Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

To što kamera ima FW ne znači da ti ne treba drajver da bi je koristio.

bilo kako bilo, ja i dalje mislim da je presudno u tome kako ce finalna slika izgledati postprocesing. znaci obrada raw informacije koju kamera izbaci iz sebe...

Drajver za kameru nije otvoren i tu je problem.

zar ga nisu "otvorili" pre mesec - dva.. koliko sam pratio desavanja na CM sceni... vise ne koriste binarne fajlove od samsunga, za komunikaciju sa firmware-om nego imaju svoje open source...
cak mi se cini da je stabilnija bila kamera pre, dok su koristili tzv "blob" valjda pandan klasicnom shvatanju drivera kod windowsa... otkad su presli na opensource, u par aplikacija kamera se zaglavi... dok u svim ostalim radi isto kao i pre, mozda daje bolju sliku..

ja sam zadovoljan i ovako

Sta se raspravljate za glupost kad veze nema sta je u pitanju, bitno je da to NE RADI isto :D

nisu ovo signed fajlovi neće iz stock recovery :)

i nakanim se da instaliram drajvere i probam iz odina, odin ga prepozna, write successful i passed ali kad uradim reboot on opet ulazi u stock recovery? a auto reboot posle flasha me je restartovao u android

^ ovo + odin 1.85 i sve ok. hvala :)

pošto je tel preko OTA došao do MG4, sve ono pisanije o EFSu me ne dotiče, to mi je što mi je? samo opalim poslednji neat

Dao sam šansu CM 10.1.3 (stable), međutim uprkos veoma snappy sistemu, mnogo je brzo jeo bateriju ... ok da troši bateriju dok se igram sa wifi ili slčno, ali da u "idle" (tokom noći) npr pojede 10-15% je suviše mnogo ...

Sada sam na Neat (android 4.3) i Saletu svaka čast što radi ovaj projekat !

Prvo i najbitinije je da više nemam tupavi battery drain - barem ga ja ne osećam (iako generalno vidim da samsung s3 4.3 ima taj problem)

Prilikom instalacije sam ostavio "default/stock" karnel i modem i sve radi odlično, jedini "bug" koji imam je što ponekad dizanje telefona iz "stand by" moda treba par sekundi da se uključi ekran ... ali mi se to dešava potpuno random ... (nekad sa dosta uključenih aplikacija u pozadini, nekad bez ijedne, nekad sa uključenim "power save" nekad sa isključenim, inače mi je uključen pattern unlock, probao i bez njega ...)

videću da možda probam neki drugi od ona 2 ponuđena kernela prilikom instalacije (nisam baš skapirao koje su razlike, ali leba ne traži da se malo poigram)

nisam nešto koristio kameru, jedino sam primetio da mi je zabagovalo kada sam otvorio galeriju, ali sam skapirao da je galerija krenula da vuče sa dropboxa sve slike pa sam to isključio (uključen je upload na dropbox, ali galerija prikazuje samo ono sa telefona i sada mi se čini da je ok).

Koliko sam video ova nova 4.4 kamera aplikacija je zaseban apk (kao i galerija) pa ću da vidim da probam i njih.

Bravo za Saleta !

uz veliki rizik da se na mene sada saspe drvlje i kamenje ... :)
LiteGX, Yank, Adam .. koji od njih je "kineski" ?

Ni jedan :) imas ga ovde u temi na nekoj strani je sale kacio

Edit:
Evo
http://d-h.st/euM

Poslednja izmena:
cool, thx .. sad ću da vidim kako njega da uguram uz ovaj rom ...

Install zip iz cwma i reboot :)

Dva pitanjca za Saleta:

Jel najnoviji 4.1.2 NeatRom Lite v4.8?
Jel pase za njega Aroma v.5.4?

Trenutno sam na NeatRom Lite v.1.7

Poslednja izmena:
Na 4.8 aroma 4.8a.

A 5.4 aroma ti je 4.3 rom.

Edit: Sale sto si brz :D

mat je očaj, ne kapiram ljude koji to stavljaju, pogotovo na telefone sa dobrim displejem kao što je s3. em upropasti sliku, em prst zapinje, šušti...

Sta da radim ? Da ne uzimam uopste? I vojkane najbolja maska za s3 ili fotrola? Neki predlog?

ja lično folije ne volim ali ona klasična providna (clear) je ok i od 200 din ako hoćeš neku zaštitu, ne smeta nešto preterano. ali ipak ne klizi prst tako lepo kao po staklu.
oklop šta znam, ja ni to ne volim i ne nosim :) al evo devojka ima neki plastični koji je klizav u pm i nonstop ti telefon beži (pogotovo ako su ti suve ruke) + joj je pre neki dan ispao i pukao na jednom mestu i tu se lajsna malo ogulila... mada moguće da bi bez njega bilo još gore. onaj silikonski verovatno bolje čuva, ne klizi, ali brate ne da je ružan nego je to tragedjia :D

Hhahahahahhahahah :D Sto se tice folije svi su preporucili mat i ona je 400 din. A bez neke folije/maske tesko je upravljati nekako je tanak a velik :D

Update: instalirao sam taj "kineski" kernel

sada je stanje:
4.3
baseband: I9300XXEMG4
Kernel: 3.0.31-1969761 se.infra@R0302-07 #1 (nov 4)
Build: XXUGMJ9 NeatROM Lite v5.4

za sada sve lepo radi, moram da mu dam malo vremena da vidim da li se rešio "lag" prilikom vraćanja iz idle ... (za sada je ok, mada to nije relevantno ;) )

Vrh Dno