Šta je novo?

Samsung Just Scan problem: TV, kabl ili grafička?

Heinz

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
TV je Samsung LE40A558, kabl je Hama 1.1, grafička je ATI 1600pro sa 1x DVI i 1xD-SUB.
Ako je TV spojen na PC VGA kablom, sve šljaka OK; samo nema Just Scan. To valjda i treba tako.
Ako je spojen preko DVI-HDMI kabla, 1920x1080 60Hz, i aktiviran Just Scan, slika nije u Full Screenu na TV već ostaju margine, sa svake strane po par cm.
Ne vidim neko specijalno podešavanje na TV, pa sumnjam na grafičku (mada se signal ispravno prepoznaje na TV), i na kabl. HDMI 2 port je spojen, kako i piše u uputstvu (a probao sam i ostale i nema razlike).
OS je Vista tako da overlaya nema pa moram da koristim clone mode.

Zna li neko šta može da bude? Vlasnici A656, please help! :)

Probaj ovako...

Idi u catalyst, DTV(HDMI) options, scaling options. Kod mene se tu nalazi klizach kojim nashtelujem da bude preko celog ekrana :) verzija je 2008.0401

Ne kapiram zašto bilo šta skalirati ako je rezolucija ta koja jeste? Probaću kasnije svakako.

Treba da preimenujes naziv HDMI2 porta u PC:
Idi u menu opciju Input -> Edit Name -> HDMI2 = PC

Ne mora da se preimenuje u PC cak to i ne savetujem iz razloga kad je namesteno na PC dosta podesavanja oko slike je iskljuceno.

Ja sam prikljucio tv kao Extended Desktop a ne clone jer koliko znam clone prenosi sliku rezulucije koja ti je na monitoru 1680x1050 ako je monitor neka 22.

I kod mene je Extended desktop i tv je spojen sa dvi-hdmi kablom a monitor sam morao na vga da vezem.

Extended desktop ne pije vodu jer Vista nema overlay, tako da od theater mode nema ništa. Za clone ste u pravu, ali to je trenutno rešenje (TV preko VGA, a desktop za gledanje filmova u 1360x768)
Problem sa JustScan je bio kad je samo TV prikačen na PC, znači on je primarni i jedini monitor.
Odoh sad da probam: 1. rename u PC i 2. scaling ako nađem u drajverima :)

OK, rešeno drajverima, Overscan na 0 i to je to, JustScan radi kako treba.
Još samo da otkrijem šta se radi sa extended desktopom.

Reko` ti ja :) To je mene isto zezalo, na 0 je full screen...

Promenjena grafička, pa su i problemi promenjeni, tj. pojavio se jedan "čudan" :)
Kartica ima 2xDVI, i kada se monitor i TV koriste kao single display, svaki za sebe radi kako treba. Ali ako podesim extended desktop, na TV se, iako je podešeno 1920x1080, javlja neka bezveze slika koja nema šanse da se sredi overscanom ili sl.
Pitanje je sledeće: da li uopšte grafička može da na extended desktop daje veću rezoluciju preko DVI nego što je monitoru?

Kolikoje meni poznato ne može

Ako sam te razumeo, pitas da li na glavnom monitoru moze npr 1680x1050 a na extended (tj secondary) monitoru da bude npr 1920x1080? Odgovor je da, kod mene moze tako ako je to pitanje.

Preko 2 DVI?

Edit: Radi izgleda sve, osim Media Player Classica, on se istripuje za full screen. Sređeno sa novijom verzijom :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno