Šta je novo?

Samsung H6400 vs LG LB650v - pls help

alexfun

Cenjen
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
150
Poz nindze,

Dvoumim se izmedju dva tv-a:

• LG 47LB650v
  • Samsung 48H6400
Procitao sam more review-a i svi govore da samsung ima bolji kvalitet slike a da je jedina prednost LG-evog IPS panela u odlicnom uglu gledanja ALI...
Otisao sam do prodavnice da uzivo pogledam oba. Na oba su isli traileri za filmove ( a ne oni fensi HD snimci sto se obicno vrte). Kada sam oba pogledao live, LG je imao mnogo lepse (prirodnije) boje i nekako ostrije.
Samsung je na primer travu prikazivao kao da je flomasterom obojena (verovatnoje potrebno da se kalibrise malo). Interesuje me kakva su vasa iskustva.
Da li se ovo sve drasticno menja kada se prostorija zatamni?
Kako ste vi licno zadovoljni sa jednim ili sa drugim modelom? Kakvo je vase licno iskustvo?

Alex

Ako želite bolji kontrast uzmite Samsung, ako pak volite 3d i veći ugao gledanja onda je tu bolji LG. Oba tv-a su sa dobrim karakteristikama tako da nećete pogrešiti bilo koji da odaberete.

Ako se dosta gleda kablovska definitivno B650.

Hvala na odgovorima. Vezano za samsung: procitao sam par stvari vezanih za "panel lutriju" kod samsunga (u isti model televizora ugradjuju panele od razlicitih proizvodjaca: Sharp, AU Optronics, Chi Mei...). Nisam se bas odusevio sa tom informacijom: Link
http://forums.whirlpool.net.au/archive/2245561#r43207364

Slicno pise i na avforums forumu.
Dodatno na review za H6400 ima u komentarima i tabela modela i koja vrsta panela se pojavljivala u istim: https://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/h6400

H6400 panel type:55A1AF0V
U prevodu Samsungov panel 100 Hz, AntiGlare, Full HD, Backlight Two side Edge.

Moje misljenje i impresije idu LG'u.

Poslednja izmena:
Nadam se da pokretač teme neće zameriti, ali da ne otvaram novu temu pošto se radi o sličnom dvoumljenju. Između LG 39LB650v i Samsung 40H6200 uz jedno dodatno pitanje. Prevashodno me zanima kvalitet pri gledanju filmova. Uz LG dolaze i 3D naočare,a uz Samsung ne. Da li to znači da se može postići 3D efekat kao i u bioskopu? Skinuo sam neki 3D film sa neta i kada se pusti onda je slika na monitoru podeljena na 2 dela. Nije kao u bioskopu. U čemu je razlika?

3D tv tu podeljenu sliku sastavi

Nadam se da pokretač teme neće zameriti, ali da ne otvaram novu temu pošto se radi o sličnom dvoumljenju. Između LG 39LB650v i Samsung 40H6200 uz jedno dodatno pitanje. Prevashodno me zanima kvalitet pri gledanju filmova. Uz LG dolaze i 3D naočare,a uz Samsung ne. Da li to znači da se može postići 3D efekat kao i u bioskopu? Skinuo sam neki 3D film sa neta i kada se pusti onda je slika na monitoru podeljena na 2 dela. Nije kao u bioskopu. U čemu je razlika?

Kupio sam pre godinu dana LG 3D TV 42LA691s i osecaj je vrhunski pri gledanju 3D filmova. Gledao sam Avatara u bioskopu i mogu ti reci da je meni bolji osecaj kod kuce. Jos ako si u mogucnosti da uzmes neki surround sistem, veselju nema kraja. :)

@alexfun
Sto se tice izbora izmedju Samsunga H6400 vs LGa LB650v, moj glas ide za LG.

pozz

Kupio sam pre godinu dana LG 3D TV 42LA691s i osecaj je vrhunski pri gledanju 3D filmova. Gledao sam Avatara u bioskopu i mogu ti reci da je meni bolji osecaj kod kuce. Jos ako si u mogucnosti da uzmes neki surround sistem, veselju nema kraja. :)

@alexfun
Sto se tice izbora izmedju Samsunga H6400 vs LGa LB650v, moj glas ide za LG.

pozz

To me baš konkretno i zanimalo. Imam Altec Lansing 5100. Mogu li oni da se povežu na LG, pošto imaju 3 ulaza (za prednje, centar/bac i zadnje). Ne znam kako ide izlaz iz TV-a.

Vrh Dno