Šta je novo?

Samsung LE40A656 Iskustva

Osa

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2006
Poena
319
Eto, ponovih se za televizor iz naslova, pa rekoh da priupitam one koji ga imaju vec neko vreme za njihova iskustva i preporuke tipa koji nosac za zid, koja setovanja koja bilo sta....
Svoja iskustva cu postovati tokom testiranja i upotrebe u dogledno vreme.

Ovo mi liči kao kad neko recimo pita "Nov BMW 535d, iskustva?"... Pa ne može loše biti, zar ne? Naravno postoje i Ferrari i Aston Martin i Bentley, ali to ne čini 535d lošim autom... štaviše...

Elem, Samsung LE40A656 je zaista best buy u svojoj klasi. Za te pare jednostavno nema bolje. Ako želiš maltene najbolji 40" LCD, a da ne platiš 1.5-2x više za odličan Sony (Bravia KDL 40Z4500) ili čak 3x više za najbolji Sony 40" sa LED-om (Bravia KDL-40ZX1), e pa to je to...

Poslednja izmena:
Umesto da paltis za te Sony uzmes Samsung serije 8 ili 9 i opet za manje novca dobijes kvalitet koji SOny nudi za veci budzet, prosto zar ne?

Fenomenalan tv ima ga moja sestra i sve preporuke jos sada za ovu cenu uzimaj i ne pitaj. Naj bolji 40" LCD a da nije cena astronomska

Ovo je moj komentar o ovom tv-u u jednoj drugoj temi:

Slika:ugao gledanja je dobar,odziv je ok,nema bad pixela,signal sa kompa je extra,ono sto me nervira je:

1.tv na sd signalu(obicna kablovska je u pitanju) hoce da gubi ostrinu u nekim detaljima (uglavnom je pozadinska ostrina u pitanju recimo:lice je ostro a iza njega se fokus stalno preostrava),zanimljivo je da se ovo desava ponekad i nije bitno na kom tv kanalu,ovo bi trebalo da je resivo flesovanjem firmwarea(tako kazu ljudi na av forumu) ali za model koji sam dobio 40a656a1fxxh nisam jos nasao noviji,ovo inace nisam primetio na video materijalu sa kompa.
2.Menjanje kanala je presporo za moj ukus.
3.Prelazak sa Sony-jevog daljinskog na ovo Samsungovo djubre je bolan,kvalitet gume na dugmicima-nula,dizajn,ergonomija i velicina daljinskog-nula!
4.Zvuk nista specijalno,za te pare morao bi biti bolji.

U medjuvremenu je izasao novi firmware 1020.1 ali ga jos nisam flesnuo.Da li neko od vas ima slicne probleme sa ostrinom na SD-u?

Sta reci sem da nisam nasao neku znacajniju zamerku za ova 2-3 meseca koliko ga imam.
Upravo sam se vratio iz tehnomanije sa drugarom koji je uzeo isti model samo 46 inca pa cemo i njega testirati ovih dana.
Sto se tice podesavanja ja koristim:
Satelit: http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/757072-le-a656-settings-thread-77.html#post7685458
PC: http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/757072-le-a656-settings-thread-78.html#post7692741

Da li mozes da mi kazes kolika je stvarna duzina televizora 46a656, nesto mi podaci sa sajta tehnomanije nisu logicni.

Hvala

Ovo mi liči kao kad neko recimo pita "Nov BMW 535d, iskustva?"... Pa ne može loše biti, zar ne? Naravno postoje i Ferrari i Aston Martin i Bentley, ali to ne čini 535d lošim autom... štaviše...

Elem, Samsung LE40A656 je zaista best buy u svojoj klasi. Za te pare jednostavno nema bolje. Ako želiš maltene najbolji 40" LCD, a da ne platiš 1.5-2x više za odličan Sony (Bravia KDL 40Z4500) ili čak 3x više za najbolji Sony 40" sa LED-om (Bravia KDL-40ZX1), e pa to je to...

Ne bih hteo da zvucim bezobrazno, ali ako nikada nisi vozio BMW svakako ti dobro dodje da ti neko iskusniji kaze na sta da obratis paznju, jer npr on ima pogon na zadnje tockove, pa dalje, kada da menjas brzine kako bi izvukao maximum iz svoje masine (jer maximum i zelim, da ne zelim, kupio bih slabiju masinu) itd....
Zao mi je sto si ovo shvatio kao hvalisanje ali to je vec tvoj problem, posto sam ja dobio info (link) koji sam trazio.
Hvala svima koji su okacili linkove, bejahu korisni.

Ma opušteno... Poenta koju sam hteo da iznesem je da je A656 jako dobar u odnosu na uložene pare, tj. verovatno best-buy u klasi, i da bi se dobilo nešto samo malko bolje od istog treba dosta para da se doda...

P.S. Očekujemo obećani test u dogledno vreme... ;)

A jel vredi sacekati malo(pocetak godine) da krene laser? Tako ce mozda jos malo oboriti cenu ovom modelu

reci mi kakvi su prvi utisci tvog druga o ovom tv-u? da li ste stavili ovaj novi firmware 1.20? da li je panel sq1?

reci mi kakvi su prvi utisci tvog druga o ovom tv-u? da li ste stavili ovaj novi firmware 1.20? da li je panel sq1?

Prvi utisci su da je super odnosno sve je isto kao i kod mene na 40 sem sto je veci tih 6 inca :d
nije jos uvek ubacio novi firmware a sto se tice panela koliko sam video prva dva slova su SS a ne kao na 40 inca SQ, ali provericu pa cu javiti

Najsvežiji firmware za ovaj model je 1020.1, izašao 21.11.2008.

Link

Kupio sam juce 40A656 (izmedju ostalog i uz pomoc svih vas koji ste dali svoj glas za ovaj TV) i za sada sam prezadovoljan vidjenim mogucnostima.
Ipak posto su trenutno aktuelna fabricka podesavanja molio bih da mi neko iz licnog iskustva da predlog kako da kalibrisem isti, kako bih dobio najbolju mogucu sliku (nema veze sto je to licni utisak).
Posetio sam sajtove koje je laki ostavio, ali tamo ima mali milion razlicitih podesavanja tako da ja kao laik, stvarno nisam bio u mogucnosti da se odlucim za neko od njih.
Takodje znacilo bi mi ukoliko bi mi neko objasnio kako da izvrsim update firmware-a sa onim koji je dao Falkon.
Takodje imam pitanje kako sacuvati odredjena podesavanja koja se unesu, posto svaki put kada iskljucim TV, pa ga ponovo ukljucim sve se vrati na staro kako je i bilo sto mi nikako ne odgovara, tako da bih uz ovakvu situaciju morao svaki put da ga ponovo podesavam.
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Sto se tice podesavanja koristim ona sto sam vec postavio a mozes probati i ova http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm
Update je vrlo lako uraditi.
Imas na ovoj stranici Firmware Update Instruction gde je jako lepo objasnjeno
http://www.samsung.com/uk/support/d...l&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=02010100
E sad razlog sto ti ne cuva podesavanja je verovatno sto ti je Tv u SHOP modu i treba da ga prebacis u HOME mod.
To ces uraditi tako sto ces pritisnuti volume na tv-u a zatim zadrzati MENU nekih 5 sec

Takodje probaj i ova podesavanja, ja ih trenutno koristim http://www.avforums.com/forums/7915240-post1609.html

Update nemoj da radis ako ti tv nije bio ukljucen minimum 20 sati, to je neki running-in time. Iz servisnog menija mozes da vidis tacno kolko je ukljucen tv ukupno sati.
Ukucas sledecu sekvencu za servisni meni ako neznas: Info>Menu>Mute>Power.

Ja sam danas radio update i proslo je sve bez greske. Odma sam stavio podesavanja od ovog lika i veoma sam zadovoljan slikom.

OK probacu da odradim sve kako ste savetovali vezano za podesavanja i firmware update.
@ Gizmor
O, da radio je znatno vise od tih 20 sati, ali to je vec posebna tema.:mad:

Jos jedno pitanje - meni nije otkljucana poslednja opcija u meniju, mislim da se zove digitalni meni, jer kada se krecem kroz meni posle pretposlednje opcije odmah ide na prvu i tu poslednju preskace.
Jel to inace kod svih slucaj, odnosno ukoliko nije treba li sta podesavati da se i ona moze koristiti?

Kupio sam juce 40A656 (izmedju ostalog i uz pomoc svih vas koji ste dali svoj glas za ovaj TV) i za sada sam prezadovoljan vidjenim mogucnostima.
Ipak posto su trenutno aktuelna fabricka podesavanja molio bih da mi neko iz licnog iskustva da predlog kako da kalibrisem isti, kako bih dobio najbolju mogucu sliku (nema veze sto je to licni utisak).
Posetio sam sajtove koje je laki ostavio, ali tamo ima mali milion razlicitih podesavanja tako da ja kao laik, stvarno nisam bio u mogucnosti da se odlucim za neko od njih.
Takodje znacilo bi mi ukoliko bi mi neko objasnio kako da izvrsim update firmware-a sa onim koji je dao Falkon.
Takodje imam pitanje kako sacuvati odredjena podesavanja koja se unesu, posto svaki put kada iskljucim TV, pa ga ponovo ukljucim sve se vrati na staro kako je i bilo sto mi nikako ne odgovara, tako da bih uz ovakvu situaciju morao svaki put da ga ponovo podesavam.
Hvala unapred!

Cestitam na izboru naravno :). Sto se tice update-a, ja sam ga uradio na sledeci nacin: na USB flash sam prebacio firmware za koji je Falcon ostavio link. Potom pokrenes taj isti file ali sa USB flash-a koji ce se potom "otpakovati" na isti taj flash. Nakon toga ubodes flash u WISE-Link tvog Samsunga i naravno pokrenes iz meni-a WISE-Link koji ce prepoznati update i voila, posle par minuta you have succesfully updated your TV.
Sto se tice podesavanja contrasta i ostalih stvarcica, to je veoma individualno. Ja sam precesljao AV forum i isprobao sam jedno dvadesetak kombinacija i na kraju napravio nesto izmedju. Znaci, daljinski u ruke i steluj. Mada evo, kada dodjem sa posla cu da postujem koja podesavanja koja sam namestio za digitalnu (D3) kablovsku, a koja za spajanje laptopa.

@ Osa

Meni su najpotrebnija podesavanja za SD, posto sa IKOM-om nema bas srece po pitanju HD. Mislim kod SBB barem imas mogucnost da platis i koristis D3 (pa kakav-takav) dok kod IKOM-a nemas cak ni to.
Ali u svakom slucaju bio bih zahvalan i za podatke za digitalnu i za laptop narocito.

Jos jedno pitanje - meni nije otkljucana poslednja opcija u meniju, mislim da se zove digitalni meni, jer kada se krecem kroz meni posle pretposlednje opcije odmah ide na prvu i tu poslednju preskace.
Jel to inace kod svih slucaj, odnosno ukoliko nije treba li sta podesavati da se i ona moze koristiti?

To je kad imaš prijem DVB signala, odnosno kod memorisanja kanala te pita da li hoćeš i to ili ne (kad je nov TV i prvi put tražiš kanale).

E sad razlog sto ti ne cuva podesavanja je verovatno sto ti je Tv u SHOP modu i treba da ga prebacis u HOME mod.
To ces uraditi tako sto ces pritisnuti volume na tv-u a zatim zadrzati MENU nekih 5 sec

Probao ali nece, kada ga iskljucim i ponovo ukljucim ponovo je dinamic, backlight 10 etc.
Jesi li siguran da je tako, ili mozda treba jos nesto?

E da, jos jedna stvar koju sam primetio a koja mi smeta.
Podesim sliku onako kako mi odgovara (movie, backlight 3...) i gledam TV, kada odjednom ekran se samo zatamni na 1-2 sekunde i sve se resetuje samo od sebe i slika se vrati na dinamic, backlight 10 etc., isto kao i kada ga ugasim pa ponovo upalim!
Sta moze da bude razlog ovakvog ponasanja i kako da to resim?

TV ti je u Shop modu. Probaj reset neki pa sve ispočetka.

Ako ne ide tako onda idi u Meny-Setup-Plug & Play pa podesi iz pocetka

TV ti je u Shop modu. Probaj reset neki pa sve ispočetka.

Probao sam sve zive resete ali ne ide nikako.

Ako ne ide tako onda idi u Meny-Setup-Plug & Play pa podesi iz pocetka

Pa da probam i tako ako ce da odradi posao.

Btw. ako ste vi postigli na vasim televizorima da vam pamti podesavanja? I zasto se povremeno resetuje sam od sebe i vrati na fabricka podesavanja, jel' i to zbog shop moda?

@ laki!!!

Bio si u pravu, preko plug&play sam podesio sliku, tako da ne bude vise u Shop vec u Home modu, i da se samim tim ne resetuje svaki put kad se TV ukljuci.
Ostaje sada samo da vidim da li ce povremeno da se resetuje sam od sebe tokom gledanja ili je to bilo samo dok je radio u Shop modu.
U svakom slucaju hvala na pomoci.

Shop mod izvrti sve moguće modove u nekim intervalima, to je ono što se tebi dešavalo do sada. Da ne kažem njima u salonu :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno