Šta je novo?

Samsung LE46F86BDX

malimravbg

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
319
Pre 12 dana kupili smo Samsung LE46F86BDX u Tehnomarketu.
Posle dva dana pojavile su se cudne tanke linije kad uplalim meni za podesavanje TV. U prvi mah sam mislio da su "mrtvi pixeli" ali ne, kad iskljucim meni linijice nestaju i slika je savrsena.

Probao sam sve izvore HDMI, Component, TV i na svima slika je brilijantna, ali samo sto se te linije pojavljuju kad koristim meni i to ne odmah kad upalim TV vec posle recimo 3-4 sata rada ? Cim ugasim meni sve je OK.

Naravno u Tehnomraketu nece da zamene TV (iako je kupljen pre deset dana) vec me savetuju da se javim servisu koji mi je odgovorio da donesem TV "da oni pogledaju". Zaista ne verujem da ce oni pokusati da oprave LE46F86BDX i bojim se da cu cekati mesec dana na zamenu dela i slicna objasnjenja.

U sustini TV savrseno radi ali mi smetaju te linije, koje se pojave kad koristim menij. Ali kad ugasim meni slika je savrsena, probao sam i teletext i on je bez problema. Verujem da je problem u software-u menija.

Molio bi za savet.

1.) Da ignorisem linije, meni ionako koristim 10 sek. ?
2.) Da se upustim u servisiranje TV-a starog 10 dana i placenog 2k. ?
3.) Jel to legalno sa njihove strane da za 10 dana koriscenja TV-a idem u servis bez zamene ?
4.) Uzivaj u TV-u i ako se nesto pogorsa onda servis nema druge.

1.) Da ignorises linije, meni ionako koristim 10 sek. , kontam da je greska u softveru sto nema uticaj da kvari aparat pa ti ne spada pod garanciju...

Uradi to pod 1 jedan Kiwy lepo rece.A za pod 3 za utvrdjivanje kvarova i slicno jedini kompetentni i merovdavni su ovlasceni serviseri tako kaze zakon nase zamljice,a kad dobijes potvrdu servisa moz`` da im majku majcinu,morace da cute u da ti daju drugi ili kes nazad!!!

Hvala, na savetima.

Ne diram ga radi ko lud, a sto se pojavi crta na meniju posle 4-5 sati ignorisem, ne mogu da ga nosim u servis pa da cekam sve dok je slika savrsena. Ako bude bilo sta do slike, pixela i sl. nosio bi ga u servis svakako, ali za sad radi, ne gasimo ga.

Meni na slican nacin "poludi" meni (samo sa mnooooogo vise tih zelenih linijica) kad preteram sa drndanjem, podesavanjima i prebacivanjem (Samsung M serija).

Mora biti da je to neko softversko zaglupljenje, i meni nestane kad restartujem TV.

Mozda ima neke veze sa zagrevanjem, nadam se da ti TV stoji tako da moze da "dise"...?

@Tata

Ako je software-ski (a po svemu sudeci jeste) to je onda ok (bitno mi je da je slika savrsena i da nema problema sa panelom, pixelima, bojom i sl.)
Mislim da je Samsung izdao novi firmware za M seriju ali neznam da li to ispravlja problem...

A koliko ti je star taj Samsung M serije, i jel se pojavljivanje linija pogorsalo sa vremenom ???

(Kod mene je za ovih 20-tak dana isto mislim 1-2 crte na meniju posle 4-5 sati rada).

Moj Samsung M40 je kupljen u maju 2007. i od tada mi se ono ****** pojavilo 4-5 puta ukupno.

Uvek je isto, grafika u meniju poludi, a slika na TV ostaje ista.

Gde si cuo za nov softver i imas li ideju kako se softver ubacuje u TV?

Na F seriji se azurira pomocu USB-a, ima USB sa strane kod mene to pise u manual-u. Ima opcija na meniju update software. Za M seriju ne znam.

Vrh Dno