Šta je novo?

Samsung LE40C530 problem!

Seagal

Cenjen
Učlanjen(a)
12.10.2010
Poena
154
Cao ljudi. uzeo sam skoro ovaj model i nesto mi je cudno sa osvetljenjem ekrana.

u svetlim scenama, slika je odlicna, ali u tamnim scenama ekran dosta potamni. to se najbolje vidi po titlu. u tamnim scenama titl je taman(kao tamnosiv), a u svetlim scenama beo( kakav i reba da bude). nije bas prijatno. kad se menjaju svetla i tamna scena jedna za drugom izgleda kao da nesto nije u redu. zamislite da vam je titl cas normalan cas potamnjen.

probacu jos da objasnim...kad je skroz taman ekran ( na primer kraj filma), logo programa je tamniji. kako se pojavi slika, sve posvetli...kao da taman ekran proguta sve na ekranu. Kad pise na primer samo reditelj, slova su tamnija, a kad se pojavi vise redova, ekran posvetli.

ova model ima opciju eco solution, to sam stavio na off ali i dalje imam ovaj problem. ne znam dal moze jos nesto da se podesava ili je to kvar ili je jednostavno C serija takva ili je to zbog velicine ekrana. imam kuci i 32A450, na njenu nema tih problema. jos jednom napominjem da je u svetlim scena slika odlicna.

molim vas za pomoc jer razmisljam da prijavim kvar. hvala!

Probaj iskljuciti dinamicki kontrast, on cesto uzrokuje takve probleme.

zasto mi ne verujes? :)

stavio sam to na off odavno...inace, gledam u standard mode-u, ali taj problem se javlja u svakom mode-u.

stavio sam to na off, napisao sam to gore...ako mislis na eco solution opciju. kad se to stavi na auto tek je onda uzas

otvorio sam service menu ali ne mogu da udem u advanced. na ovoj strani sto si mi poslao kazu da se 4 puta pritisne 0 ali nista se ne desava. ustvari ispod advanced se pojavi picture ( zatamnjeno) i to je sve

Vrh Dno