Šta je novo?

SAMSUNG I900 vs 5800 ?

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
Shta mi preporucujete, s`obzirom da vlada HAOS sa zvucnicima za 5800, ne znam kome da verujem da je serija iza februara ? (pritom dok se ne otvori ne moze da se ustanovi, mora fizicki da se pogleda zvucnik)
HITNO.

Omnia :guitar:

Zashto omnia ?
osim baterje i kucishta i wm ...

Generalno ja ne znam kako mozes da poredis ta dva tel. jer je Omnia na WM-u a Nokia na Symbianu...plus je Nokia i jeftinija za dobrih 150eura :p

Definitivno Omnia...ima jedna nova u oglasima za 300€

Ako moze da nadje novu Omniu za 300e onda Omnia...

Edit: Ova ne kosta bas 300e, tako da ne znam u kojim to radnjama ima, ali ako ima onda se odgovor sam namece ;)

Poslednja izmena:
Meni je rezolucija displeja i proveren proizvodjač, važnija ispred malo bolje kamere i nešto bržeg procesora. Imam 5800 i nije mi palo na pamet da se dvoumim kada sam kupovao. Da je Omnia bar 50€ jeftinija, onda možda i to samo zbog windows-a...

Za rezoluciju display-a je tacno, dosta je bolja na Nokia-i. Mada, kamera je ne malo, nego mnogo bolja. 5800 pravi malo losije fotke od N73 (daleko od npr. K800), a Omnia nije daleko od N95/N82. Mada, kvalitet izrade 5800 je klasika - plastikaner. Jos malo pa ce ovi kinezi od 80-90-100€ biti kvalitetniji od hi-end Nokia-e s 5-10x vecom cenom...

@ zechs: A sta ce mu 16GB? Mada i to verovatno moze da se nadje za nekih 350€

Poslednja izmena:
Meni je rezolucija vrlo važna. Kamera je tu reda radi i ne koristim je, a njen kvalitet bi trebao sam da proveriš a ne da prenosiš tuđa trabunjanja. Uostalom nijedan telefon nemože da mi zameni fotoaparat.
Što se tiče izrade, ne vidim problem kod 5800. Samsung je taj koji je u prošlosti kuburio sa kvalitetom izrade i prijemom signala. Trebaće dosta vremena da povrate moje poverenje, u ostalom nepamtim njihov popularan model bez problema, možda SGH-600 ili D600. Samsung kad ispadne na pod, retko preživi pad a i skroz su nekako gay.

Meni je rezolucija displeja i proveren proizvodjač, važnija ispred malo bolje kamere i nešto bržeg procesora.

Cekaj hoces da kazes da Samsung ne spada u red proverenih proizvodjaca?
Pa nije to Anycall, to ti je trenutno drugi proizvodjac mobilnih telefona u svetu, koji je btw. tokom prosle godine znacajno povecao svoj udeo u prodaji, a to sigurno nije postigao na lepe oci.
Po toj tvojoj konstataciji ispade da samo Nokia pravi telefone.,) To sto ti nemas poverenje u neki proizvod ne znaci i da si u pravu da nijedan proizvod tog proizvodjaca ne vredi, zato nemoj da generalizujes.
Btw. imao sam D500 nekoliko godina i nisam imao bas nikakvih problema sa njim, a prosao je sito i reseto (citaj razne padove i udarce).

Meni je rezolucija vrlo važna. Kamera je tu reda radi i ne koristim je, a njen kvalitet bi trebao sam da proveriš a ne da prenosiš tuđa trabunjanja. Uostalom nijedan telefon nemože da mi zameni fotoaparat.
Što se tiče izrade, ne vidim problem kod 5800. Samsung je taj koji je u prošlosti kuburio sa kvalitetom izrade i prijemom signala. Trebaće dosta vremena da povrate moje poverenje, u ostalom nepamtim njihov popularan model bez problema, možda SGH-600 ili D600. Samsung kad ispadne na pod, retko preživi pad a i skroz su nekako gay.

Naravno da sam proverio kvalitet, nikad ne prenosim tudja "trabunjanja", hvala na pitanju. Od 3Mpx kamera (Nokia telefoni), iz licnog iskustva:
1) N73
2) 5800
3) 6500 slide
4) E71

Kvalitet izrade kucista (maske) 5800 je dosta los, kao i kod vecine Nokia telefona.

Btw. to sto je tebi nesto "gay" nema i ne treba da ima veze sa kvalitetom izrade, HW-a i SW-a. Samsung, kao ni Nokia, ne znaci da su svi telefoni dobri ili losi, kao ni da su svi "gay" ili "straight". Razlikuju se od modela do modela.

@ Martin Mystere: Verovatno si mislio na Anycool, Anycall je Samsung-ova linija.

P.S. Od Apple fan-ova su jedino gori Nokia fan-ovi :smoke:

Poslednja izmena:
*** ja još pamtim kada je Samsung bio KungFu kao Anycool i to nemogu da zaboravim i ako to davno više nije. U periodu kada sam nosio Nokia 232 Samsung je pravio još samo televizore. Poslednja dva Samsunga koja sam nosio su imala problema sa slabom baterijom i čestim gubitkom signala, zato su za mene uvek iza Nokia i Sony-a.

Poslednja izmena:
***, vremena se menjaju. Ko zna, mozda za par godina Anycool (ili neki sl. kinez) rasturi i Nokia-u i Samsung.

@ Martin Mystere: Verovatno si mislio na Anycool, Anycall je Samsung-ova linija.

P.S. Od Apple fan-ova su jedino gori Nokia fan-ovi :smoke:

Upravo na taj sam mislio, ali sam se pogresno "odrazio".
A sa ovim vezanim sa fanove se slazem u potpunosti, sto se da videti u gotovo svakoj temi vezanoj za mobilne.

@ Taner
To ti je iz vremena kad je Siemens jos bio gigant u proizvodnji mobilnih, kad je motorola bila u prvih tri proizvodjaca...
Ne treba komentarisati nove modele nekog proizvoda na osnovu iskustva od pre mali milion godina, narocito sto je od tada doslo do znacajnih promena u hijerarhiji kao i u kvalitetu proizvodnje kod odredjenih firmi (negde je pao, negde porastao).
A koliko se secam i Nokia je proizvodila televizore...;)

Siemens nije tada postojao kao proizvodjač mobilnih. Činimi se da je taj Siemens odsek kupila Nokia. Gigant je bio Ericsson i Nokia a Motorola je u tom svetu logično bila pokretač kao tada najveći svetski prizvodjač radio stanica i slične opreme uz Alcatel i Ericsson.
Ovo nema veze sa slepim voljenjem nekog brenda nego sa gorkim iskustvima vezanim za njih.
Mi smo njihove različite ciljne grupe, fotoaparat na telefonu za mene još uvek ne utiče na njegov izbor, dobro je da ga ima ali je i najbolji jednostavno loš.
5800 je izradjen od kvalitetne plastike i da poseduje metalne delove bio bi znatno teži i skuplji. Iz iskustva znam da to što jetelefon urađen u nekom metalu, nemora da znači da će duže trajati i da se neće više guliti i da neće biti ružniji kroz godinu dana.
Ja sam iskrivio štampanu ploču na E51 koji ima metalni okvir i ove nedelje mi je vraćen iz Mobis-a, gde nisu mogli da ga poprave.

Nije ni to, nego Samsungu brzo pada cena za razliku od Nokia-e.:D

Siemens nije tada postojao kao proizvodjač mobilnih.

Nokia 232 je proizvedena 1994. godine, dok je Siemens prvi mobilni telefon proizveo jos 1985 godine (model C1) a te 1994. godine je proizveo model S1, GSM telefon, tako da to da Siemens tada nije pravio mobilne telefone bas i ne stoji.

Činimi se da je taj Siemens odsek kupila Nokia.

Opet netacno posto Nokia nikad nije kupovala Siemens vec je Siemens poslovao samostalno sve dok ga 2005. godine nije kupio tajvanski BenQ.
Inace tokom 90-ih godina Siemens jeste bio gigant uz Ericsson i Nokiu.

Fotoaparat na telefonu za mene još uvek ne utiče na njegov izbor, dobro je da ga ima ali je i najbolji jednostavno loš.

Fotoaparat uopste i nije glavna prednost Omnie niti je Samsung pokusao da to progura, iako ima 5mpx za koji inace kazu da nije nesto ali je daleko od loseg, za razliku od INNOV8 koji ima odlican fotoaparat.
Ipak slazem se sa tobom da fotoaparat uopste ne treba da predstavlja prednost nekog telefona, medjutim Omnia ima i drugih kvaliteta tako da taj fotoaparat jednostavno treba zanemariti.

To sto Samsungu cena brze pada od Nokie nije nikakav pokazatelj kvaliteta nekog proizvoda, tj. nije nikakav pokazatelj da je Samsung los telefon, vec vise ide u prilog onog sto je Extreme govorio o fanovima odredjenog proizvoda.

Poslednja izmena:
Benq je bio samo partner Siemensu, prodao je pravo na korišćenje imena neko vreme a kasnije se udružio sa Nokia http://www.nokiasiemensnetworks.com/global/Index.htm?languagecode=en

Mobilna telefonija je ozbiljno i u globalnim razmerama krenula početkom devedesetih sa 2G(druga generacija GSM) uz tada već prevaziđenu ali jeftiniju NMT analognu mrežu.
Sve pre toga je bilo lokalno, skandinavija, japan i slično...na wikiju počinju istorijat sa "In 1908" ...a kod nas sa Karićima.
U to vreme devedesetih Siemens nije bio gigant na tom polju.

Smeta mi još na Omnia-i što stilus visi, baš je bezveze, na Nokia-i je built in. To ume da smara, ko je koristio stilus, zna.

Benq je bio samo partner Siemensu, prodao je pravo na korišćenje imena neko vreme a kasnije se udružio sa Nokia http://www.nokiasiemensnetworks.com/global/Index.htm?languagecode=en

Ne znam sta treba da se uradi da vidis da je Benq kupio Siemens, mada kad procitas ovo, ovo i ovo trebalo bi da vidis da jeste.
U to da li je Siemens tokom devedesetih bio ili nije gigant necu previse da ulazim jer ja kazem da je bio sigurno jedan od vodecih proizvodjaca, ti kazes da nije i neka ostane tako jer nema svrhe raspravljati o tome.
Inace na onom sajtu koji si linkovao odi na portfolio -> products i videces na sta se u stvari odnosi to Nokia Siemens Networks, odnosno da tu uopste nema mobilnih telefona kao proizvoda, sto je i normalno jer je podruznicu Siemensa koja se bavila mobilnim telefonima kupio Benq.

Sto se tice stilus olovke tu se slazem sa tobom posto je to, po meni, najveci promasaj omnie, mada moze fino da se rukuje omniom i bez stilusa, ko je koristio omniu zna.

Ma kupili su oni njih... ali su pre toga potonuli zajedno i posle kupovine se Benq povukao na Azijsko tržište. Siemens se tako na finjaka ratosiljao mobilnih jer je bio uvek među najgorima. Benq je kupio proizvodnju telefona a ne ceo Siemens. Na samrti Siemens mobile phones su igrači Reala iz Madrida nosili Siemens reklamu na dresovima, pamtim to sve. Inače Siemens je bio prosečni proizvođač mobilnih,(jedini svetli trenutak im je bio onaj SL45) ali je ostao veliki proizvođač medicinske opreme i koječega.
Sada šuruju sa Nokijom na polju mobilne telefonije, što ne mora da znači neposrednu proizvodnju.

Omnia nema ni 3.5mm ulaz za slušalice, ko je koristio adapter, zna koliko je bolje bez njega.

Poslednja izmena:
Tacno tako BenQ je kupio samo Simens mobile, ali smo mi ovde i govorili o mobilnim telefonima. Nakon toga ih vise nisam pratio jer je sve to bilo srednje jadno.
Inace nisu bili bas uvek tako losi, ja sam 2001. kupio S45 i mogu reci da je za ono vreme bio sasvim OK telefon.

Vrh Dno