Šta je novo?

Samsung monitori 19"

Alexandar je napisao(la):
Pa tako stoji na samsungovom sajtu, max 76Hz u 1600x1200.

Pitanje za Bahatog:

Dali problem sa geometrijom vazi za 959NF?

Ja sam imao problema da namestim geometriju, ni sada nisam 100% zadovoljan jer sam oko namestanja slike velika picajzla.

Amon_Ra je napisao(la):
Ja sam imao problema da namestim geometriju, ni sada nisam 100% zadovoljan jer sam oko namestanja slike velika picajzla.
svaka cast! ja sam bas ocekivao da niko od novih vlasnika NF monitora nece imati hrabrosti da prizna da nije 100% zadovoljan.
al' nemoj mnogo da se potresas, ako ga nisi gledao pri kupovini, najbolje ti je da se pomiris da nisi ub'o onaj 1 od 10 koji valja 100% i uzivaj sa svojim svetlim i kontrastnim monitorom. :)

Samo da znas Bahati da sam ja mnogo vece probleme sa geometrijom vidjao na DynaFlat monitorima... doduse, oni su razliciti cenovni razred (ne bez razloga). Jedino sto valja a da sam ja video je 757DFX, ali opet kazem, NF je bolji u vecini stvari...

Bahati [SiD] je napisao(la):
svaka cast! ja sam bas ocekivao da niko od novih vlasnika NF monitora nece imati hrabrosti da prizna da nije 100% zadovoljan.
al' nemoj mnogo da se potresas, ako ga nisi gledao pri kupovini, najbolje ti je da se pomiris da nisi ub'o onaj 1 od 10 koji valja 100% i uzivaj sa svojim svetlim i kontrastnim monitorom. :)

Pa nema tu sta da se prizna ili ne, jer mu je geometrija mali problem. Ali monitor je stvarno odlican, ako izuzmemo geometriju koja mene picajzlu nervira ;)

omnik je napisao(la):
Samo da znas Bahati da sam ja mnogo vece probleme sa geometrijom vidjao na DynaFlat monitorima... doduse, oni su razliciti cenovni razred (ne bez razloga). Jedino sto valja a da sam ja video je 757DFX, ali opet kazem, NF je bolji u vecini stvari...
ma jasno je da je slika subjektivna stvar, da je za geometriju potrebno odresiti kesu i da shadow mask i aperture grill imaju razlicitu namenu, tj. pogodnije su za odredjenu upotrebu. u prevodu, skupis dovoljno love, pogledas nekol'ko monitora i odaberes onaj koji ce najbolje da sluzi svrsi. tako ces bar da kupis nesto po svom, a ne po tudjem subjektivnom misljenju. that's it. :)

Konacno sam uzeo 959NF, i mogu vam reci da sam se razocarao, geometrija na mom primerku je bila veoma losa ( i pored svih podesavanja u meniju nije mogla da se ispravi) da se blago izrazim, i naravno da sam uzeo monitor u ruke i vratio ga nazad.

Sad cekam drugi i necu da ga uzimam dok ga ne probam u radnji. Ako ga kupujete moja je preporuka ne uzimajte ga na slepo.

Verujem da nisam imao srece sa primerkom :(
Hvala svima na savetima.

Pojasni nam malo blize, nisi mogao da namestis sliku do granica vidljivosti ili kako?

Ma slika je izgledala k'o da je gledas kroz lose izliveno staklo. Prvo mi je smetao taskbar koji je izgledao kao parabola sa odstupanjem od jedno 7mm. Onda kad sam pokrenuo Nokia monitor tester, test slika je bila dobra do 1/3 ekrana gledajuci po horizontali, 2/3 je bila smaknuta za par stepeni ulevo, na to jos dodas i onu parabolu koja se proteze otprilike do donje 1/2 ekrana.
Jos i na to gornji levi cosak je bio izvijen. I na kraju odstupanje konvergencije crvene boje u donjem desnom cesku je bilo vise od 1mm (prilicno primetno).

Kakva su tvoja iskustva Amon_Ra?

Meni je ok, ima malo ali bash malo odstupanja i nije nista strasno. Ma naisao si na los primerak...
Gde si nabavio taj Nokia test?

Verovatno sam vec dosadan, al' eto dobih novi monitor i mogu vam reci da sam prezadovoljan, geometrija je prosto savrsena :). Eto posle pocetnog razocarenja, sada mojoj sreci nikad kraja... :) Al' ipak svi koji zele da kupe ovaj monitor savetujem da ga prvo pogledaju pre kupovine, mada retko koji prodavac to dozvoljava, svi valjaju onu foru "ma nov je, vidis da je iz kutije, ne moz' nista da mu fali".

Ajd'

Tri redakcijska primerka (Bahati dobro zna) 1200NF-a nisu bila dobra - tek je cetvrti zadrzan... Jel tako bese? Kod 22" , geometrija je jos veci problem, mada ja mislim da user-i nikada nece preci sa 19-ica na 22-ke... vec na 18" TFT-ove...

jedan 1200NF je imao problem sa "mrdajucim" moire efektom u visokim rezolucijama, sto je verovatno do bandwidth-a (kabl ili cpu brljave zbog ogromnog protoka), a drugi je imao (i) po*eban grill, zato sto su ga drzale samo dve zice (kol'ko se secam) sto nikako nije dobro za toliki monitor. e sad, grill se da ispraviti vremenom (grejanjem), ali nije lako objasniti ljudima "puk'o si dva soma, al' moras da ga przis par dana dok ne proradi" :D. geometrija je kod oba komada bila izuzetna!

Da Jovo, secam se... Smrc... Nemam mesta na stolu za to cudoviste... Dakle, tuzan smajli za 1200NF i jos jedan za 181T... :(

Pozdrav.... Ajde da se ne svadjamo, nego da pricamo malo o monitorima...

Ja se uopste ne razumem u u njih, i zato vam skrecem paznju da se necu ni izvinjavati ako budem slucajno lupao gluposti, ali tu ste svi vi da me naucite:D

Da li je neko nesto cuo ili mozda ima iskustva sa TAXAN monitorima????

Pojavili su se u Subotici sa dosta dobrom cenom, ali nemam nikakve informacije o njima (zasad)....

Vrh Dno