Šta je novo?

Samsung HT-Q9 - DivX reprodukcija

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
Samsung HT-Q9. U specifikacijama pise da pusta DivX, ali nista detaljnije. Lavina pitanja: da li prihvata titlove, u kom formatu, da li kapira nasa slova i kako, kolika je velicina titlova, da li ima posebnih zahteva za pustanje filma tipa - fajl mora da se zove "Film.avi" i da bude u "Film" folderu, itd., da li titlovi moraju da budu nazvani kao i film i sve ostalo cega se nisam setio?

Samsung HT-Q9. U specifikacijama pise da pusta DivX, ali nista detaljnije. Lavina pitanja: da li prihvata titlove, u kom formatu, da li kapira nasa slova i kako, kolika je velicina titlova, da li ima posebnih zahteva za pustanje filma tipa - fajl mora da se zove "Film.avi" i da bude u "Film" folderu, itd., da li titlovi moraju da budu nazvani kao i film i sve ostalo cega se nisam setio?

Juce sam uzeo HT-q20 pa posto je iz iste serije kao i q9 i izgledaju identicno (osim boje) valjda i rade slicno. Za sada sam relativno zadovoljan reprodukcijom dvd, divx i xvid materijala. Podrzava Mpeg, DivX, Xvid, WMV od video formata i audio cd, mp3 i WMA od audio formata. Nisam pustao dosta filmova narezanih na cd/dvd ali sam pustio vise od 20 naslova preko USB hard diska jer plejer ima USB prikljucak i sve filmove je pustio kako treba. Primetio sam da na pojedinim filmovima sa veoma sirokim aspektom (preko 2:1) prikazuje pogresan aspekt, tj. slika deluje malo spljosteno i to regulisem uz pomoc Zoom opcije na televizoru. Moze se prvo ucitati titl pa onda pustiti film i to onda radi nezavisno od imena fajlova, podrzava .sub i .srt formate titlova, txt nemam pa nisam ni probao. Titlovi imaju crnu pozadinu, podesio sam ih na Poljski jezik pa se pravilno prikazuju i nasa slova , relativno su mali (mnogo manji nego na Xwave 9200 koji sam do sada koristio) ali na 29" televizoru na oko 2.5m udaljenosti su citljivi bez vecih problema.
Kao divx/xvid plejer mislim da ovi Samsung HT nisu kompletno resenje, ali kao kucni all-in-one multimedijalni uredjaji sa svojim nedostacima mogu da prodju kod manje zahtevnih korisnika. Ionako vecinu divx/xvid naslova pogledam preko racunara spojenog na TV.

Odlicno. Treba matorcima da pustam povremeno neki film, 99% filmova mi je u DivXu, a komp u sasvim drugoj sobi.

Nazad
Vrh Dno