Šta je novo?

Samsung HD103SJ previse bucan?

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav,
koristim doticni disk malo manje od godinu dana, sluzi i kao sistemski i kao storage, i sve me vise nervira, poceo je opasno da drobi, toliko da racunar ne mogu preko noci ostaviti upaljen jer u pola noci zna poceti prevrtati ili raspakivati nesto sto sam stavio na dl i pri tome stvara bas dosta buke.
Ne znam da li je to sto ga sad stalno slusam, ili ne, ali imam osjecaj da iz sedmice u sedmicu postaje sve glasniji, i prijatelji kad dodju primjete buku.
Isto tako primjetim da je i sistem sporiji, bilo je svega na njemu, oborio sam sistem ali nisam osjetio da brze radi.
Jeli ovo zrelo za reklamiranje, dok je jos pod garancijom?
27-october-201109-45.png

27-october-201109-48.png

27-october-201109-46.png

Da dodam da je buka izrazajnija kad se nesto vrti, npr. defragmentira na C: (sistemskoj) pariciji, nego na ostale dve.

Ja ga imam isto skoro godinu dana i nije bučan. Što se tiče upozorenja, Calibration Retry Count je znak upozorenja da mehanički sistem u drajvu može da otkaže. Ultra DMA CRC Errori mogu da lako budu od lošeg kabla. Dakle, zameni SATA kablić kao prvo...

nekom ej bucan, nekom je savrsen..zavisi od serije i to je to..
sta si uboo, ubo si :p

nekom ej bucan, nekom je savrsen..zavisi od serije i to je to..
sta si uboo, ubo si :p
Hvala na savjetu highONE,
a ja bas ganjao Product of Korea, jer sam cuo da su neki postali losiji od kako se se poceli proizvoditi u Kini...

Uzmi nov! Nikad nisu bili jevtiniji. ::trollface::

Mozda ti OS pokrece neku defragmentaciju ili skenira stogod (mozda raspakuje ono sto si skinuo), mozda nemas mnogo slobodnog mesta na hardu...
Hoce zbog raznih gluposti. Da li ti je stalno bucan ili samo na momente?
Meni je pun hard, pa krklja kao blesav. Kad ima malo vise slobodnog mesta, radi neverovatno tiho. Ko ce ga znati...

Uzmi nov! Nikad nisu bili jevtiniji. ::trollface::

Mozda ti OS pokrece neku defragmentaciju ili skenira stogod (mozda raspakuje ono sto si skinuo), mozda nemas mnogo slobodnog mesta na hardu...
Hoce zbog raznih gluposti. Da li ti je stalno bucan ili samo na momente?
Meni je pun hard, pa krklja kao blesav. Kad ima malo vise slobodnog mesta, radi neverovatno tiho. Ko ce ga znati...
Iskljucio sam schedule defragment, koristim defraggler za to i otprilike 2x mjesecno defragmentiram disk, sto se tice popunjemosti, ni jedna particija nije ni do trecine popunjena.
Dakle, ne drobi stalno, tacno znam kad ga cujem sta radi :D, ili je to neko kopiranje, ili pokretanje programa, raspakivanje, defragmentacija i sl, zanimljivo je sto se dosta vise cuje kad se nesto od toga desava na sistemskoj particiji.

I ja imam ovo sr*nje od hard diska. Pre toga sam imao WD320, nisam ga čuo ni kad sam hteo!

Samo što mene više nervira jedna druga vrsta buke - rezonuje sa kućištem, čuje se duboko brujanje, ali nije konstantno, nego onako na nalete, kao da se približavam i odaljavam od njega. Probao sam da promenim poziciju u kućištu, mrdao sam kućište po stolu, ali ne vredi. A to sam primetio još kad sam ga nakačio zbog particionisanja, pravo iz kutije, stajao je na stolu, ravno, brujao je u talasima, reko' ovo neće na dobro izaći... Eto prođe godinu dana, ja ništa ne menjam, sad videh ovaj post, pa ću da mu provrtim testove...

Mislim se da uzmem SSD, ali nisam u tim vodama, moram prvo da vidim šta valja za oko 100e...

Nazad
Vrh Dno