Šta je novo?

Samsung Led LS27D390HS

Baš me hoće ove tvoje teme. :)
Ja imam isti model samo manje dimenzije 24", i ne bih ti ga preporučio ako hoćeš da se igraš. Ima dobru sliku, ali mislim da je 5ms puno za nekog ko kupuje za igranje. Postolje mu je slabašno, i lagano i za 24", mislim da za 27" može da bude samo gore. Game mode je glupost najobičnija, malo posvetli sliku i to je to. Ja sam ga kupio jer je ovde bio best buy za te pare. U Srbiji bih definitivno išao na nekog Dell-a.

Baš me hoće ove tvoje teme. :)
Ja imam isti model samo manje dimenzije 24", i ne bih ti ga preporučio ako hoćeš da se igraš. Ima dobru sliku, ali mislim da je 5ms puno za nekog ko kupuje za igranje. Postolje mu je slabašno, i lagano i za 24", mislim da za 27" može da bude samo gore. Game mode je glupost najobičnija, malo posvetli sliku i to je to. Ja sam ga kupio jer je ovde bio best buy za te pare. U Srbiji bih definitivno išao na nekog Dell-a.

aaa bio sam na korak od kupovine sad cu dobro razmisliti :) mislis da je tih 5ms toliko drasticno utice na gaming?

Nemam pojma koliko utiče. Ali sećaš se onog videa što sam ti dao za tv - na ovom monitoru opasno secka. Računam da bi monitor za igre morao da bude brži. I ovaj moj ima još probijanje svetla sa desne strane, vidim da im to nije uobičajno, ali mrzi me zbog toga da ga reklamiram. Generalno je slika sasvim ok, i ovo se vidi samo na skroz crnom ekranu u potpunom mraku, pa mi ne smeta.

da da recimo ja moj acer menjam jer me opasno nervira ono talasanje kada naidje siva ili crna povrsina.a jos imam dva kompa pa morao ici preko hdmi switcha. ovako na ovaj u hdmi ubodem ovaj jaci komp a onaj ,,kancelarijski,, nek mu ide u vga.

Nemam pojma koliko utiče. Ali sećaš se onog videa što sam ti dao za tv - na ovom monitoru opasno secka. Računam da bi monitor za igre morao da bude brži. I ovaj moj ima još probijanje svetla sa desne strane, vidim da im to nije uobičajno, ali mrzi me zbog toga da ga reklamiram. Generalno je slika sasvim ok, i ovo se vidi samo na skroz crnom ekranu u potpunom mraku, pa mi ne smeta.

Znaci i PLS probija? Maler, nisam znao za to.

da, sasvim je ok. sta bi ti, da bude ekran kao da je ugasen :D mislim da je PLS bolji od jeftinih IPS-a.

Fotkao sam sa telefonom, nemam trenutno nikakav fotoaparat. Ne izgleda baš ovoliko svetlo kad se gleda uživo, ali ovde se vide probijanja.

Pogledajte prilog 147779

Pogledajte prilog 147780

Heh pa stvarno, pa sta bi ti :) ? Ovo je sasvim ok. Pre ovog monitora koji sad imam imao sam Achieva Shimian. To je korejski monitor sa 2560x1440 rezolucijom. E to sam trebao da slikam da vidis sta je probijanje :) znaci belo=zuto kad surfujem u donjem delu ekrana.

Pre nego što sam kupio čitao sam opis ovde https://pcmonitors.info/reviews/samsung-s24d390hl/
U odnosu na ovo što je prikazano - maltene skroz crna slika ovaj moj deluje prilično loše. Nisam se nikad do sad ni zanimao mnogo za ovu problematiku, pa nemam pojma koliko je to "puno" probijanja. E sad, poznato je da Samsung mulja sa panelima, kako kome zapadne, a i ne znam koliko su pristrasni ovi opisi na netu. Imam na poslu dva dobra Dell IPS monitora, pa kad počne ranije da pada mrak moći ću da uporedim kakva je razlika. U svakom slučaju, ko razmišlja o kupovini PLS monitora može da vidi šta da očekuje.

Mene zanima nesto, pa bih molio strucne da mi odgovore. U fazonu sam kupovanja novog monitora, imam neku krsinu od kompjutera ali sljaka dobro, samo mi je monitor mali, a ja na kompjuteru najvise gledam filmove pa bih hteo sebe da pocastim full hd rezolucijom da uzivanje bude na nivou. E sad, ja sam malo cackao po netu i cene i vrste i zapao mi je za oko samsungov od 27" za 20 000. Imate li vi kakav predlog koji monitor da uzmem do 20 000 a da je bas onako dobar posto bih gledao filmove u 720p ili 1080p koje ne mogu da nadjem da skinem. I da li je na primer primetno ako pustim 720p film na ekranu od 1080p? Unapred hvala na odgovoru Mene zanima nesto, pa bih molio strucne da mi odgovore. U fazonu sam kupovanja novog monitora, imam neku krsinu od kompjutera ali sljaka dobro, samo mi je monitor mali, a ja na kompjuteru najvise gledam filmove pa bih hteo sebe da pocastim full hd rezolucijom da uzivanje bude na nivou. E sad, ja sam malo cackao po netu i cene i vrste i zapao mi je za oko samsungov od 27" za 20 000. Imate li vi kakav predlog koji monitor da uzmem do 20 000 a da je bas onako dobar posto bih gledao filmove u 720p ili 1080p koje ne mogu da nadjem da skinem. I da li je na primer primetno ako pustim 720p film na ekranu od 1080p? Unapred hvala na odgovoru

Što se tiče gledanja 720p filmova, ja na plazmi od 42" ne vidim razliku u odnosu na 1080p, tako da na 27"ici možeš da uživaš i sa 720p.
Koji konkretno model ti je zapao za oko, nešto mi to jeftino za 27" ?

Nazad
Vrh Dno