom da ode u standby kad ugasis racunar. Tako je bar kod mene. Sa hdmi kablom i analognim nisam probao.

Ama covece to znam i ja i dvi radi bez problema, ja sam se na hdmi nameracio ;)

nisam probao da stavim na manual da bira ali probacu pa cu javiti kakva je situacija kod mene

Vrh Dno