Šta je novo?

Samsung LE32D403 Servisni meni

Grga

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
619
Malo sam se igrao sa podešavanjima u servisnom meniju pokušavajući da promenim model. Slika se obrnula i boje su poludele.
Uspeo sam da vratim podešavanje za model, slika je sad ok, ali nisam siguran za type.

Ako neko ima ovaj model televizora, zamolio bih ga da mi prekuca fabricke vrednosti u servisnom meniju.
Potrebno je ugasiti TV, pritisnuti na daljinskom po redu info, menu, mute i on/off. Zatim se odlazi u Option, gde se nalaze podešavanja
koja meni trebaju. Samo prekucajte i ugasite TV da ne biste i sami nešto promenili.

Unapred hvala

Grga, kako si zadovoljan modelom. Razmišljam da ga uzmem. Nekome sam podešavao ranije 32D400, ovo je rekao bih noviji model, ili stariji možda?
Jel' i on nema usb movie player, jel si zato hteo da promeniš type? Javi ako uspeš...

Btw,
Na 32D403 promenio model u servisnom meniju i omogućio gledanje filmova sa USB stick-a.... :):)

@zocha_bg
Možeš li da napišeš koja su ti podešavanja?
Na avforums.com preporučuju da se stavi UD5800 ili D450, a kod Rusa je najbolje prolazilo sa D451.
Moj je proizveden u Mađarskoj, model LE32D403E2WXXH. Možda se i D403 razlikuju u zavisnosti od zemlje porekla.

@dkrstic
TV je OK za 30 000 (sa 39 000 i kusur, na popustu ovog vikenda). Ako mu namestim i puštanje video
materijala sa usb-a biće i više nego OK. Naravno 32" i SD kanali nisu baš najsrećnija kombinacija (IKOM digitalna preko SCART-a),
ali bi neki 720p materijal sigurno fino izgledao.

U servisnom meniju promenio model na LD550. I to je to. Pušta filmove sa USB-a bez problema. Iskreno probao sam par MKV i par AVI (ostalo nisam stigao) ali radi sjajno.

I, jeste, i ja sam kupio juče na akciji, proizveden u Mađarskoj itd. itd..... Naleteo slučajno na akciju, video da nema movie player, "na slepo" kupio za klince ("možda će moći da se nabudži", mislio sam u sebi) i evo radi sve. I kako izgleda po podacima iz servis menija ima Samsungov panel, iako ni to nisam očekivao.

1. Kada je isključen TV pritiskaju se ovim redosledom tasteri: INFO MENU MUTE i na kraju POWER za uključivanje TV-a.
2. U meniju OPTIONS opcija MODEL promenite na LD550 (ne UD550, ne PD550 već baš LD550)
3. 3-4 puta return da se vratite do osnovnog service menija i isključite TV
4. Kada sledeći put uključite TV sve radi.

Da ponovim da sve radite na svoju odgovornost.
Ja sam našao sve to na dva linka koja su jutros radili a sada ne rade. Evo ih ovde pa proverite i DETALJNO pročitajte ako vas zanima:

http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=20&t=2127&p=25893&hilit=d403#p25893
http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=20&t=2127

Srećno....

Šta ti piše pod type?
Meni radi ali sam siguran na nije dobra vrednost jer pise 40 umesto 32:
29lk9xg.jpg

Evo servisnog menija pre promene.

403_pre.jpg

Izvinite, slikano mobilnim, samo da bih imao zapamćene parametre pre promene, za svaki skučaj....

Poslednja izmena:
Hvala

edit: Radi video preko USB-a!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno