Šta je novo?

Samsung NV8

sylver83

Slavan
Učlanjen(a)
17.06.2008
Poena
319
Pre par dana sam kupio Samsung NV8 i moram da priznam da sam zadovoljan jer nisam napredni korisnik aparata. Kupio sam ga prvenstveno zbog mora i ostalih desavanja (izleti, zurke itd). Crn je, dizajn je super, video zapis je odlican, napravio sam oko 200 fotki, 30 minuta videa i iste pregledao i baterija je jos uvek "ziva", o meniju i kontrolama mislim da ne treba pricati jer je za obicne korisnike izuzetno jednostavan za koriscenje. Sve u svemu za 10k je odlican izbor, bar mi tako rekose :D. Elem, ima nesto sto me zanima.

Fotke u dnevnoj varijanti kao i nocnoj sa blicem su odlicne. Medjutim kada zelim nocne bez blica, znaci da ne bude u planu samo ono sto je blizu aparata, nego ceo prizor slike su nekako mutne. Ne razumem se mnogo u aparate, pa me zanima da li to nekako moze da se podesi, odnosno da slike snimane nocu bez blica budu malo ostrije. Takodje me zanima nesto sto sam procitao u jednom postu a to je u vezi baterije. Ako kupim jos jednu i napunim a zatim izvadim iz aparata, da li se ona prazni van njega i za koliko?

Hvala unapred i pozdrav

Poslednja izmena:
Kad slikaš noću bez blica, aparat stavi dužu ekspoziciju. Za to vreme, aparat ne sme ni malo da se pomera. Pretpostavljam da si ti slikao iz ruke, malo mrdnuo i da je to razlog što su ti slike "nekako mutne". Sledeći put probaj da ga staviš na nešto (na neku fiksnu podlogu), onda okineš i trebalo bi da ti rezultati budui mnogo bolji.

Baterija se prazni i kada nije u upotrebi. U svakodnevnom korišćenju to je toliko zanemarljivo da tebi nije od interesa.

Pozz

Poslednja izmena:
Sledeći put probaj da ga staviš na nešto (na neku fiksnu podlogu), onda okineš i trebalo bi da ti rezultati budui mnogo bolji.

Kao sto rece Banisha, stavi ga na neku fiksnu podlogu da se ne bi mrdao tokom duze expozicije. A jos bolje, stavi ga na fiksnu podlogu i stavi timer na aparatu da okine... znaci, 2 (ili 10) sekundi, pa onda sam okine. Razlog je jer ti i u trenutku dok okidas na taster, malko ga mrdnes. Ovako, okines i tek posle tih 2/10 sekundi se "hvata snimak" kad je aparat miran.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nazad
Vrh Dno