Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Sta covek sve ovde moze da procita. Kojih bre 5+h screen on? Jel vi uopste koristite telefon ili ga stavite na min i ostavite da radi upaljen 5h.

Ne vidim šta je čudno u 5 sati screen on na s3?
Ne koristimo telefon svi na isti način.

Ja uvek imam screen on + voice calls oko 7 sati, samo u različitim kombinacijama.
Kada radim, telefon obično punim svako drugo veče, i za to vreme imam oko 3 sata razgovora i 4 sata screen on. Kada ne radim, imam oko pola sata razgovora i 6 sati screen on, i baterija izdrži od ujutru do kasno noću.
Data slabije koristim, na wifi sam i u kući i na poslu, brightnes mi je na auto, tih 6 sati uključenog ekrana odu na net, mail, tapatalk, fotoaparat, blic, b92 i slične stvari. Igrice ne igram uopšte, nemam čak ni jednu instaliranu na telefonu. Da li to znači da telefon uopšte ne koristim? :)

Na isti način sam koristio i s2, i baterija je bila dosta lošija od ove na s3.

Prilozi

• Screenshot_2012-08-28-23-49-01.png
    Screenshot_2012-08-28-23-49-01.png
    138.5 KB · Pregleda: 193
  • Screenshot_2012-08-28-23-49-19.png
    Screenshot_2012-08-28-23-49-19.png
    83.6 KB · Pregleda: 195
  • Screenshot_2012-08-28-23-49-08.png
    Screenshot_2012-08-28-23-49-08.png
    70.3 KB · Pregleda: 198
  • Screenshot_2012-08-28-23-49-28.png
    Screenshot_2012-08-28-23-49-28.png
    44.4 KB · Pregleda: 186
Nisam probao do kraja :D ali siguran sam da moj s3 ne može da izgura više od 4 sata. Iskreno, brate 6 sati!? Pa šta radiš 6 sati na njemu. Ovo nije kritika jer ja u proseku imam 3, 3,5 sati dnevno i već sam počeo da se brinem za sebe.

Da, zaboravio sam jutarnje informisanje a tada koristim tablet. Znači nakucam i ja 4 sata. Mislim da je to već zavisnost.

Poslednja izmena:
Nisam probao do kraja :D ali siguran sam da moj s3 ne može da izgura više od 4 sata. Iskreno, brate 6 sati!? Pa šta radiš 6 sati na njemu. Ovo nije kritika jer ja u proseku imam 3, 3,5 sati dnevno i već sam počeo da se brinem za sebe.

Da, zaboravio sam jutarnje informisanje a tada koristim tablet. Znači nakucam i ja 4 sata. Mislim da je to već zavisnost.

Kao što rekoh, 6 sati kad ne radim, što je otprilike 3 puta mesečno. :)
Obično radim, a tad skrpim 4 sata screen on za 2 dana. Ali zato tada imam sat i po razgovora dnevno, bem li ga šta je gore. :)

Mada, ti kažeš zavisnost (verovatno jeste), a neko iznad je pitao da li mi koristimo telefon uopšte :p

Screenshot_2012-09-03-13-14-48.png Шта је ово у горњем левом углу и како се скида?

Kao što rekoh, 6 sati kad ne radim, što je otprilike 3 puta mesečno. :)
Obično radim, a tad skrpim 4 sata screen on za 2 dana. Ali zato tada imam sat i po razgovora dnevno, bem li ga šta je gore. :)

Mada, ti kažeš zavisnost (verovatno jeste), a neko iznad je pitao da li mi koristimo telefon uopšte :p

Hoces da kazes da sa sve internetom kamerom i slicnim aplikacijama koje traze net izvuces 6h??? Pa ti si zaj... i sam samsung i njegove specifikacije. Ja moram onda moj da reklamiram. Kod mene sve to isto al 4h mah :)

Hoces da kazes da sa sve internetom kamerom i slicnim aplikacijama koje traze net izvuces 6h??? Pa ti si zaj... i sam samsung i njegove specifikacije. Ja moram onda moj da reklamiram. Kod mene sve to isto al 4h mah :)

Napisao sam kako koristim telefon i koliko mi traje baterija. Nemam razloga da lažem ni tebe ni sebe. :)

Kao što rekoh, 4 sata screen on imam kada radim, tada mi baterija izgura od ujutru do sutra uveče, ali za to vreme imam i oko 3 sata razgovora.
A koliko sam video, sat razgovora troši bateriju nešto više nego sat screen on-a.
Neznam kako 2g/3g troše bateriju, jer sam uglavnom na wifi. Pa sad, da li mi ti veruješ ili ne, svejedno mi je. :)

Prilozi

• Screenshot_2012-08-30-21-30-09.png
    Screenshot_2012-08-30-21-30-09.png
    130.6 KB · Pregleda: 138
  • Screenshot_2012-08-30-21-30-13.png
    Screenshot_2012-08-30-21-30-13.png
    49.5 KB · Pregleda: 131
  • Screenshot_2012-08-30-21-30-19.png
    Screenshot_2012-08-30-21-30-19.png
    70.5 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Pa ako si neki ministar verovatno će biti dosta i 20% plate :D

Što se tiče ovog za bateriju i ja isto na S2 umem da izvučem 4 do 5 sati screen on-a i to mi je sasvim ok doduše meni je malo modovan kernel i imam tweakove, ali posto je povećana baterija na s3 onda mi je i normalno da minimum izdrži 5 sati uz sat vremena priče...

Kome ne izvlači toliko sve se mislim da vam nešto jede bateriju u pozadini, jer a @cvrklj je lepo izbacio screenshot-ove i sve se lepo vidi sta koristi, tako da se to ne može pobiti...

A sad cu vam otkriti njegovu tajnu, nadam se da sam u pravu :)

Čovek pošto je stalno na wifi negde nakacen kontam da koristi 2g mrežu, tako da ti to odmah daje 25% dužu bateriju + što wifi manje troši nego kada se koristi mrežni internet plus dodaj na to da koristiš 3g i eto to je to...

Ma kakvi samo wifi, daj da vidim 3G plus data on sve vreme, to me interesuje- kad sam van kuce da znam koliko mogu da se oslonim na bateriju. Dok zevam u kuci, boli me uvo koliko ce baterija da mi traje kad imam i uticnicu i komp.

Kome ne izvlači toliko sve se mislim da vam nešto jede bateriju u pozadini, jer a @cvrklj je lepo izbacio screenshot-ove i sve se lepo vidi sta koristi, tako da se to ne može pobiti...

A sad cu vam otkriti njegovu tajnu, nadam se da sam u pravu :)

Čovek pošto je stalno na wifi negde nakacen kontam da koristi 2g mrežu, tako da ti to odmah daje 25% dužu bateriju + što wifi manje troši nego kada se koristi mrežni internet plus dodaj na to da koristiš 3g i eto to je to...

Potpuno si u pravu, koristim 2g, zato sam i rekao da sam na stalno na wifi i da slabo koristim data. Nije ni bila tajna :)

Samo sam čoveku hteo da kažem da ne koristimo svi telefon na isti način, nemamo svi iste potrebe, pa to što neko izvuče 5+ sati screen on ne znači da uopšte ne koristi telefon. :)

2g, wifi uvek on, power saver on, vecinom se koristi za poruke. Vibracija na min za sve. Povremeno pes 2012, CoD.. koristi se kao telefon a ne kao laptop. Sinhronizacija uvek on.

Case od brusenog aluminijuma.
Ovaj case mi je za sada najlepsi koji sam nasao, ima ga cak i u nekoliko boja.
Posedujem plavi S3
SMS-M001-BLACK1.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1346678640197.jpg
    uploadfromtaptalk1346678640197.jpg
    29 KB · Pregleda: 184
Poslednja izmena:
mene brine kako se te alu futrole slazu sa raznim antenama u telefonu...

Ma kakvi samo wifi, daj da vidim 3G plus data on sve vreme, to me interesuje- kad sam van kuce da znam koliko mogu da se oslonim na bateriju. Dok zevam u kuci, boli me uvo koliko ce baterija da mi traje kad imam i uticnicu i komp.

Ako hoćeš 3g i sve da možeš da koristiš net onda odmah pripremi pare za drugu bateriju... Ja ne znam kad krenu ljudi da kukaju na telefone kako malo drži baterija, umesto da lepo odu i kukaju kod operatera i kod njih da traže da poboljšaju 3g mrežu... Nisu telefoni krivi, krivi su operateri...

mene brine kako se te alu futrole slazu sa raznim antenama u telefonu...

Mislim da aluminijum moze da bude prepreka kada je u pitanju signal jacine "jedne crte".

Ako postoji neki bnchamark za jacinu i protok informacija na 2g i 3g mrezi, mozda bi videli koliko ima gubitaka. Sigurno da ima gubitaka ali pitanje je koliko je to zanemarljivo.

Zanemarljiv je uticaj na bateriju gledano na duzi vremenski period (jedino ako zivis na delu gde konstantno ide 2g-3g i koristis net preko mreze) a i kad pogledate prosek trajanja baterije ljudima na xda koji koriste isti telefon a zive u razlicitim zemljama videcete da je otprilike isti..

Poslednja izmena:
Potpuno si u pravu, koristim 2g, zato sam i rekao da sam na stalno na wifi i da slabo koristim data. Nije ni bila tajna :)

Samo sam čoveku hteo da kažem da ne koristimo svi telefon na isti način, nemamo svi iste potrebe, pa to što neko izvuče 5+ sati screen on ne znači da uopšte ne koristi telefon. :)
A na kom si romu kad nemas onaj bag sa stand by-om?
Meni 3 i po,4 sata screen on,pozivi 20ak minuta,dosta whatsapp-a.Dok sam kuci na wifi-ju sam uglavnom a to je mozda par sati dnevno,na poslu 3g.

kod nas konkretno 3g sigurno vuce vise jer je pokrivenost slaba, ja na 2g imam konstantno pun signal i onda radio nema potrebe da boostuje signal pa samim tim trosi manje... na 3g prijem je jedva podnosljiv i sa jako mnogo oscilacija pa verujem da ovo dovodi do vece potrosnje... da li 3g i dalje trosi znacajno vise ako uzmemo da je signal perfektan?

Da i to je primetna razlika..sigurno postoje istrazivanja sa tacnim podacima, mislim da sam to ranije i negde video..

Ako hoćeš 3g i sve da možeš da koristiš net onda odmah pripremi pare za drugu bateriju... Ja ne znam kad krenu ljudi da kukaju na telefone kako malo drži baterija, umesto da lepo odu i kukaju kod operatera i kod njih da traže da poboljšaju 3g mrežu... Nisu telefoni krivi, krivi su operateri...

Ja sam zadovoljan ako mi baterija izgura na 3G data on i 3.5h screen on za 24h. Pritom da ugasim data dok spavam. Mislim da ne trazim previse (Koliko mi drug rece, s3 mu tako izdrzava dan bez po muke i sa vise od mog zahteva za screen on.)

@crusader- trosi vise od 2G bez obzira na kvalitet signala. Evo pogledaj za s3 (sa gsmarene) koja je razila 2G/3G: Capture.JPG

Baš su zanimljivi ovi što im bazerija traje po dan i po. Ne znam šta će vam onda ovaj telefon? Imate i one što im baterija traje po nedelju dana. 3g on, wi fi on, sync on, power saving off, auto osvetljenje off, surf, razgovori, audio, video...
Ujutru se skine s punjača, uveče se nakači. Nekad i popodne. Kupio sam s3 da ga koristim a ne da mu štedim bateriju.

Molio bih moderatore da pobrišu ove postove oko štednje baterije jer ne služe ničemu. Ili otvorite novu temu pa tamo štedite do mile volje. Ostavite ovu temu da bude za firmware, update i sl.

P. S. Nemo' se ljutite :)

Stvarno je retardirano mišljenje da moraš da sinkuješ 37 mejlova, da držiš popaljeno 17 mesindžera, 3g, vajerles i blutut nonstop da bi bio "adekvatan" korisnik ovakvog telefona... Ko ga je kupio nek ga jaše kako mu volja, aman.

aman ljudi.. ste vi malo proucavali one 3d igrice raznih zanrova na google play... ima ih na kilo odlicnih.. u klasi pravih 3d igrica.. ko voli da se igra, milina.. nisam nasao nijednu igru da je makar i zaseckala na gs3.. sve radi glatko u jako velikom broju frejmova..

i vecina su "kao" free tj. samo igranje jeste besplatno ali je igra puna skrivenih fora i fazona gde hoce da te navedu da platis neke pogodnosti (brze napredovanje, jace oruzje) pravim novcem...

a i one druge sto se placaju da bi se igrale... mislim znate i sami na sta mislim :)

a ima i programa za sve i svasta.... pravi dzepni kompjuter... telefon mu dodje kao sporedna osobina... ali to ne mozes objasniti napaljenim telefondzijama koji jos uvek zive u vreme najskuplje nokije i kurcenja za kafanskim stolom.... :) :)

Stvarno je retardirano mišljenje da moraš da sinkuješ 37 mejlova, da držiš popaljeno 17 mesindžera, 3g, vajerles i blutut nonstop da bi bio "adekvatan" korisnik ovakvog telefona... Ko ga je kupio nek ga jaše kako mu volja, aman.

Pusti pametnjakovića došao pre mesec dana i prosipa pamet. Takvi su suvi genijalci...

Čuj još moli moderatore da obrišu postove... Garant ima neku "vezu".

Poslednja izmena:
Ako skrca do podne bateriju na s3, onda verovatno nema nikakav zivot van toga. Ne znam sta radi toliko na telefonu

Jel moze neko da mi kaze sa koje su oznake stock firmware-a telefona kad se kupi u Telenoru?
Snimao sam neke custom rom-ove i slucajno izbrisao clockworkmod folder sa backup-om originalnog roma a prethodno nisam nigde zapisao ili procitao baseband version, kernel version i build number. Vratio bih sada taj originalni i cekao oficijalni update na JB. Moze i na PM.
P.S. Znam, ispao sam glup :( "Zezajte me drugari pa da zavrsimo sa tim."

Edit: I ako se ne varam za OTA update trebam da unroot-ujem telefon?

Jel moguce da niko ne zna ili da niko nije procitao ovaj moj post?

Nazad
Vrh Dno