Šta je novo?

Samsung mobilni i PC preko IC-a?

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Resio sam da devojci kupim nov mobilni. Njoj se svidjaju neki Samsung modeli, ali sam od prijatelja cuo da Samsung telefoni imaju problem povezivanja na PC preko IC-a, pa me interesuje da li je to istina i ako jeste dali vazi za sve modele ili samo za pojedine.

btw. Koje samsung telefone preporucujete do 150 Evra.

Zasto se svim devojkama svidjaju Samsung telefoni?! :(
To ti je ko kad izmedju lepog elegantnog zlatnog prstena i teske sljastece sarene bizuterije izaberes bizuteriju :(

A da ti njoj ipak kupis Nokia 2650 recimo, i ubedis je da je to Samsung sa greskom u pisanju ? :)

Salim se... mada...... mada.....

Za te pare u principu mozes uzeti x430 ili x450 ... pa ono... sam odluci...

A koliko ce njoj trebati da povezuje telefon na PC. Ja sam moj telefon povezao dva , tri puta jednom da sinhronizujem imenik i jednom da odem na net preko gprsa.

Poslednja izmena:
Space cowboy je napisao(la):
A koliko ce njoj trebati da povezuje telefon na PC.
Pa trebace joj zbog melodija i slicica...
Jos mi niko nije odgovorio, postoje li ti problemi sa IC-om ili ne.

Sa svakim telefonom postoje problemi sa ic portom.
Jednostavno postoje neki sumanuti standardi...
Npr... slucaj sa ortakovim 7250i ... on meni ne moze da posalje fajl, ja njemu mogu, on ne moze da se poveze na ic bundle, ja mogu, on moze da se poveze na ic na lapicu, ja ne mogu i sl....

Nema problema sa IC komunikacijom.

Za prebacivanje sličica i melodija biće ti potrebni programi koje ne dobijaš uz telefon, već ćeš verovatno morati da ih skidaš sa net-a. Reda veličine, 30-ak MB.

Melodije moraju biti u .mmf formatu. MIDI ne prepoznaje skoro ni jedan samsung (osim možda E700, 800), a za sličice se ne sećam da je bilo problema.

Kacio sam vise Samsunga (V200, E700...) na IrDA, i sve je radilo bez problema. Nit' puca veza, nit' ima problema sa prebacivanjem melodija i slika.

alo...

VelikiDon je napisao(la):
Zasto se svim devojkama svidjaju Samsung telefoni?! :(
To ti je ko kad izmedju lepog elegantnog zlatnog prstena i teske sljastece sarene bizuterije izaberes bizuteriju :(

A da ti njoj ipak kupis Nokia 2650 recimo, i ubedis je da je to Samsung sa greskom u pisanju ? :)

Salim se... mada...... mada.....

Za te pare u principu mozes uzeti x430 ili x450 ... pa ono... sam odluci...

Kako ti lupetas :crash: pa to je strasno :S:

?

Sa svakim telefonom postoje problemi sa ic portom.
Jednostavno postoje neki sumanuti standardi...

:S: Malo vise edukacije ti nebi skodilo :wall:
Kada o necemu nemas poj'ma (kao sto si ovde potvrdio svojim lupetanjem) :wall: nebi bilo lose da procitas malo o tome i da onda pises o tome jer ce neko citajuci tvoje postove i zakljuciti da na SVAKOM telefonu ima problema sa IC vezama sto je glupost. Postoji problem sa podesavanjem, narocito kod ljudi koji tome nisu viccni ( citaj - ne znaju !), ali nemozes zbog toga generalizovati problem i lupetati ovde ovakve nebuloze. :smash:

Hoces mi objasniti sta to imas da podesavas posebno kad saljes IC2IC sa 7250i na 7650 ? Ajde molim te, prosvetli me.
Aktiviras na jednom i probas slati sa drugog, postavis ic i ic u liniju i ne pomeras... i oni se vide... i nece da se posalje?
I jel imas neko objasnjenje?
IC bundle od 20e takodje nije ni pod tackom razno uz 2 dana podesavanja jer je ortaku trebao net a telefon mu isekli a grps je bio free....
Pozajmili laptop i bez ikakvih problema je radilo.
Taj IC je do skoro kod mene bio... radio bez problema sa siemensom npr...

A sta lupetam za samsung?
Aj majke ti, da cujem?
Nisu djubre?
Pitaj bilo kog servisera sta misli o samsung telefonima, posebno modelima na preklop.
Sarenis koji lepo pisti i maltene nista vise ne donosi.

Hoces mi objasniti sta to imas da podesavas posebno kad saljes IC2IC sa 7250i na 7650 ? Ajde molim te, prosvetli me.
Aktiviras na jednom i probas slati sa drugog, postavis ic i ic u liniju i ne pomeras... i oni se vide... i nece da se posalje?
I jel imas neko objasnjenje?
IC bundle od 20e takodje nije ni pod tackom razno uz 2 dana podesavanja jer je ortaku trebao net a telefon mu isekli a grps je bio free....
Pozajmili laptop i bez ikakvih problema je radilo.
Taj IC je do skoro kod mene bio... radio bez problema sa siemensom npr...

A sta lupetam za samsung?
Aj majke ti, da cujem?
Nisu djubre?
Pitaj bilo kog servisera sta misli o samsung telefonima, posebno modelima na preklop.
Sarenis koji lepo pisti i maltene nista vise ne donosi.

Kada neko izjavi da SVAKI tel. ima problemom sa IC onda je to lupetanje na kvadrat ! ( ili kako ti to nazivas ? :D )
O tome da li su samsung telefoni djubre kako ti strucno kazes :smoke: nemam nameru da raspravljam sa iskljucivim tipovima poput tebe.
Servisere nemam potrebe da pitam, jer uvek uzimam nov mobilni i niti jedan do sada nije zavrsio kod servisera, i da.... imam model na preklop (E700) :D

Sa svojom zadnjom recenicom si rekao sve o sebi i svojoj "upucenosti" :guitar:

El Toro Loco je napisao(la):
Nema problema sa IC komunikacijom.

Za prebacivanje sličica i melodija biće ti potrebni programi koje ne dobijaš uz telefon, već ćeš verovatno morati da ih skidaš sa net-a. Reda veličine, 30-ak MB.

Jel pricas o EasyGPRS programu?

CAR je napisao(la):
Kacio sam vise Samsunga (V200, E700...) na IrDA, i sve je radilo bez problema. Nit' puca veza, nit' ima problema sa prebacivanjem melodija i slika.
Molim te mozes li mi objasniti kako da povezem E700 preko IrDA...
Pokusavam bezuspesno :(

Treba ti samo program EasyGPRS. Imas li ga?

ja imam samsung c-100 i dok sam imao win xp sp1 infra crvena veza uz pomoc easyGPRS-a je radila odlicno ali sa sp2 nece ni da cuje

radar je napisao(la):
Resio sam da devojci kupim nov mobilni. Njoj se svidjaju neki Samsung modeli, ali sam od prijatelja cuo da Samsung telefoni imaju problem povezivanja na PC preko IC-a, pa me interesuje da li je to istina i ako jeste dali vazi za sve modele ili samo za pojedine.

btw. Koje samsung telefone preporucujete do 150 Evra.
Sto se tice poveziavanja telefona sa kompom preko IC porta ukoliko si instalirao adekvatne drajvere i program easy GPRS ne bi trebalo da imas nikakvih problema. Ja posedujem S-100 i to funkcionise besprekorno. Sto se tice modela za pomenutu sumu izbor je veliki i u principu stvar je ukusa za koji ces se model odluciti. NEMOJ DOZVOLITI da te zavlace! Uz svaki legalno kupljen SAMSUNG-ov telefon prodavac bi trebao da ti isporuci i kabal za konektovanje sa kompom i CD na kome se nalazi gore pomenuti program, slusalice i naravno rezervnu bateriju. Sa srecom oko izbora! :wave:

LedeniBB je napisao(la):
Uz svaki legalno kupljen SAMSUNG-ov telefon prodavac bi trebao da ti isporuci i kabal za konektovanje sa kompom i CD na kome se nalazi gore pomenuti program, slusalice i naravno rezervnu bateriju. Sa srecom oko izbora! :wave:
Pa mislim da nisi u pravu. Ja sam u Nemackoj kupio telefon (Samsung C100 doduse) ali savrseno legalan - sve u kutiji sa garancijom a od slusalica, CD-a, rezervne baterije i kabla nema nista. Oni se kupuju posebno jer nisu deo opreme telefona. Sad, neki skuplji modeli pomenuto mozda i imaju kao dodatnu opremu. SVAKI Samsung to nema.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno