Šta je novo?

Samsung ML-2010 problem

Ben Dover

Slavan
Učlanjen(a)
01.04.2009
Poena
319
Od nedavno je počeo stalno da pravi problem kada povlači papir. Uvuče ga do 1/3 i stane, kada se i upali crvena LED.

Rešenje je bilo da se rašire i skupe vođice za papir i otvori i zatvori prednji poklopac koji vodi do tonera, nakon čega nastavlja sa radom. Međutim, ni tada se ne zna da li će taj poluuvučeni papir biti odštampan ili će izaći prazan, kao i da li će sledeći list papira opet stići samo do pola.

Toner je pun. Ništa nije polomljeno, niti je bilo šta upalo unutra. Interfejs je LPT, a i preko USB-a se isto ponaša, tako da ne postoji varijanta da je softver na računaru kriv.

Treba mi savet šta da radim - da li da ga bacim preko terase pravo u kontejner, jer me užasno nervira, da ga nosim u servis ili da pokušam da ga popravim sam?

Video sam na netu da je dosta ljudi imalo ovakav problem, ali niko nije (bar na netu) naveo tačno rešenje.

Molim za pomoć/savet, dok ne nađem servisno uputstvo.

edit: neka moderatori prebace temu u Servis, ako joj je tamo mesto. Stavio sam ovde, jer se u temi servis retko pojavljuju pitanja o štampačima.

Poslednja izmena:
Slican problem sa ML 1610. Otisao paper pick up roller.

Ja sam ga nasao na ebay, narucio i zamjenio te sada radi kako treba.

Ovako izgleda za ML 1610

Samsung-Ml-1610-Pickup-Roller-Pur-Sm1610-.jpg

koliko je kostao, a koliko si ga platio ukupno?

uzgred, i ja imam problem sa ovim modelom, na srecu dosta manji problem. naime, kada stampam nesto pri vrhu odstampane stranice se pojavi jako bleda fleka sirine do 5mm

toner je jednom recikliran i nisam siguran da li se ovo desavalo i pre recikliranja.

fleka nije velika i jedva vidljiva, te ovo ni malo nesmeta. ali bih ipak voleo da je nema kao sto bi i trebalo biti.

Sa postarinom izasao 10 eura.

Prije toga sam nekoliko puta pokusao da ocistim tu gumicu i radilo je nekoliko dana ali onda opet zaglavljuje. Onda mi je dojadilo da svaki papir guram rukom i narucio i zamjenio.

ljudi, da li ste sigurni da je to uzrok?

nekom mojom logikom sam zakljucio da, ako bi problem bio u pickup rolleru, to bi bilo zbog zaprljanosti i slabog trenja izmedju papira i rollera, pa pretpostavljam da bi se onda roller sve vreme vrteo dok papir stoji?
Ovde je fora sto papir stoji jer se roller ne vrti, tj zavrti donekle, pa stane.

Popravkom laserskih printera se nikad nisam bavio. Zahvaljujem ljudima koji su mi i preko PM-a pomogli oko nalazenja rollera. Kupicu jedan pickup roller, ako nadjem odgovarajuci, pa javljam rezultat.
Ako ne nadjem, nosim u servis.

Ma sto se mucis nosi u servis izaci ce te skuplje ako sam krenes da cackas..... Svi mi volimo sami nesto da popravljamo ali ja opet kazem neka svako radi svoj posao, a posebno ako je nesto skuplje u pitanju ;)

Vrh Dno