Šta je novo?

Samsung hdd, nece win hoce data

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
500gb samsung hdd cinimi se da je f3, nema sanse da se instalira windows. Prvo sam mislio da je pun bad sektora, medjutim pri proveravanju, nisam nasao ni jedan. Probao sam da napravim nekoliko particija i da probam da instaliram windows na jednoj od njih ali bezuspesno, Krene instalacija i onda mrljavi, davi, izbacuje da ne moze da nadje neke fajlove sa cd-a.
Posle sam ubacio neki 6gb hdd (preko adaptera) iz laptopa i na njemu lepo odrado instalaciju.
Inace, podaci se regularno pisu i citaju na samsungu, brzina odlicna, ali ne moze da se instalira win.....

Izgleda da ipak disk riknjava :) Juce kao normalno radio, sada mi ceo sistem koci kada ga prikljucim, te se pojavi, pa se izgubi....
Sad ce da padne jedan LL format, pa kud pukne....

Proveri sve smart podatke, a možeš i da proveriš odziv sektora mhdd-om.

Ne mogu da verujem. Pre koji dan sam ovde na benchu uzeo plocu i od tada su problemi nastali. Hard je normalno radio i posle stavljanja na novu plocu poceli su problemi. Ne moze da se formatizuje, ne moze low level format, ne mogu da napravim particiju, gomila bad sektora....
Prebacim ga ja u masinu iz potpisa, kad ono hard razbija kako radi, ko crnac u pubertetu :D, kakvi crni bad sektori, radi ko zmaj...
Sad ga punim kojekakvim glupostima i nema sta pici ko lud, 60.000 - 90.000 kbytes/s

Sličan problem sa mnogo starijom pločom (Biostar NF520-A2 TE) sam rešio flash-ovanjem hdd-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno