Šta je novo?

Samsung HD502HJ

gigidel

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
304
poz da li mozda neko zna da li owaj HDD moze da radi kao SATA1?
poz

moze ako bude kompatibilan sa plocom, jer su ploce iz doba sata1 specifikacije bile "probirljive".....

Možeš li malo konkretnije o tome, pošto prvi put čujem, a imam neke probleme na VT8237 čipsetu. Jesi li mislio na slučajeve da ne može da se namesti uopšte da radi ili da brljavi i baguje? Nikad nisam čuo za sučaj da ploča podržava sata a da neki disk ne može da radi, svi imaju mogućnost da se obore na sata150 standard pa kontam da tu ne sme da bude problema. E sad, kod mene su drugi tripovi u pitanju...

Pa meni se desavalo da ga uopste ne vidi, milim da je bio neki VIA sata kontroler i WD 250 i 320 (isti model) nije bio vidljiv... a definitivno ima tripova ako su driveri/kontroler krs...

VIA iz tog vrmena kontrolera 8237 je bila bagovita sa HDD granom, pogotovo ako radi u RAID modu. Umetnost je bila napraviti da radi kako treba obzirom da je bilo trista drajvera, a neke revizije su radile sa odredjenim drajverima, a sa nekim verzijama je bagovalo, a to nije bilo odmah vidljivo, vec posle nekog vremena ili pocnu BSODovi ili dodje do korupcije podataka. Takodje su pokazali ubrzano propadanje ako su radili u veoma toplom okruzenju i nisu lepo hladjeni. Za svaki slucaj stavi mu jamper za odabir rada u SATA1 modu, kao na slici.

Prilozi

• SATAspeedselectionjumper.jpg
    SATAspeedselectionjumper.jpg
    21 KB · Pregleda: 47
Taj samsung bez problema radi na sata I portu bez problema.U slucaju da ne radi postoji softver sa samsung sajta koji moze da se skine i natera hdd da radi.Barem tako pise kod mene u uputsvu sto stize uz hdd

Nazad
Vrh Dno