Šta je novo?

samsung le40c630 or samsung le40d550 ?

coldej

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2008
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600
Matična ploča
Msi b450 Tomahawk max
RAM
Gskill trident z 3000 Mhz Cl16
GPU
Powercolor Hellhound rx6700xt
Storage
Ssd, hdd
Zvuk
Xonar dx
PSU
Corsair cx750w
Kućište
Cooler Master 690 III
Monitor
Dell 2722DGM
Miš & tastatura
Logitech
Mobilni telefon
Poco x3 pro 8/256
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kratko i jasno razmisljam o kupovini nekog od ova 2 Tv-a:

1 Samsung le40c630- 599e
2. Samsung le40d550- 559e

MIslim da je 1 bolji iako je stariji ???

Ja nebih znao da ti odgovorim na ovo pitanje, ali jedno mogu da ti kazem da treba da obratis paznju na panele (ekrane) tu postoje odredjene razlike i drugo obrati paznju na to kakav mu je prijem sa daljinskog tj. iz kojih uglova kako hvata.
Neko ce se mozda smejati zbog ove druge moje sugestije. Ja ovo pominjem iz licnog iskustva posedujem Samsung le40c650 i ovj problem zna da iritira, a sa svim ostalim sam zadovoljan.

Тај ц630 је исто што и ц550 само са кућиштем од серије 650!

Д550 би требало да буде у предности у односу на Ц550

Nebih se bas slozio sa vama, nije u pitanju sam dizajn televizora nego i karakteristike. Samsung c630 je na 100hz a D550 je na 50hz. C650 je proslogodisnji model a D550 je noviji. Mislim da su im paneli manje vise isti. Ako razmisljas izmedju ta dva modela moja preporuka je C630. Pogledaj i LG 42LK450 i 42LK530 koji je na 100hz noviji su modeli i po meni dosta bolji panel od samsunga.

mislim da je razlika u dizajnu i u 100hz na strani C650.
ja sam moju 32'' C550 pre 10 meseci platio 56000 din.

sad gledan nesto na Tehnomaniji sajtu, C550 kosta 58000 a D550 45000, dal je to neka stamparska gerska ili sta vec. ne moze proslogodisnji model da kosta 13000 visea skoro pa su isti, mad i jesu.

99 posto uzimam c630 proverili smo po oznakama u pitanju je samsung panel a Lg nema dts dekoder ,c630 je mladji brat c650 koji je naj tv ovaj c630 samo nema ultra clear panel a i cena za 40 incha je ok 600 e

Kratko i jasno razmisljam o kupovini nekog od ova 2 Tv-a:

1 Samsung le40c630- 599e
2. Samsung le40d550- 559e

MIslim da je 1 bolji iako je stariji ???

ja uzo ovaj noviji le40d551 (hungary, auo panel) i tv je odlican za tih 50k din kolko sam ga platio. slika je odlicna i na default vrednostima a ja sam jos dodatno picno meni po volji. tv je umesto monitora zakachen na comp i slika je mamara a materijale koje sam pustao su 720p i 1080p kompresije i divx (*** neam ni 1 origigi BR jos uvek)

tv sam vezo preko dvi to hdmi adaptera i hdmi kabla posto neam hdmi izlaz na grafici, a probao sam i preko vga kabela preko dvi to vga adaptera kada je slika takodje superica ali nesto svetlijeg intenziteta jer nisam mogo enablirati hdmi black opciju na low

probao sam i par igara - tdu 2, bulletstorm, a takodje i online cs 1.6 kada se ovaj tv ponasa kao i monitor 223bw (5ms) znaci sve fercera kao kod bivseg monitora 223bw i ja extreme prezadovoljan za bilo kakvu vrstu gaminga

tv program je i vise nego dobar mada mislim da to zavisi od kvaliteta ulaznog tv signala, sbb analog odlicna slika cak i na 1. ili 2. rts, sbb digital d3 odlicna tj ispeglana na svim kanalima

probao sam da pustam filmove sa flash usb i sve sto sam pustao besprekorno radilo sa sve titlovima, a umrezio sam ga na bezicni ruter dodushe utp zzicom :D i tv je uredno prepoznao obe mreze u media centru a sve je prepoznato po default kao windows media centar i na ovom stonom i na ovom laptopu (da da tv prepoznao obe mreze), ali tu nailazim na jedan problem kada filmovi koji se pustaju ne idu sa titlovima (sto titlovi ne rade preko media centra nemam pojma, verovatno je do tv-a :smackbum:)

svakako ako se odlucis i za ovaj d550 nema zaeba iako moze te zapadne ko i mene auo panel koji se pokazao kao dostojan protivnik samsungovom originalu koje sam imao prilike da vidim na 2 mesta 40" i 52", a usput sam video i vox, sony i pogotovo led lg 42" le4500 te posle ovog doterivanja slike potonji nemaju sta da traze

:guitar:

Poslednja izmena:
Jos nisam napravio izbor ali ce ovo u mnogome pomoci u odabiru ,
kazi koja je razlika izmedju tog d551 i d550 ?

kako sam uporedio na samsung/hu sajtu nema razlike sem sto je istaknuto prilikom uporedjivanja jedan pored drugog da je ovaj model d551 za 2011, dok za d550 nije istaknuto, specifikacije iste za oba kolko sam primetio

Ovo je najgore taman kada sam hteo da uzmem c630 djape1 je postovao (hvala mu na tome) nahvalio d551 koji je valjda isti kao d550 i sad opet ne znam sta uzeti. ima li kakva plazmica u rangu 600e da dodje u razmatranje tipa panasonic da bude trilema :d :eyebrows:

aj te ohrabrim malo

pa vid, ovako mos u nedogled, sutra se jave njih 60 sa malim preporukama i eto nekim sitnim review-ima i eto nove 60-ileme :D, ali mozda da prelomis ovog momenta ako imas novce u dzepu i kupis nesto po tebi naj sto si zakljucio iz ovih vetj postojetjih milion postova po raznim tridovima, a u zavisnosti od tvojih prioriteta (zamena za monitor, gledanje filmova, surfing, prvenstveno gledanje tv programa itd)

ja uzo prvenstveno kao zamena za 22" monitor (te sam tako i namestao sliku) dok mi u drugi plan recimo povremeno gledanje tv programa - prvenstveno sport, pa filmova bilo preko tv usb, tv mreze, ili compa itd, mislim ako vecito budes u nekim dilemama postatjes zarobljenik istih vechito i kad kupish tv koji npr svi preporuchuju moze se desiti da mu nadjes 100 mana iako ih nigde nema, sto se vetj desavalo ranije sa takvim vechitim dilemashima koji decenijama biraju stvari bilo koje vrste. zato samo hrabro novce u ruke i po tv koji mislis da je super za tebe bilo lcd ili plazma

Narucen Samsung le40c630 stize u ponedeljak-utorak pa javljam utiske hvala djape1 na savetima pozz !!!:D

Stigao le40c630 extra tv zadovoljan :)

Nazad
Vrh Dno