Šta je novo?

Samsung-LG

Mr.Jack

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2007
Poena
309
Hocu ovih dana da kupim monitor, dvoumim se izmedju Samsung 940 BW i LG L194WT. LG je jeftiniji oko 3 000 dinara i ima kontrast 2000:1, a Samsung ima kontrast 500:1. Ako mi mozete pomoci, pomagajte! Hvala!

Pa pazi Samsung je 4 ms, a LG 5 ms, mada cisto sumnjam da se razlika moze primetiti u realnom radu. Svi kazu da su oba monitora jako dobri za svoje pare, mada sam citao test na benchu od LG-a gde su rekli da mu je uniformnost boja dosta dobra, da maltene nema probijanja svetla na crnoj podlozi i dali su mu best buy titulu u tom cenovnom rangu. Ja sam kod komsije video taj LG na delu i ipak je bilo blagog probijanja svetla, ali ja mislim da je to cesto razlicito sa drugim primerkom. LG-jev kontrast od 2000:1 se postize softverskim putem i u zavisnosti od situacije se dinamicno menja, ali kazu onda da se mogu videtu nekakvi prelazi boja pa se odrazava malo lose na kvalitet slike. Ako mozes pogledaj oba u radu i najbolje ces odluciti.

Poslednja izmena:
Na Samsungu može da se podešava visina, na LG-ju ne. Lg ima malo nezgodno smeštene kontrole sa zadnje strane, Samsung napred.
Mislim da će ovakve stvari biti važnije pri kupovini od minimalnih razlika u kvalitetu slike. Nekom ovo vredi par 'iljada dinara, nekom ne.

Pa iskreno porediti Samsung sa LG je kao da poredite Audi sa Zastavom. LG ima kontrast 2000:1 samo emulirano sto znaci da to nije pravi kontrast. Samsung je mnogo kvalitetniji.

Daum, ne slazem se da je Samsung bolji od LG-a da bi pravio analogiju Audi-Zastava. Ovaj model LG-a za koji covek pita je toliko nahvaljen na forumu da je jasno da je odlican izbor. Takodje je i odlican 940BW po mnogima. Ti si napisao da je Samsung bolji od LG-a kao da je pisano pravilo. Kod svakog je subjektivno misljenje, a ti ga izlazes kao da je opsto.

Nazad
Vrh Dno