Šta je novo?

Samsung Ili Toshiba Televizor

nebomilo

Čuven
Učlanjen(a)
07.10.2002
Poena
609
Koji od ova dva televizora da kupim. Oba su velicine dijagonale 54 cm.
SAMSUNG je ravan, ima garanciju godinu dana i kosta 15800 dinara.
TOSHIBA TV 21S23F nije ravan, ima garanciju dve godine i kosta 15000 dinara.

samsung....(koja je oznaka)
na koliko HZ rade?

potrazi neke na 100hz,ako ima za tu cenu...

ja ti vise preporucujem samsung...imam i toshibu(otprilike su isto stari 1.5 god.)...samsung-much better

SCOUT je napisao(la):
potrazi neke na 100hz,ako ima za tu cenu...

ja ti vise preporucujem samsung...imam i toshibu(otprilike su isto stari 1.5 god.)...samsung-much better
Televizori ekrana 54CM sa 100Hz su jako retki znam da su Grundig i Loewe imali takav model pre jedno 2 .god(video sam ih uzivo u Italiji)imali su cak i PIP funkciju mislim sve zivo...kao kod nekog dobrog 29" tv-a,ali se ja pitam cemu to i ko to kupuje.U svakom slucaju bih pre uzeo 72 CM sa 100Hz iako je skuplji

100Hz je OK i lepo se ja otvorih za WEGU 29@100Hz (pre godinu ipo dana...ne znam tacnu ozanku...), ali sa nekim bezveze antenama i ovim nasim kvazi kablovskim razlike ni nema u odnsou na klasican refresh :(

nebomilo je napisao(la):

Samsung imaš i jeftinije, za ispod 15.000 dinara. Hint > Tehnomanija.

Bane® je napisao(la):

Da slucajno i ti nisi cuo da su toshibini televizori naj pouzdaniji.
Ja sam to cuo od jednog servisera inace strucnjak za to,kaze da je statisticki toshiba i lg imaju najmanje kvarova(statistika za evropu)

Inace Toshiba je popularna na zapadu a kod nas (retko koji)prodavci imaju 1 do 2 modela obicno E 54cm.Steta sto Toshibin marketing ovde nije jaci dobro bi bilo da neki uvoznik ponudi kompletan Toshibin program

Ja sam bash gledao ovih dana TV-e i mnogo teshko da se nadje i 6Xcm na 100Hz a kamoli 54 na 100Hz. Tek 72 moze da se na 100Hz. Znachi verovatno moze negde, preko nekog da se nadje i 54 ali po prodavnicama nema. Ja sam hteo da uzimam 6X na 100Hz ali nema ga nigde.

Genghis Khan je napisao(la):
Ja sam bash gledao ovih dana TV-e i mnogo teshko da se nadje i 6Xcm na 100Hz a kamoli 54 na 100Hz. Tek 72 moze da se na 100Hz. Znachi verovatno moze negde, preko nekog da se nadje i 54 ali po prodavnicama nema.
Nema 100Hz ispod 72cm, ni ja nisam nasao (pre jedno mesec dana).

kad ne mozes da uzmes Sony-a
onda pazari Samsunga sa ravnim ekranom.

Genghis Khan je napisao(la):
Ja sam bash gledao ovih dana TV-e i mnogo teshko da se nadje i 6Xcm na 100Hz a kamoli 54 na 100Hz. Tek 72 moze da se na 100Hz. Znachi verovatno moze negde, preko nekog da se nadje i 54 ali po prodavnicama nema. Ja sam hteo da uzimam 6X na 100Hz ali nema ga nigde.

Ja sam rekao da 54 sa 100Hz je retka i na zapadu a kamoli kod nas

Sony je imao pre jedno 3 god. model od 63 cm sa 100Hz i PIP funkcijama ali nije bio wega(trinitron samo)kod nas su ga imali neki prodavci

Kad rece Toshiba, ne secam se modela, ali Toshiba od 54cm je bila pre oko 2-3 nedelje 13900 u BG electronicu

nebomilo je napisao(la):

E to sam se i ja dvoumio pre nekoliko meseci, ali u tom momentu stereo varijanta Samsunga je bila znacajno skuplja od Toshibe, pa sam uzeo nju. Ne secam se vise oznake (a i mislim da je 55cm), na njoj pise stereo dynamic bomba sound system, i vrlo sam zadovoljan (nije ravan ekran).Ima KRISTALNU sliku (sto se narocito primecuje kada pustim signal sa kompa - ATI graficka), cak i previse dobru za nasu krljavu kablovsku.Na retko dobrim kanalima (po kvalitetu slike) se primecuje koliko je dobra slika.Mislim da se i lakse primecuje kada je nesto losiji prijem signala.Ne mogu da poredim sa Samsungom kvalitet slike, ali na osnovu onoga sto sam video kod drugara,meniji su bolje odradjeni na Samsungu.Recimo na Toshibi nemas nista da podesavas u vezi zvuka (u smislu ekvilajzera)...Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan sobzirom koliko sam je platio. Imas u gore pomenutoj radnji istaknute modele i jednih i drugih, pa uporedi sam...

...

Cisto da spomenem :
Panasonic TX-28LB1P 28", 100HZ, SOW muzika, Teletekst oko 385 dilerski bez poreza.

Kao prvo hteo bih svima da se zahvalim na savetima.
Inace kupio sam Samsung ravan TV (15800 dinara).
Sto se tice kvaliteta slike ona je generalno OK, mada sam primetio da strani kanali imaju super sliku dok se kod nekih domacih kanala pojavljuju sitne smetnje (pink, art i jos neki kanali). Televizor je inace povezan na kablovsku.

Nazad
Vrh Dno