Šta je novo?

Samsung P2370 i XL2370 iskustva?

castro

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2009
Poena
154
Ako neko ima,ili je imao,koristio,video uzivo kako izgleda monitor Samsung P 2370 neka napishe neki komentar. zainteresovan sam da ga kupim....Da li je on vishe razvuchen kao 2233 ili vishe po obliku iygleda na T220 (radi poredjenja,znam da je pravougaonik).

Hvala ;)

Upravo i ja gledam na youtubetu, imaš ga danas u listu na akciji za kupovinu preko neta... 17.799 nije loša cena...

Ja ga imam.
Izgleda dobro (bitno za komšije).
Da, razvučen je kao 2233 (dobro za filmove).
Pozadinsko svetlo malo probija po sredini gornje i donje ivice (loše za tebe ali se lako navikneš jer nije strašno).
Boje mogu da se podese po mom ukusu (dobro za mene ali ne znači da će moći i po tvom).
Rezime: ja sam izuzetno zadovoljan monitorom, pogotovo kad se uzme u obzir cena. Jedini bitan drawback je položaj DVI konektora na poleđini monitora ali to i onako ne gledaš često :)

Takodje, odlican monitor , totalno zadovoljan ovde . Uzmi ne zali ! pored svega , ono P ti kaze professional +)

Poslednja izmena:
Nisam bas siguran da to "P" u ovom slucaju oznacava professional...

Dobar je ali XL2370 je znatno bolji vredi svaki dinar...

A koliko on kosta gde ga ima kod nas

XL2370

Mene takodje interesuje XL2370 ipak bih voleo cuti komentare vlasnika doticnog monitora(ukoliko ih ima).

Cini mi se da se XL2370 mogao naci u ERC Commerce Computers po ceni od 31500din. (ipak nije li ovo malo povisoka cena?)

Sta donosi LED pozadinsko osvetljenje? (duzi vek sijalice???, boje...)

Jos jedno pitanjce dali su monitori dijagonale 23 inca pogodni za rad sa udaljenosti od 50-tak cm.

Pozdrav

...

Monitor kupljen.
Cena 31105din. U firmi G......n

Veoma zadovoljan. Odusevljenje na prvi pogled a bogami i posle. Sledece godine jedna dx11 karta i to bi bilo to.

Pozdrav

Mene takodje interesuje XL2370 ipak bih voleo cuti komentare vlasnika doticnog monitora(ukoliko ih ima).

Cini mi se da se XL2370 mogao naci u ERC Commerce Computers po ceni od 31500din. (ipak nije li ovo malo povisoka cena?)

Sta donosi LED pozadinsko osvetljenje? (duzi vek sijalice???, boje...)

Jos jedno pitanjce dali su monitori dijagonale 23 inca pogodni za rad sa udaljenosti od 50-tak cm.

Pozdrav

Imao si test XL2370 na benchu. Dobio je nagradu :)

Pitanje za doticni monitor: da li kod led osvetljenja nema gutanja tamnih detalja pri vrhu monitora,(ono da je donja polovina display-a uvek svetlija od gornje) kao kod klasicnog osvetljenja? i koliko je crna bolja u odnosu na standardne?

screenshot

Ako koristi mesto odgovora:

Prilozi

• Default crna.jpg
    Default crna.jpg
    69 KB · Pregleda: 289
  • kontrast svetlina nula.jpg
    kontrast svetlina nula.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 258
Posto je sreenshot, nece mi bas pomoci jer je to slika iz gpu-a(screenshot) a ne konkretno sa monitora , ako si me razumeo... najbolje slikati monitor fotoaparatom, da te ne cimam...

...

Ma nije cimanje. Fotografsacu aparatom. Samo malo vremena treba.

...

U sobi je svetlo-neonska sijalica - ona stedljiva tako da fotoaparatom ne mogu dobiti fotografiju kako treba. Aparat canon A520 rez 1024x768

Prilozi

• IMG_0021.JPG
    IMG_0021.JPG
    368 KB · Pregleda: 223
  • IMG_0022.JPG
    IMG_0022.JPG
    339.6 KB · Pregleda: 201
  • IMG_0023.JPG
    IMG_0023.JPG
    241.1 KB · Pregleda: 183
  • IMG_0024.JPG
    IMG_0024.JPG
    311.3 KB · Pregleda: 199
...

Bez sobnog svetla ista 1024x768. Nadam se da ti je nesto vredelo. Pozdrav.

Prilozi

• IMG_0025.JPG
    IMG_0025.JPG
    220.4 KB · Pregleda: 143
  • IMG_0026.JPG
    IMG_0026.JPG
    260.7 KB · Pregleda: 160
  • IMG_0027.JPG
    IMG_0027.JPG
    230.4 KB · Pregleda: 169
  • IMG_0028.JPG
    IMG_0028.JPG
    303.6 KB · Pregleda: 157
  • IMG_0029.JPG
    IMG_0029.JPG
    240.5 KB · Pregleda: 143
Hvala puno!

...

OK. Ako nesto znaci postavicu fotografije i pri dnevnom svetlu ali tek u subotu, sutra sam zauzet.

Pozdrav.

...

Ono kako vidite crnu boju sto prikazuje fotoaparat u potpunosti nije veran prikaz. Bolje je posmatrati golim okom.
Fotografije su radjene pri dnevnom svetlu.
Fotoaparat stoji na AUTO podesavanju, inace u svim fotografijama slika monitora je dosta losa medjutim situacija je sasvim drugacija kada se slika na monitoru posmatra uzivo - dosta je svetlija i kristalno jasna.
Da ne dodje do zabune ipak ko odluci da kupi ovaj monitor treba pogledati golim okom sliku sa monitora pa odluciti. Posto nisam iz BG narucio sam monitor pa sta bude. Sto se mene tice extra sam zadovoljan.

Pozdrav.

Prilozi

• IMG_0021.JPG
    IMG_0021.JPG
    305.6 KB · Pregleda: 137
  • IMG_0022.JPG
    IMG_0022.JPG
    351.4 KB · Pregleda: 114
  • IMG_0025.JPG
    IMG_0025.JPG
    267 KB · Pregleda: 142
  • IMG_0026.JPG
    IMG_0026.JPG
    341.9 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Uzevsi sve sto si rekao u obzir, uveravam te da tvoj P2370 nema jak backlight bleed. Tako da, mozes da odahnes :)

Razmisljam se izmedju njega i dell-a 22 incha,ips,- sta kazes Max?:)

...

Posle izvesnog vremena mogu reci crno nije bas crno, ima probijanja svetla na crno - nista bolje od mog starog 730BF, jednobojna pozadina - donja polovina ekrana zna da bude malo svetlija-skalira, za blizinu rada 50-60cm meni licno ne odgovara.
Sto se tice filmova ipak veca dijagonala - tu sam odusevljen.
Posto nemam vise modela monitora iste dijagonale ne mogu XL2370 uporediti sa ostalim proizvodjacima slicnih dijagonala(neka XL2370 uporedi neko kompetentan sa drugim modelima na trzistu).
Stoga smatram da je cena ovog modela mozda malo povisoka.

Pozdrav.

...

E napokon videh jos jedan 23-incni monitor LG W2343T-PF.
SAMSUNG XL2370 u odnosu na LGW2343T-PF je u svakom pogledu bolji - dizajn, prikaz slike,... samo da je XL2370 malo jeftiniji i to bi bio pun pogodak za SAMSUNG(hoces LED onda ces da platis bato).

Pozdrav.

Nisam bas siguran da to "P" u ovom slucaju oznacava professional...
:D Ebas si me sad.....:D Ne znaci to......Ono sto pokazuje bolji kvalitet je zadnja oznaka kao sto je HD i sl.MAda takvi u sebi imaju i tuner pa su tv-monitori.Ovo "P" napred nema veze sa profesinalnim modelima jer su takvi preko soma EU.

Posle izvesnog vremena mogu reci crno nije bas crno, ima probijanja svetla na crno - nista bolje od mog starog 730BF, jednobojna pozadina - donja polovina ekrana zna da bude malo svetlija-skalira, za blizinu rada 50-60cm meni licno ne odgovara.
Sto se tice filmova ipak veca dijagonala - tu sam odusevljen.
Posto nemam vise modela monitora iste dijagonale ne mogu XL2370 uporediti sa ostalim proizvodjacima slicnih dijagonala(neka XL2370 uporedi neko kompetentan sa drugim modelima na trzistu).
Stoga smatram da je cena ovog modela mozda malo povisoka.

Pozdrav.
ovo me je bas pokolebalo. razmisljao sam da uzmem XL ali ako probija i crna nije crna onda ***. moracu da ga vidim kod nekoga, nema druge.

edit: P znaci Premium jednom za svagda.

Poslednja izmena:
I ja, iskreno , razmišljam da uzmem XL2370 i verujem oceni testa BF. Ako oni kažu da je ok i dobije pohvalu onda vredi.

...

Ostavite monitor na DEFAULT i najbolje nocu pri ugasenom svetlu u sobi pogledajte crnu i najverovatnije necete biti zadovoljni.
Naravno na monitoru iskljucite dinamicki kontrast jer u tomu slucaju je varka tj. sa uljucenim dinamickim kontrastom crna je dosta verna ali to nije to.

Obavezno javite ukoliko ste isprobali ovaj monitor interesuje me i druga misljenja.

Pozdrav.

A shto da se ostavi na default, kad je opshte poznato da skoro svaki samsung dolazi sa prenaglashenim osvetljenjem i kontrastom? Gamu necu da komentarishem. Zar nije pametnije prvo kalibrisati monitor, pa onda zevati i traziti manu? Ili sam ja u zabludi.

Nazad
Vrh Dno