Šta je novo?

Samsung LE-32M71 ~~~ par pitanja ~~~

mgoran

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
319
pošto sam u poslednjem trenutku odustao od kupovine plazme (42Q91) , valjalo je naći neki kvalitetan LCD ... i tako ja danas odem u novootvoreni tehnom****t u bloku 62 , i tamo imam šta da vidim ... 32M71 za "bednih" 52.000 dinara ... nisam mogao da verujem , a tek cimanje s prodavcem da nekako iskukam da mi "odvoji" jedan komad jer je bukvalno bila otimačina o par preostalih komada , bilo mi posle malo i krivo što sam bio malo bezobrazan ... dakle pošto sam uspeo nekako da dođem do svog primerka , i nisam nešto puno zapitkivao i zagledao ... kutiju u gepek i bež ... raspakujem ja to lepo kod kuće , sve na svom mestu , celofani , folije , stiropor ... nije bilo baterija za daljinski , postolje malo zagrebano , ali nikakvih "otisaka" ili fleka što bi ukazivalo da je TV korišćen ... priključim , kao i što treba dočeka me "vizard" koji se inače valjda i pojavljuje kad se prvi put TV priključi ... podesim sve , nađem kanale , ma milina jedna ... sedim ja tako i gledam , al reko ajde da proverim baš koji je tip panela , pošto u frci oko kupovine nisam stigo ... zakrenem TV , al NEMA onog klasičnog "stikera" gde posle onog *samsung (r) _* treba da stoji oznaka za tip panela , reko ajde sigurno ima ona mala nalepnica sa strane gde piše serial i takođe šifrovani tip panela ... kad , te nalepnice uopšte NEMA , a na mestu gde treba da stoji lepo se vidi da su ostatci lepka očišćeni verovatno alkoholom ... obrnem ja onda lepo TV , kad tamo nalepnica i lepo piše ... ovaj produkt je "REFURBIŠED" ... GULP ... uh , šta sad ... uđem ja nekako u servisni meni , kad tamo malo olakšanje ... "radnih sati" 00000003 , koliko je i radio kod mene , ali sad ono glavno pitanje ... kako da u servisnom meniju vidim koji je tip panela , jer na glavnom ekranu ništa ne ukazuje na to , a da nešto sad tu čačkam i preturam , nisam baš siguran šta je šta ... reko bolje prvo da pitam , nego da nešto "pokvarim" ...

izvinite na podužem postu , ali mislim da sam dao kompletan opis situacije ...

Očigledno je tv bio repariran, čim ima "refurbished". To za radne sate mu resetuju u servisu bez problema. sorry.

ma nemam ja nikakvih "predrasuda" prema "refurbished" stvarima ... pre oko godinu dana sam isto tako pazario HP f2105 (po tad neverovatnoj ceni ~320e) , koji radi evo do sad skoro 24/7 bez ijedne greške ... jedino me zanima da nije možda "ubačen" neki lošiji panel ... mada pošto je TV 100Hz , ne verujem da tu "pasuje" bilo koja jeftinija zamena ... inače kao što rekoh , TV deluje apsolutno nekorišćeno ... pretpostavljam da je verovatno cela neka serija išla na "preradu" ...

Poslednja izmena:
Kako mogu da prodaju REFURBISHED uređaje kao nove?! Koliko znam, nigde u toj akciji nije naglašeno da su refurbished, a tako nešto prosto bi moralo da se naglasi, nikako da se podrazumeva.

Ovo samo u Srbiji može :wall:

Bas kako Falcon rece, moralo bi da bude naznaceno.

Zovi TM i pitaj ih sta i kako.

A jos je plus nezakonitije prodavanje uredjaja bez jasne dekleracije i serijskog broja, ovo je slucaj i za inspekciju i za policiju.

Ne znam kako si se usudio da kupis ovakav uredjaj, svaka ti cast na hrabrosti i mudima.

Nadji u mojim opisima u drugom threadu gde da pogledas o tipu panela u servisnom meniju.

Da ne otvaram novu temu
Aj da mi neko kaze kako je gledati tv program na LCDTV u potpunom mraku? Da li bole oci ili ne?
Uopste da li smeta ili je normalno?
Pitam jer mozda za par dana kupujem LCD 32" pa me zanima da li ima uticaj na oci gledaoca

pa konkretno kod ovog modela ima opcija "enerdži sejver" da pri slabijem ambijentalnom osvetljenju smanjuje osvetljenost panela ... lično još uvek nisam probao , ali sam video da postoji opcija u meniju ...

Da ne otvaram novu temu
Aj da mi neko kaze kako je gledati tv program na LCDTV u potpunom mraku? Da li bole oci ili ne?
Uopste da li smeta ili je normalno?
Pitam jer mozda za par dana kupujem LCD 32" pa me zanima da li ima uticaj na oci gledaoca

Bilo koji tv gledati u potpunom mraku nije zdravo za oči. Neko minimalno osvetljenje u prostoriji bi trebalo da postoji.

Samo slika sa projektora (koa u bioskopu) ne smeta ocima jer je senka. Sve drugo ukljucujuci i crt i plazmu i lcd emituje svetlost i time da kazem steti.

našao sam u servisnom meniju (opcija2) podatak o panelu ... AUO ... e sad dali je to OK , pošto sam negde načuo da bi u toj seriji trebalo da budu isključivo S-PVA (samsung) paneli ...???

Rec je o proizvodnji panela u AU Optronics-u. Znam da kod monitora treba izbegavati AUO panele (recimo, kad sam uzimao 226bw to je bila osnovna stvar na koju sam pazio) a vise o razlikama imas na http://www.behardware.com/art/imprimer/667/. Ostaje pitanje da li su toliko velike razlike i kod tv-a izmedju s i au-a kao i kod monitora.

Zbog svega ovoga nikad nesto nisam ni voleo samsunga. Kod sony-ja postoje u i p serije pa kad covek kupi zna makar da je kupio nizi kvalitet od s<d<v<w<x serije i zna se kojoj seriji je gde mesto. Kod samsunga kontrola kvaliteta nije ni priblizno jasna i svasta utrpavaju.

Nazad
Vrh Dno