Šta je novo?

SAMSUNG mob. - upload java aplikacija

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Konkretan model telefona je E730.

U cemu je (bre) finta da .jar fajlovi koji se prenesu preko File Managera (usb kablom) nece da se startuju.

Prvo sam mislio da sam skinuo nekompatibilne aplikacije, al` onda nadjo` po forumima da je za funkcionalnost programa koje bi da prenesete na samsung mobilne tel. potrebna ozbiljna gimnastika tipa konvertoanja u jad (sa jadmaker-om), instalacija softick-a, kucanje odredjenih sifara... - sve u svemu prilican maltretman.

Obaska sto covek mora prilicno da se nacima dok pronadje sav potreban sotver za ovo.

Pa pitanje je - kako najlakse uploadovati i uciniti funkcionalnim .jar na samsungovim telefonima. Mislim, lako ih uploadujem preko file managera al` tada uopste ne funkcionisu.

Hvala

Poslednja izmena:
Jesi probao da prebacis i x.jad i x.jar , a ne samo x.jar ?

Jesam, al` ne vredi.
Mogu samo da ih posaljem u folder Other Files, a tamo se prikazuju sa simbolom precrtanog kruga, i prijavljuju gresku prilikom pokusaja startovanja.

Na svom SE k300i to ide glatko preko My Phone Explorer, samo izaberem na toolbaru Upload Java Aplication.
Mislio sam da ce nesto slicno moci i sa samsungovim PIM & File Manager, al koliko vidim sa njim nema sanse da mi prorade java aplikacije koje prenesem preko usb kabla.

Poslednja izmena:
Stvarno ljudi, kako se instaliraju Java programi i igrice na Samsungovim mobinim telefonima?
Pokusao sam dosta toga ali ne vredi. Znam da moze preko WAP-a: http://euploader.com/index.php ali covece odose krediti :(
hvala

Da li je moguce da niko nije uspeo da uploaduje igrice na mobilni??? Moj mobilni je Samsung Z230. poz`

mislim da mora predhodno da se odradi ovo:

make sure your IP in the phone is different than your PC's my PC is 207.##.##.## so in my phone i did 209.##.##.##...also make sure your JAR/JAD have short file names with no spaces also make sure you execute each step in order ::

plug USB Cable into PC
set phone too Java #*536963#
Plug the phone into the USB cable
Start SoftickPPP
Activeate SoftickPPP Make sure it detects your phone
start JavaUploader
select your JAD
now #*5737425# select PPP UP then USB
then select - Serial Download
JavaUploader should show - Sending " -------------" then Midlet Empty...then you phone progress bar should start loading too 100% and Java Game will Auto Boot or ERROR JAVA if the game is not compatable

to load multiple games i just reload JavaUploader with another JAR/JAD then type #*5737425# (DO NOT CLICK PPP UP again or it will reboot phone) just select Serial Download

after your done type #*536961#

ali u svakom slucaju meni ne radi, naime kada ukucam #*536963# izbacuje mi poruku:

Serial JAVA
others disable

da li neko zna kako da resim ovaj problem? Model telefona je D600.

Ja sam radio tako i ubacivao. Kod mene je radilo!!!Bitno je da se ne uradi ovo: DO NOT CLICK PPP UP again or it will reboot phone) just select Serial Download
Jer zbog toga ti pise Serial JAVA others disable
Imam d500

Resio problem :p
Btw, nije bio problem u javi, iako mnogi misle (bar ono sto sam video po raznim forumima, a i sam sam mislio da jeste).
Dakle, bitno je samo da pratite upustva (apsolutno sve mora biti korak po korak kako je napisano) i preporucujem da skinete Softick PPP v. 2.21, jer samo sa njom uspevam da detektujem usb port.

Imam D500 i nikako ne uspevam. Pls., dajte na srpskom detaljno uputstvo!!! :wall: :crash: :mad:

E ja mozda pitam glupost...ne posedujem ovaj telefon ,vec me devojka zamolila,stoga ne mogu da proverim u ovom momentu ,ali cu zato pitati..sta se podrazumeva pod delom txt-a:start JavaUploader?
Da li je to neka aplikacija pod Win ili se to aktivira na telefonu?Gde?
Da li je moguce ovo uraditi preko Bluetooth-a?
Thx

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno