Šta je novo?

Samsung M3510

xakep

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
330
Skoro sam resio da se ponovim telefonom i prema svojim potrebama i ceni suzim izbor na ovaj Samsung i slicnu Nokiu. Na ovom linku (http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180239) trazim savet oko izbora izmedju ova dva telefona. Kao sto sam tu pomenuo, nisam neki iskusan korisnik i od modernijih modela sam petljao sa SE W210 i K770 pa sa njima uglavnom i poredim ovaj Samsung. U prodavnici sam probao i Nokiu ali o njoj mogu da sudim samo po dizajnu, tastaturi i malo o ekranu i meniju.

samsung-m3510-1.jpg

Da odmah dam finalnu ocenu za telefon pa cu plsle da je obrazlozim:

Kad sam se ja vec za****, nemojte i vi.

Telefon ima svasta a u sustini nema nista:

- Tastatura nezgodna za rukovanje , mora se kucati noktima.

- Specijalni tasteri za (3 kom.) za muziku su tu samo da bi se reklo da su tu posto dzojstik radi sve sto i oni i malo vise.

- Ekran veliki i bas ima dobru sliku. Verovatno jedina kvalitetna stvar na telefonu.

- Gumeni poklopci na konektorima za slusalice i na portu nece doziveti neku dublju starost.

- Moze se izabrati samo automatsko zakljucavanje tastature bez podesavanja vremena tako da ce se tastatura zakljucati vise puta dok obavite nesto osim ako ne postignete brzinu svetlosti u kretanju kroz menije. Srecom pa koristim 1 SMS mesecno.

- Meniji i softveri nelogicni i nezgodni za upotrebu (mozda samo meni tako izgledaju).

- Instalacija java aplikacija ne postoji (bilo bi dobro da me neko demantuje). Igrice u telefonu sve trial verzije a ne mogu da instaliram recnike i jos neke programcice koji bi mi bas dobro dosli.

- Kamera bez veze mada mi i nije nesto potrebna.

- Zvuk ovog muzickog telefona je losiji od WEG plejera niske klase koga sam letos isprobao (2,000 din za 2 GB).

- Slusalice koje stizu u kutiji nije vredno otpakivati iz kesice osim ako ne resite da malo slusate muziku a ostatak zivota provedete u blazenoj tisini.

- Prenos podataka je navodno USB 2.0 ali bih pre rekao da je USB 0.2.

- U telefonu postoji neka shake control funkcija koja bi trebala da radi sa muzikckim plejerom i jos neke stvari ali do sad sam provalio da jedino sluzi bacanju kockica za jamb i izvlacenju loto brojeva u za to namenjenim aplikacijama. Dakle, nesto kao demo.

- PC Studio kojim upravljate telefonom iz racunara je jedino dobar za editovanje imenika i podsetnika. Inace, konekcija sa racunarom je uradjena kilavo. Mora da se izabere jedna od tri vrste konekcije - ako izaberete PC studio radi editovanja imenika, nema nista od punjenja fajlova u memoriju.

Ne znam sta bih jos napisao ali trebalo bi da je i ovo dovoljno da vas spreci da kupite ovaj telefon. Sto rece Gojko Sisa : "Moderno a bez veze". Vec prvi dan sam zazalio sto nisam uzeo Nokiu. Bar ima bolju tastaturu a i raznih PC softvera ima na sve strane. Da mogu da je isporbam na miru, verovatno bi i u svemu ostalom bila bolja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno