Šta je novo?

Samsung i900 OMNIA

nikad_prvi

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2006
Poena
319
"Strašan" uredjaj.
WM 6.1 sve radi ok izuzetno lijepo i brzo ( u odnosu na htc koji imam ) gps, wi-fi,kamera, ekran( u fazonu tach flo),memorija 8gb .........

Ali postoji jedan jedini i NAJVEĆI PROBLEM, stigao je iz holandije pa je i Win mobile na holandskom imali iko iskustva oko zamjene ROM-a (na engleski), mislim na iskustvo sa samsungom da li je isti način kao i kod htc??????????'':mad::mad::mad:

P.S. Da li mora zamjena roma ili ima podešavanje iz win-a???????????:rtfm:

Moras zameniti ROM a kako ces to uraditi.. Ne znam, ali mozda ovde ima nesto korisno..
ovde
i
ovde

Poslednja izmena:
Ja sam pre koju godinu ima mobilni sa Windows Mobile 2003 SE, i u samim opcijama je bila mogucnost odabira jezika....Kod mene je default jezik bio turski :D

WM6.1 koji ima Omnia sadrzi u sebi samo jedan jezik

Odes lepo u servis ,platis i ne mislis. Skup je to telefon za eksperimentisanje.

al tako nista nauciti nece.. uopste nije problematicno.. samo se treba drzati odredjenih pravila..

ej i ja sam ga kupio pre neki dan..mogu vam reci da sam prezadovoljan pogotovo cenom kojom sam ga platio ...450$ = 320e NOV, FULL PACK!

sve funkcionise kako treba...brzo,mocno,veliki ekran,mnooogo funkcija i veoma precizan display...ako moram da zamerim onda da kazem da je rezolucija ekrana losa i slike prilikom korscenja blica bas i nisu toliko sjajne..ostalo je ok!

E sad sto se tice tvog problema, ne znam koliko si strucan da radis update/flash i druge stvari ali sto bi nas narod rekao sto cackas mecku...ja sam ubacivao do sada jedno 50-tak system-a i na moju srecu ,uvek je sve bilo ok ali ovek postoji ono ali,zato ti preporucujem da odes lepo u servis i da ti momci to odrade...nije ni nesto skupo...ako se ipak usudis onda cu ti dati neke useful site-s pa se edukuj..pozdrav

Ako ne nadje na XDA sajtu, nece naci nigde..

PDA & CSC : I900SHHJ2/SHHK2
PHONE : I900XXHJ2
* Bosnia (ER0) Have a nice day ^^

Ovo je rom za "nas" jezik pod nas mislim da ga mi razumijemo pa je tu i srp. hrv. i bos....

Poslednja izmena:
Skines rom sa xda developers. Ako ti nije jasno procitaj wiki imas sve lepo objasnjeno.

Imam dva problem s mojom omniom:
1.) dešava mi se da se izgubi zvuk na telefonu tj ako mi zvoni čuje se ali jako tiho, a kada hoću da pustim neki audio/video nečuje se ništa, posle reseta telefona tj paljenja/gašenja sve se vrati u normalu a ova pojava mi se otprilike dešava jednom dnevno pa me već počelo nervirati...
2.) skinuo sam najnoviju verziju Shell-a(3.1.1.) baš za omniu (WQVGA), lepo ekstraktujem folder na mob (kao i što piše u readme file-u), prvo mi kaže da pokrenem neki script file, pa onda instalaterski file (installwqvga se zove valjda), e kad ga pokrenem fon mi izbaci poruku kao da mi treba tj ne može da nadje shell verziju 2.1.2.... Isto to uradio s tom verzijom (skinio tu 2.1.2.) i opet isto sve... stvarno ga više ne kontam a i program je freeware , e sad da li je možda do verzije ROM-a (MSHJ1) ili što mi je WM 6.1 a ne 6.0 ??
Ako neko zna kako ovo da sredim, nek pomaga !!

Poslednja izmena:
Imam dva problem s mojom omniom:
1.) dešava mi se da se izgubi zvuk na telefonu tj ako mi zvoni čuje se ali jako tiho, a kada hoću da pustim neki audio/video nečuje se ništa, posle reseta telefona tj paljenja/gašenja sve se vrati u normalu a ova pojava mi se otprilike dešava jednom dnevno pa me već počelo nervirati...
2.) skinuo sam najnoviju verziju Shell-a(3.1.1.) baš za omniu (WQVGA), lepo ekstraktujem folder na mob (kao i što piše u readme file-u), prvo mi kaže da pokrenem neki script file, pa onda instalaterski file (installwqvga se zove valjda), e kad ga pokrenem fon mi izbaci poruku kao da mi treba tj ne može da nadje shell verziju 2.1.2.... Isto to uradio s tom verzijom (skinio tu 2.1.2.) i opet isto sve... stvarno ga više ne kontam a i program je freeware , e sad da li je možda do verzije ROM-a (MSHJ1) ili što mi je WM 6.1 a ne 6.0 ??
Ako neko zna kako ovo da sredim, nek pomaga !!
1a) Hard Reset
1b) Promeni ROM
2) Taj dodatak SPB Shell-u sam probao sa verzijama SPB Shell-a 2.1.2 i 2.1.4 i sve je lepo radilo.
Ja sam to na TyTN-u radio na sledeci nacin:
Instaliram SPB Shell, kopiram sadrzaj te arhive sa skinovima u root mem.kartice, dobijem SpbMobileShellSkins direktorijum.
U SpbMobileShellSkins\Scripts pokrenem "MortScript.exe", posle njega pokrenem "Install_QVGA.mscr". Na pitanje da li zelim da instaliram sve teme, kleknem na Yes, iskonfigurisem temu i uradim soft reset. Posto je TyTN u pitanju, meni je izvrsni fajl "Install_QVGA.mscr", tebi se verovatno zove "Install_WQVGA.mscr".
Ukoliko sve to ispratis i ne radi, probaj ponovo da download-ujes arhivu sa skinovima a moguce da ce resenje pod 1a) pomoci i za ovo.
Razlika WM 6 i WM 6.1 ne utice nikako na funkcionalnost SpbMobileShellSkins-a

1a) Hard Reset
1b) Promeni ROM
2) Taj dodatak SPB Shell-u sam probao sa verzijama SPB Shell-a 2.1.2 i 2.1.4 i sve je lepo radilo.
Ja sam to na TyTN-u radio na sledeci nacin:
Instaliram SPB Shell, kopiram sadrzaj te arhive sa skinovima u root mem.kartice, dobijem SpbMobileShellSkins direktorijum.
U SpbMobileShellSkins\Scripts pokrenem "MortScript.exe", posle njega pokrenem "Install_QVGA.mscr". Na pitanje da li zelim da instaliram sve teme, kleknem na Yes, iskonfigurisem temu i uradim soft reset. Posto je TyTN u pitanju, meni je izvrsni fajl "Install_QVGA.mscr", tebi se verovatno zove "Install_WQVGA.mscr".
Ukoliko sve to ispratis i ne radi, probaj ponovo da download-ujes arhivu sa skinovima a moguce da ce resenje pod 1a) pomoci i za ovo.
Razlika WM 6 i WM 6.1 ne utice nikako na funkcionalnost SpbMobileShellSkins-a

OK, e sad:
ako uradim hard reset šta se onda desi tj jel će doslovno sve obrisati i kao vratiti na početno stanje ?
a što se tiče promene ROM-a kada odem na http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp on mi na tom site-u kaže da je moj rom najnoviji tj taj MSHJ1, da li ima negde neki noviji ROM-ovi da se nabave/skinu ?
Čuo sam da svaki rom fura svoj jezik, znači da nisu svi engleski, pa mi je frka da se ne zeznem da ne stavim neki s nekim drugim jezikom, onda sam ga ugasio...

Hard Reset vraca sve na fabricko, znaci, brise sve tvoje podatke koje si mogao upisati, instalirati ili koji su dosli na telefon otkad je izasao iz fabrike...
Imas u ovoj temi par linkova pa potrazi tamo neki ROM. Ako je neki ROM na ne-engleskom, pisace tako i u imenu, tj.pisace u imenu na kom je jeziku, u svakom drugom slucaju je engleski ROM. Ako i isflesujes na neki drugi jezik, ponovis istu operaciju jos jednom ali sa drugim ROM-om i vratio si se na engleski..

zna li neko da li u Phonebook listi mogu da se vide kontakt slike kao sto se vide u Call Log jer se meni vide samo ikone sa telefonom i sim karticom ?

da i još nešto pre neki dan sam negde a ne znam gde i to me interesuje podesio da mi se fon, bt i ostalo automacki iskulči umesto na 20% baterije na 10% ali sad ne mogu nikako da se setim gde pa ako neko može da mi kaze gde je ta opcija ?

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno