Šta je novo?

Samsung optimum mode

josko

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2009
Poena
159
Poz svima, da pitam ako neko slucajno zna dal moze da se iskljuci upozorenje "not optimum mode - recommended mode 1680*1024/60hz" na samsungu 2243nw. Pitam iz razloga jer kad stavim u igri na 1024*768 da radi na 85 hz on pokaze to upozorenje i izgasi monitor posle tacno 1 min. I dal moze da se osteti monitor ako se igra na tom refresh rate-u, mislim on daje sliku i radi taj jedan minut sasvim normalno...

Na LCD-u ti ne treba 85Hz. Stavi 60Hz i ne bi trebalo da gasi monitor (verovatno ces i dalje dobijati upozorenje).

E sad, da li mi treba u igrici 85 ili 60hz to valjda ja znam, ima razlike ogromne, a primecuje se i u windowsu kad se spusti rezolucija i stavi 75hz tecnija je slika dosta nego na 60hz. Ne bi izbacili ovaj samsung RZ najnoviji sa 120hz refresh ratom da je nebitna razlika... Nego mi nije jasno kako da iskljucim to upozorenje jer ocigledno moze da radi na 85hz na 1024*768 samo su ga isprogramili da se izgasi posle minut. Ako neko slucajno zna nek napise, hvala...

120Hz je za nesto drugo, dok svi ovi TN modeli predvidjeni su za 60Hz i ne znam zasto stavljas na monitoru manju rezoluciju kad bi to mogao da uradis u setovanjima igre a posle se to skalira

ma znam ne smanjujem rezoluciju u windowsu zbog igre lol :D. Nego jednostavno 1680*1050 mi je previse sitno nisam navikao, a na toj rezoluciji maximalno osvezavanje je 60hz a na prvoj ispod 1440*900 je 75 hz, pa kazem da se primecuje razlika bas dosta, nekako je tecnija slika i mis se drugacije ponasa na brzem pomeranju, ne znam, ne mogu da opisem...al vidi se razlika definitivno. Ne moze da razume onaj ko ne igra igrice mora da vidi, u svakom slucaju 60hz ti ogranicava frejmove u igri na 60ps, a graficka moze da daje i preko 200fps npr, a monitor to ne vidi. Al i 85hz je sasvim dovoljno, meni to monitor podrzava na ceo minut :D kad stavim na taj refresh rate, al se posle 60 sec izgasi zbgo tog "optimum mod" warninga

e sad ovo ce ti biti smesno:d, a jesi li probao da smanjis rezoluciju monitora pa onda da povecas na 85Hz:eyebrows:(nisam siguran da li sam sve pohvatao)

i jos jedna sitnica ako je sve sitno priblizi se monitoru:shock::type:

Nazad
Vrh Dno