Sto se punjenja tonera za samsunga tice - ne dajte da vas deru. Ponovno punjenje je lako, jer za razliku od toner kaseta za npr. starije hp stampace (tipa 6l/5l, 5p, 4p,itd, ne znam kakve su kod novijih) ne morate da pazite da vam ne poispadaju sitni delovi, niti da klestima vadite stiftove sa strane.
Systina price je da odvrnete cetiri srafa, dignete poklopac, i usisate sav preostali tone. Novi ravnomerno nanesete u komore, pazljivo usisate eventualni visak, vratite gornji deo ("poklopac") i zasrafite. Dakle, lako je ali treba biti pazljiv da vam se toner ne razleti, jer ce se umazati sve sa cime dodje u dodir. Ukoliko do toga dodje, pere se vodom.
Neki koji intenzivno recikliraju, kazu da se kao toner koristi prah za fotokopir masine, koji se kupuje na kilo (~1000din), a sa tom kolicinom imate za par punjenja. Potrebno je izabrati dobar prah (verovatno onaj sa sitnijim cesticama) i onda ce sve biti ok&jeftino. Covek koji mi je dao ovaj info, tvrdi da je istim tonerom punio i kasete za samsunga kao i za hp-a. Kaze, sve je to isti toner, oni koji preprodaju to kupe plasticne flasice, nastancuju par razlicitih nalepnica pa onda birate flasicu za stampac koji imate, a u sustini je toner isti.
Kazem, ovo je neprovereni info, ali ja coveku koji mi je ovo preneo, verujem. Btw, ja sam za ml-1210 (stariji samsungov stampac) koji ima skoro identicnu toner kasetu novijim samsunzima, sipao toner iz flasice na kojoj je pisalo da je toner za HP5L/6L stampace. Stampa super.
So, jedino cimanje je da rasprostrete sto vise novina ili neku musemu i sredite isisivac tako da moze da usisava malo povrsinu (kad preterate sa punjenjem) da ne bi ste usisali nov toner. I naravno, obavezno usisati sav zaostali stari toner, pre nego stavite novi, ocistite malo suvom krpom (nikakva tecnost i pranje ne dolazi u obzir).
Ajd` sad, neko bi mogao ovde da prijavi gde moze da uzme toner na kilo i koji treba traziti za lasere.